HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefvárosi Mozaik 15. - Schiffer András rossz fiú volt

2011.11.04. 00:27 jt

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője részt vett a tegnapi demonstráción, tiltakozott Mata Józsefné kilátásban levő földönfutóvá tétele ellen. Az eseményről a média is beszámolt. Talán ez volt az, amely nem tetszett a fideszes képviselő hölgyeknek és uraknak (10 főnek), akik az akcióban a kerület lejáratásának kísérletét vélték felfedezni, és a frakcióvezető úrnak egy politikai nyilatkozatban mutatták meg, mi a házirend. Az előterjesztés 5 perccel a mai ülés kezdete után érkezett, és olyan elmésen megfogalmazott elemeket tartalmaz, mint "Schiffer András is lelkesen tapsikolt a sorok között" (hát nem azért ment el, mert egyetért?) és "a tüntetéseket kitalált ügyekre építik" (nyilván a raktárt kivevő hölgy is csak egy szellem). A vita hevében még olyan állítás is elhangzott, hogy (tartalmi idézet) "idejött, beletörölte a lábát a kerületbe, és odébbállt". Javasoltam a képviselőknek, hogy mivel Schiffer András nyilatkozatait az LMP szempontjai és programja szerint teszi, amely sok pontban köszönőviszonyban sincs a Fidesz hasonló dokumentumaival, a frakcióvezető úr minden nyilatkozata után adjanak ki egy politikai ellen-nyilatkozatot.

Ezt az eljárást a kerületi politika eddigi mélypontjának gondolom ebben a ciklusban, az egymás iránti tisztelet, egymás szempontjainak elfogadása valahogy elpárolgott a kerületet vezető frakcióból.

Hozzászólásában még a jobbikos képviselő is úgy vélte, hogy egy másik párt véleménynyilvánítását nem így kell "lerendezni", bár ennek ellenére végül megszavazta a javaslatot.

A politikai nyilatkozat elérhető itt.

Na, ehhez ki mit szól?

ui: a Józsefvárosi Mozaik számozásába sajnálatos hiba csúszott. Mivel két 12. rész volt, most a 14. részt kihagytuk.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: politika önkormányzat 2011 8ker schiffer lakhatás lmp józsefvárosi mozaik

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr293351905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2011.11.04. 10:55:13

A raktárbérlet kapcsán a lakásbérleti jogviszonyok rendezetlenségéről, amit a Négy Ház Egyesület vezetőjétől, Budaházy Gusztávtól tanultam.
(Közvetlenül a Szabó Gábor beírása okán, amely a sarkításánál fogva különösen inspiráló.)

http://www.facebook.com/pages/Józsefváros/181796144116?ref=ts
(Józsefváros oldal, "Senkit nem lakoltatnak ki Józsefvárosban", november 2.)

Nyilván különbözőek a motivációink, és ez nagyon jól van így. Én főleg arra szeretném rávenni a szereplőket, hogy konkrét esetekről, és ezek kapcsán rendszerszintű összefüggésekről nyilvánosan beszéljenek, mert az szerintem számos konkrét kérdésben nagyon hasznos.
süti beállítások módosítása