HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Korrupcióellenes kerekasztalt kezdeményez az LMP

2013.01.18. 16:51 jt

Korrupcióellenes kerekasztalra hívja az LMP a kormányzati és alkotmányos szervek vezetőit, parlamenti frakcióvezetőket, valamint a korrupcióval foglalkozó kutatóintézetek és civil szervezetek képviselőit. Az ellenzéki párt a tárgyalással egy kormányzati ciklusokon átívelő, konszenzuson alapuló antikorrupciós cselekvési terv, a korrupció elleni minimum megalkotását kívánja elérni.

 

Képünk illusztráció (via)

Magyarországon évente 200-300 milliárd forint cserél korrupt módon gazdát, de az okozott kár sokkal nagyobb, hiszen ezzel a társadalom alapvető intézményeibe vetett bizalom szűnik meg. Ez az összeg fájóan hiányzik az oktatásból, az egészségügyből vagy éppen a természetvédelmi szervezetrendszerből; múltunkból, jelenünkből és sajnos már a jövőnkből is.

A Lehet Más a Politika első közpolitikai programja is a korrupció megszüntetésére irányult: 2008 novemberében mutatta be antikorrupciós 12 pontját.

 

 

Az LMP hitvallása, hogy a korrupció elleni fellépésben közmegegyezésre és következetességre van szükség, ezért parlamenti pártokat, kormányzati és alkotmányos szerveket, valamint a korrupcióval foglalkozó kutatóintézeteket és civil szervezeteket is be akarja vonni a korrupcióellenes fellépésbe.

A Lehet Más a Politika ezért február 15-én kerekasztalra hívja a közigazgatási és igazságügyi minisztert, az Állami Számvevőszék elnökét, parlamenti frakcióvezetőket, a Budapesti Corvinus Egyetem Korrupciókutató-központjának vezetőjét és a korrupcióval foglalkozó civil szervezetek – a Transparency International, K-monitor, atlatszo.hu – képviselőit.

 

A kerekasztal kiinduló munkaanyaga az LMP közelmúltban nyilvánosságra hozott antikorrupciós 12 pontja, amely a párt szerint alkalmas a korrupció rendszerszintű visszaszorítására.

A munkaanyag ezen a linken elérhető: http://lehetmas.hu/tanulmanyok.

 

Budapest, 2013. január 18.

 

Schiffer András

frakcióvezető

 

Karácsony Gergely

frakcióvezető-helyettes

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: karácsony korrupció schiffer lmp 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr615025767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása