HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Független kulturális központ helyén nemzeti dohánybolt

2013.12.17. 16:34 jt

A VI. kerületi Hegedű utca 3-ban mindig történik valami! Talán még emlékeznek rá, hogy az itt 2008 óta a Tűzraktér Független Kulturális Központ által működtetett művészeti helyszínnek 2011-ben ki kellett költöznie. A mai napig nem tudni, mi volt az önkormányzat és a tűzrakteresek szakításának fő oka, a bérletidíj-tartozás, a kulturális tér higiéniai állapota vagy „szelleme”, vagy egyszerűen kellett a hely másnak.
Az önkormányzat a Sanomex-Trend kft.-vel kötött szerződést a hely üzemeltetésére. A tűzrakteresek sokrétű tevékenysége után csalódás volt megélni az új bérlők sokkal szűkebb, egyszerűbb tevékenységét, de ez szubjektív megítélésű dolog. Az, hogy az új bérlők 2013 őszére 15 milliós bérletidíj-hátralékot halmozhattak fel, már kicsit furcsa (hiszen a tűzraktereseket elvileg ugyanekkora hátralék miatt tették ki), de a Vagyonkezelő nyilván teszi a dolgát, és behajtja a tartozást. Ami viszont nálam kiverte a biztosítékot, az az, hogy a az üzemeltetők Nemzeti Dohánybolt céljára albérletbe adták az ingatlan egy részét!
Mint tudjuk az Orbán-kormány a dohánytermékek forgalmazásának állami kézbe vételét, és az elárusítóhelyek számának radikális csökkentését azzal indokolta, hogy így próbálják megnehezíteni a fiatalok számára a dohánytermékek elérését, A korlátozott számú koncesszió haveri és családtagi kézbe juttatásáról mindenki hallott, mindahogy arról is, hogy törvények felettivé tették az egészet (e dohányboltok különleges státuszban vannak, rájuk nem vonatkoznak a kereskedelmi, vendéglátó-ipari szabályok).
Így fordulhat elő, hogy a szórakozó fiatalok közvetlen környezetében, sőt egy iskola és egy templom szomszédságában nyílt dohánybolt. Az önkormányzat mossa kezeit: Az üzemeltetők jogszerűen adták albérletbe az ingatlan egy részét, és az új tevékenységet is jogszerűen folytatja az albérlő albérlője, hiszen a Sanomex-Trend kft. mellékfunkcióként éttermi tevékenységre is engedélyt kapott, melynek kkor a dohányforgalmazás is része volt. És mert a dohánytermékek árusításának monopolizálásakor az üzemeltetők az illetékes hatóságtól kértek és kaptak engedélyt dohánybolt nyitására, tulajdonosi hozzájárulásra sem volt szükség a bérleti szerződésben rögzítettek miatt.

Tehát jogilag minden rendben van, jogszabálysértés nem állapítható meg. Hogy én mégis miért érzem átverve magam?

moldován

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat 2013 moldovan 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr635696757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása