HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Meddig még Monika?

2013.07.23. 12:07 LMP 678

Milliókat szórunk ki az ablakon a Fidesz miatt

A Lámpásban (az LMP újságjában) is rendszeresen foglalkoztunk Rónaszékiné Keresztes Monika, szociális területért felelős alpolgármester asszony elégtelen kerületi munkavégzésével. Leírtuk, hogy illető hölgy Erzsébetváros országgyűlési képviselője, a parlamentben három (2013. februárjától négy) albizottság vagy bizottság tagja vagy elnöke.

Érthető, hogy energiáinak nagy részét az országgyűlési munka köti le. Csakhogy Erzsébetváros egyik alpolgármestere is ő, méghozzá a romló gazdasági helyzetben e kerületben kiemelkedő jelentőségű szociális területért felel havonta körülbelül hatszázezer forint díjazásért. Ereje, ideje azonban nem marad kerületi feladatai ellátására, amit jól láthatóan támaszt alá az a két adat, mely azt mutatja, hogy előterjesztéseinek száma hatoda-tizede alpolgármestertársai előterjesztései számának (2013-ban júniusig egy sem volt), és a testületi ülések csak mintegy negyedén vett részt (főleg akkor, ha ez ünnepség vagy közmeghallgatás). Kerületi elégtelen feladatellátását a helyi média fotósorozatai próbálják leplezni; az Erzsébetvárosi újság szinte minden számában több fotója is szerepel (átad, megnyit, részt vesz...), sőt újabban a Terézváros újság hasábjain is szerepel. Remélem azonban, hogy az erzsébetvárosiak és a terézvárosiak sem ülnek fel e kommunikációs trükknek, és e médiafogással nem lehet előttük alpolgármester asszony elégtelen munkavégzését palástolni.

Batmonika garafikon 13 - 640.jpg

A 2013. június 26-i erzsébetvárosi testületi ülésre nagy meglepetésemre alpolgármester asszony két előterjesztéssel is jelentkezett. Azon gondolkodtam, hogy ez azért történik, mert állandó kritikáim hatására ő is érzi a helyzet tarthatatlanságát, de ekkor megláttam az előterjesztéseket.

13 Batman2 - 640.jpgMind a "Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás fenntartása, szerződéskötés a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal", mind a "Helyi Esélyegyenlőségi Program"  képviselő-testületi elfogadása határidőhöz kötött, ellenkező esetben a házi segítségnyújtás nem működhet, illetve a helyi esélyegyenlőségi program kötelező felülvizsgálata vált aktuálissá és a program elfogadása feltétele a jövőben elérhető szociális pályázatokon való részvételnek. Szóval, inkább a határidőknek köszönhetjük a két előterjesztést! De sebaj  — gondoltam  —, még az is lehet, hogy most tényleg nemcsak névleg, hanem tevőlegesen is részt vett az előterjesztések elkészítésében elfoglalt alpolgármester asszonyunk, és nem esik meg az a csúfság, amely a szociális ágazat 2011. évi beszámolójának képviselő-testület elé kerülésekor megesett, hogy kérdéseimre ő nem (a hozzá tartozó terület éves beszámolójáról van szó!!!), csak az illetékes irodavezető tudott válaszolni. 

Kérdésekkel most is készültem, és vártam a testületi ülést, hogy feltehessem őket. Rónaszékiné Keresztes Monika alpolgármester asszony azonban ezen a testületi ülésen sem jelent meg!!!  

Felvetődik a helyi Fidesz-frakció felelőssége: falaznak, pontosabban a felsőbb parancsokat követik a kerület érdekeivel szemben; ugyanis ők tudják a legjobban, hogy az alpolgármester nem dolgozik meg a pénzéért.
A polgármester meg csak hallgat...

Moldován László önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: fidesz parlament 7ker lmp 2013 moldovan

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr565415235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása