HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 6 - Családi adókedvezmény

2014.01.28. 22:58 jt

2013. szeptember 11.

Az LMP támogatja a családok segítését, az egykulcsos adórendszert azonban nem, mert az a minimálbért keresőknek nem nyújt tisztességes megélhetést. A jelenlegi kormány egy nagy hazugsága az, hogy aki tiltakozik az egykulcsos rendszer ellen, az családellenes.

Az LMP adó- és szociális politikájában jobban elismerné a gyermekvállalás költségeit, hiszen nincs más tevékenység, amely társadalmi haszna akár csak megközelítené a gyermekvállalásét. Az egy kulcsos rendszer ellen viszont élesen tiltakozunk, hiszen az alacsony keresetűekre a korábbiakhoz képest jóval nagyobb adóterhet rakott, hogy a gazdagoknak kevesebb lehessen az adója. Kérdezze meg erről bármelyik pedagógust!

Üdvözöljük, hogy jövőre az alacsonyabb keresetű sok gyermekes családok több kedvezményhez juthatnak. Ők eddig nem tudták igénybe venni az összes adókedvezményt! A legjobb azonban az volna, ha az összes rendelkezésre álló összeg az alanyi jogon járó családi pótlékhoz tartozna. Ez egyszerűsítené az adórendszert, ez csökkenhetné a legjobban a gyermekszegénységet. Azt gondoljuk, hogy ennél is jobban segítené a gyermekvállalást, ha több megfizethető bölcsőde, óvoda lenne, és ha az anyák kaphatnának részmunkaidős munkát. Fiatal szülőként egyértelmű számomra az a nehézség ami a családokra vár, ha nem történik további változás.

Továbbra sem tudunk mit kezdeni a kormánypárt beteges álláspontjával, hogy a gazdagokat kell különböző kedvezménnyel tovább gazdagítani. Csak örülünk, hogy most az egyszer egy kicsit visszaléptek.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr255757298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása