HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Meddig még, Monika?

2014.01.09. 16:01 jt

A Lámpás eddigi számaiban feltett kérdésünk sajnos továbbra is aktuális, változás nem történt.

Az előzmények:
Rónaszékiné Keresztes Monika a 2010-es országgyűlési választáson Budapest 9. OEVK-t megnyerve a Fidesz színeiben szerzett mandátumot. A parlamentben a szokványos parlamenti munkán túl az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási albizottság tagja 2010.05.14-től, a Népesedéspolitikai albizottság elnöke2010.06.28-tól, a Lakhatási albizottság tagja 2010.06.28-tól 2013.04.08-ig, az Emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottság tagja 2013.02.18-tól, A nők esélyegyenlőségével foglalkozó albizottság tagja 2013.02.18-tól.

Egyértelműen megállapítható, hogy van dolga bőven, teljes embert kívánó feladatai ellátására (itt most pártkatonai, szavazógépi teljesítményére nem térünk ki).

Csakhogy 2010 ősze óta Budapest VII. kerület, Erzsébetváros szociális területért felelős alpolgármestere is. Hogy e tevékenységére mikor jut ideje, rejtély, illetve eddigi teljesítménye alapján egyértelmű: szinte soha. Bár a helyi média, az Erzsébetváros újság (mostanában már a Terézváros újság segítségével) megpróbálja azt a látszatot kelteni, hogy alpolgármester asszony komoly munkát végez a kerületben (minden számban több fényképen is látható, részt vesz, átad stb.), ez felháborító és nevetséges próbálkozás.

Nézzük, mit mutatnak a számok:
A képviselő-testület elé kerülő előterjesztések száma 2010 óta:
Juhász Gábor alpolgármester: 109
Szikszai Zsolt alpolgármester: 178
Vattamány Zsolt polgármester: 505
Rónaszékiné Keresztes Monika alpolgármester: 17 (2013-ban 3!)

A képviselő-testületi üléseken való részvétel (közmeghallgatásokkal és ünnepségekkel együtt, melyeken alpolgármester asszony mindig megjelenik):
Juhász Gábor: 57
Szikszai Zsolt: 55
Vattamány Zsolt:57
Rónaszékiné Keresztes Monika: 22

2013. december 2-án tartotta ülését a Szociálpolitikai Kerekasztal, mely átfogóan határozza meg és foglalja össze azt a szolgáltatásszervezési koncepciót, mely a kerület szociális szolgáltatási feladatainak ellátásával függ össze. Ezen az ülésen a szociális ágazat kerületi civil szervezetei is részt vesznek és véleményezik az előterjesztést. Alpolgármester asszony nem tisztelte meg jelenlétével az ülést!

A december 12-i képviselő-testületi ülésen négy előterjesztés is szociális tárgyú volt, melyek között volt a szociális és egészségügyi ágazat stratégiai és szolgáltatási terve, a már említett szolgáltatásszervezési koncepció felülvizsgálata, a szociális ellátások és szociális szolgáltatásának helyi szabályozása, valamint a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosítása. Ezeket is a polgármester terjesztette elő. Alpolgármester asszony késve érkezett, és láthatóan fogalma sem volt az előterjesztések tartalmáról.

Mindezt havi bruttó 546.000 Ft közpénzért!

ml

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2014 7ker moldovan

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr845749038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása