HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefvárosi Mozaik 13. - Helyi Téma

2011.10.29. 09:56 jt

Józsefváros Önkormányzatának Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága szerdán döntött arról, hogy még idén 3 millió forintért vásárol helyet helyi információknak a címben nevezett újságban. Az önkormányzatnak nem a képviselő-testülete döntött, hanem a bizottsága, amelynek az előterjesztései nem kerülnek automatikusan nyilvánosságra. Mindezt versenyeztetés nélkül, mondván, hogy más úgysem rúgna labdába.

Az újság tulajdonosa Vitézy Tamás, a lap erős szálakkal a Fideszhez kötődik. Ezt csak a bizottság Fidesz-KDNP-s tagjai szerint nem probléma, ők gond nélkül megnyomták az igen gombot a közpénz szükségtelen elherdálására. A helyi Témának pontosan az ugyanis a profilja, hogy helyi híreket jelentet meg. Nyilván abból a megfontolásból, hogy ez a piacon is kifizetődő.

A kerület "illusztris" társasághoz csatlakozik: tavaly a már gyakorlatilag csődben levő Meggyes-féle Esztergom 50 millióval, idén pedig Erzsébetváros 10 millióval, a Tarlós-féle főváros 94 millióval járult hozzá az újság költségeihez.

Az elfogadott előterjesztés letölthető innen.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat korrupció 2011 8ker jakabfy józsefvárosi mozaik

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr33337575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klara5 2011.11.05. 21:52:39

Örülök, hogy a magyar állampolgárok aránylag normálisan kitatarozott és felújított területről való kiköltöztetése ellen fellép Schiffer úr. Sajnos tényleg gyakorlat egyes önkormányzatok részéről, hogy diszkréten küldik el a túlvilágra, vagy legalábbis melegebb éghajlatra a kényelmetlen lakót.

Ennek ellenére tartom a szavam, hogy a mindenkori elbocsátó önkormányzatnak, tehát a borsodinak kell állnia az asszony lakhatásának rendezését. Ők tették lehetetlenné, hogy az asszony élni tudjon a településen, előbb a munkalehetőségét, majd a segélyét szüntetve meg, és szolgáltatták ki őt lakásmaffiának.

Nekem viszonylag jó a dolgom, annak ellenére, hogy képtelen vagyok kifizetni támogatás nélkül a rezsit. A lányom már elmúlt 18 éves, főiskolás, nyáron, mint diákmunkás dolgozott. Odaadta a fizetése harmadát nekem, hogy meg tudjam oldani az ablakpucolást. Az Önkormányzatom pedig felajánlotta, ha képtelen lennék rendezni a téli fűtésszámlát a nyugdíjam 60 %-áért elhelyez a nyugdíjasházban lakni, ha minden kötél szakad.

Szeretnek a szomszédaim is, tudják, hogy milyen, ha nem tudok fűteni és náluk is hideg van, mert a közfal vékony. Így amiben tudnak segíteni rajtam, megteszik, hogy csökkenjenek a költségeim.

Mindez nem jelenti azt, hogy tétlenül ülök és kiszolgáltatom magam. Most például e-book-ot szerkesztek, amivel be tudok mutatkozni egy munkalehetőséget kínálónak. Csak úgy mellékesen megállapodtam a ház ablakainak legolcsóbb felújításáról, most már három család tudott belevágni a beruházásba minimális kezdőtőkével.
jóindulatú épületgépész mérnökkel én tárgyaltam le előzetesen a technológiát.

Ha esetleg kedvet kapna a bemutatkozó elolvasására, szívesen átküldöm az LMP központjába a kész munkát.
süti beállítások módosítása