HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Az LMP maradt a novemberi stratégiájánál

2013.01.26. 19:59 jt

Az LMP egész nap ülésező kongresszusa nem változtatta meg a novemberi kongresszuson elfogadott stratégiáját.

A novemberi kongresszus után a párt több országgyűlési képviselője egy platformot hozott létre, amely tárgyalásokat kezdeményezett volna az Együtt 2014 szövetséggel. A platform stratégiamódosító javaslata 61 szavazatot kapott kb 150-160 jelen levő küldött körében.

A további módosító javaslatok közül a legerősebb is elbukott az eredeti novemberi stratégiával szemben.

Tehát az LMP nem fog belépni az E14-be, velük minden mást megelőzően a Bajnai kormány (általunk rossznak tartott) intézkedéseinek értékelését kezdünk tárgyalásokat, amennyiben erre hajlandók.

A platform, és az oda tartozó parlamenti képviselők álláspontjukat holnap alakítják ki.

Schiffer András beszédének fő gondolatával fejezzük be: "A tisztesség hosszú távon megéri."

7 komment · 1 trackback
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr235045423

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: az LMP lerázta magáról Bajnait 2013.01.27. 00:10:09

Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Rés a Pajzson, Huston, van egy kis probléma. Minden meg volt írva, meg volt tervezve, és tuti nem ez volt a terv. Az LMP-nek most valahogy egész másképp kellene kinéznie. Karácsonynak, Jávornak győztes arckifej...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.26. 21:43:32

jt drága, soha nem is volt arról szó, hogy az LMP belépne az E14-be. Az Együtt 2014 nem a Bajnai-kormány, tehát azok értékelését persze követelheti az LMP, csak épp semmi értelme nincs. Lyukra futsz, kisapám.

Az utolsó mondat gyönyörűszép: miközben beszédében hangsúlyozta, hogy nem vitatja el senki jóhiszeműségét, ehhez képest mégicsak a tökegyedül platformot tartja tisztességesnek, feltehetően a másik meg nem az. No comment.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.01.27. 12:06:55

Kedves @iii!
"soha nem is volt arról szó, hogy az LMP belépne az E14-be"
Soha, novemberben sem?

Az E14 egyik legfontosabb vezetője Bajnai Gordon. Az ő múltját és szerepét miért ne lehetne értelme megvitatni mielőtt bármilyen szövetséget kötünk az általa vezetett szervezettel?

Nem értelek téged...

Fabius 2013.01.28. 20:42:55

@jt:

Csöndben kérdezem, hogy a privatizációt és kárpótlást frakciójával kidolgozó és megszavazó Mile Lajos, és a KISZ KB tagszervezetében szocializálódó Schmuck Erzsébet múltjának értékelése mikor lesz napirenden, amennyiben erre hajlandóak?

Továbbá érdekelne mikor lesz fésztufész vitafórum ahol a sifferandrás megindokolja a választóitoknak, hogy az egyértelműen kinyilvánított akaratuk miért nem jelent meg nyomokban sem a kongresszusi határozatban. Mert mi hülyék eddig azt hittük, hogy ti minket képviseltek ha már széket szavaztunk alátok, és nem a sifferandrást.

Tisztességről okoskodni majd a válaszok megadása után kell. Esetleg.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.01.28. 22:15:35

@Fabius:
1. Mile és Schmuck ügyében nem vagyok illetékes. Schmuck azonban az egyik legrégebbi zöld politikus, Mile pedig nagyon szépen (és humorosan) feldolgozta képviselő múltját a könyvében (címe: Saját bőr, neked is ajánlom)
2. Fésztufész vitafórum eléggé fontos, "sifferandrás" hetente átlag minimum kettőn is szerepel. Az igaz, hogy az ország különböző pontjain. Megérdeklődjem neked, mikor lesz a következő?
3. Egyértelműen kinyilvánított akarat: először is, nincs az a pénz, hogy a választók egyértelműen kinyilvánított akaratát meghatározd. Illetve ez a pénz egyenlő azzal, amit egy országos választásra kell költeni. Az LMP 2010-ben messze a legrészletesebb programmal vett részt a választásokon, az akkori programmal szemben nem hiszem, hogy bármilyen ellentmondást találnál.
Továbbá: sajnos az a helyzet, hogy az LMP 2010-es választói és az LMP 2013-as választói között elég nagy a különbség. Nem irreleváns tehát, hogy mikori választókkal készítettétek a zuglói felmérést.
Még továbbá: honnan tudod, hogy a zuglói felmérés vidéken mennyire releváns? Az LMP támogatói és szavazói min. 60%-ban vidéken vannak. A hipotézisem az, hogy vidéken nagyon komoly Bajnai és az MSZP elutasítása Budapesthez képest.
Még még továbbá: az LMP (maradó nagyobbik része) azt gondolja, hogy egy minél szélesebb ellenzéki paletta létrejötte növeli a kormányváltás és a 2/3-os hatalomváltás esélyét, mert olyan szavazókat is mozgósítani tud, akik a Fideszt megutálták, de az MSZP-t (Bajnait) nem szerették meg.

Fabius 2013.01.29. 00:33:16

@jt:

Mondom újra, mert ezek szerint nem világos: Mile Lajos annak az MDF frakciónak volt tagja, amelyik összeállította és megszavazta a "Tulajdon és privatizáció" című előterjesztést, amitől nagyobb és tartósabb anyagi kárt semmi nem okozott még ebben az országban, orbánygyrcsánybajnai sem. Tette mindezt a féleszű géniusz irányítása alatt, mert a privatizációért felelős kormánybizottság elnökét úgy hívták akkor, hogy Matolcsy György.

Erre megoldás, ha ír egy vicces könyvet. A szemforgatástól nem szoktatok szédülni?
De oké, akkor szólok Bajnainak, írjon ő is, mert azzal minden meg van oldva.

Ezen kívül te hipotézisekkel jössz, amivel lehet vitatkozni, én meg tényekkel, amivel nem:

2012 szeptember, országos Medián kutatás:

3.bp.blogspot.com/-OaIa7RIvKRw/UQcFAIquv-I/AAAAAAAAJd0/IHcFrSgokxQ/s1600/ScreenShot065.bmp

2012 november, zuglói szervezet tagok és szimpatizánsok közötti véleménykutatása:

docs.google.com/file/d/0B6E6gDXRqhFSeDIzc0hFUzd1SWs/edit

Plusz kikéretheted valamelyik választmányi taggal a nektek készült Medián kutatást is és ezek mellé teheted, pont ugyanez van azon is.

Elég nehéz ezt nem világosan és egyértelműen megfogalmazott akaratnak magyarázni. Meg lehet próbálni, de kurva égő. Innentől meg azt gondolom jogos a kérdés, kit képviseltek ti, ha nem minket? Mert minket, a szavazóbázisotok többségét nem képviselitek. Se kompromisszummal, se részben, se kicsit, se minimálisan, se érintőlegesen, se sehogy.

Olyan kérdés ez, amire most és nekünk kell válaszokat adni, és nem a hátatokat lapogató jobboldalnak. Nekik majd akkor számoljatok el és feleljetek meg, ha széket szavaztak alátok.

Utána lehet bármiféle tisztességről beszélni. Részvételi demokráciáról meg utána se, azt már eljátszottátok. Pedig szegény iii hányszor leírta nálunk, utána meg egy lakásszalonon is többen voltunk, mint előtte a Zeg-zugban vagy a Kassák klubban.

Adtatok a szarnak egy pofont ezzel is.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.01.29. 10:34:16

Kedves @Fabius!

Te is nagyon jól tudod, ha a pártok mindig arra mennének, amerre a "nép" húz, ingyen lenne a sör.
Hovatovább ha elvesztenénk a hipotézisek kipróbálásának lehetőségét, az túl sok jót nem jelentene a demokráciának.

Egyébként mint az általad behivatkozott kutatásból is látszik, az LMP szavazók közül 59% szavazna a közös jelöltre. Viszont 100% szavazna az LMP jelöltre, tehát összességében több az ellenzéki szavazat, ha külön indulnak :)

Kérlek, azt is vedd figyelembe, hogy a Medián bizony nagyon csúnyát égett az E14-gyel kapcsolatban, meg is van az összeesküvés-elméletünk, miért, és hogyan, így engedd meg, hogy -ha nem is azt mondom, hogy hazugság- erősen kételkedjek az eredményeiben.

Kérlek, fogadd el, hogy mi a gyakorlatban is ki szeretnénk próbálni a hipotézisünket, amely szerint létezik a szavazóknak az a kritikus tömege, amelynek mind a Fidesz, mind az MSZP, mind Bajnai, mind Gyurcsány elfogadhatatlan. A régi LMP többségének, és az új LMP egészének a valóságészlelete vagy elve ez. Mi most valóban játszunk a "székünkkel", elismerem, hogy ez a "játék" kockázatos, de adunk egy esélyt, hogy maradjon a két póluson kívül egy független alternatíva.

Fabius 2013.01.29. 15:37:47

@jt:

A Mile Lajos vs Bajnai vs kinek a múltja témát és a méretes kettős mércét dobtad elegánsan, végül is arról ne beszéljünk ami kínos és kényelmetlen. :-)))

Az gondolom csak nekem vicces, hogy a Medián csak akkor hiteltelen és alkalmatlan amikor a szavazóbázisotok preferenciáit kell mérni, akkor meg pontfasza, mikor a "kiábrándult fideszes" választói csoport nagyságát kell meghatározni. Én már csak azt nem értem, ha ilyen balfaszok ezek a Hahn Bandiék, akkor ugyan miért őket kértétek föl preferenciakutásra ti is.

De nyilván nem kell nekem mindent érteni :-D

Azonban van itt még egy apró pici probléma: én elfogadom, hogy ti kutatni akarjátok a hipotéziseiteket. A bibi annyi, hogy ez se nem indok se nem válasz arra, hogy miért nem képviseltek minket.

Tudod, 2010-ben kétszer is képviselőt - érted, képviselőt - választottunk, és nem a kedvenc hipotéziskutatóinkat juttattuk bőrfotelhez. Választott képviselőinknek meg a hipotéziskutatás helyett az a dolga, hogy a ciklus első napjától az utolsóig képviseljen minket. Nem szerelemből vagy mert de jófejek vagytok, hanem a fizetésért amit a szerződésünk után négy évig kaptok.

Szomorú, hogy egy magát demokratának nevező pártot erre emlékeztetni kell 2012-ben Magyarországon.
süti beállítások módosítása