HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Szavazzunk NEMMEL a szegényeket büntető politikára!!!

2011.09.23. 21:15 budapest 678

A Kafkáz Flórájával :-))

15 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: hajléktalan népszavazás józsefváros 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr293251899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2011.09.23. 22:30:31

Az LMP, az AVM és az Új Szemlélet Csoport józsefvárosi búcsúperformanszát láttuk, lakossági részvétel nélkül...

metri 2011.09.23. 22:58:14

@08.szabogabor: attól függ, hogy kiket tekintetek még lakosoknak...
a hajléktalanokat nem
a lakással rendelkező de más etnikai és vagy politikai közösségeket és személyeket (ezek szerint) nem

had kérdezzem meg, hogy melyik lesz a következő csoport, akiről szavazhatunk? izgatottan várom, hogy gazdasági, etnikai vagy ideológiai alapon jelölitek ki a következő ellenséget.

és had kérdezzek még egy dolgot, kedves Gábor! mennyibe fáj az adófizetőknek az online tevékenységed? kapsz túlórapénzt, amiért péntek délután kettőkor nem esik ki az egér a kezedből? netán szerződéses vagy?

08.szabogabor 2011.09.23. 23:23:02

@metri: Nos, tán kezdjük a végén. Semmibe. Tanácsadói tevékenységemnek semilyen szinten sem része. Az ehhez szükséges infrastruktúra a magántulajdonom, az áramtól az előfizetésig, minden.

Tudod, én 18 éves koromtól kezdve hozzászoktam az állandó munkához. napi 16 óra minimum, hétvégén is. 4 óra alvással, két részletben elvagyok. Ilyen az, ha az ember egyetemista korától kezdve önellátó.

Mivel különböző vezetői tevékenységeim nem helyhez és időhöz kötöttek, ezért nagyjából akkor és annyit netezek, amennyi jólesik.

A következő: én nem tudok semilyen más csoportról, mely ezres számban tenné gallyra Józsefvárost. Olyanról meg aztán még kisebbről sincs tudomásom, hogy mindezt úgy tenné, hogy semmi köze a kerülethez, csak törvényi kötelezés miatt válik állandó lakossá. Ha te tudsz ilyenről, várom a javaslatot. Nekünk ugyanis ilyen gondolataink nincsenek, és ha nem baj, Tőled sem veszem át.

Csak egy kérdésecske...

A performanszotokon résztvevő kb 20 emberből hány a józsefvárosi?

metri 2011.09.24. 00:11:04

@08.szabogabor: nem vagyok szervező, de ahogy elnéztem, a standoknál párszázan fordulhattak meg délután, a koncerten kábé 60-80 ember lehetett a közönség. a fáklyás meneten nem tudom, mennyi lehetett józsefvárosi, én az vagyok, a dankó utcai hajléktalanszállóktól párszáz méterre lakom, többször kellett mentőt hívnom főleg hideg téli éjszakákon. Ha ilyesmi történik azon szoktam gondolkodni, hogy a társadalom tagjaként milyen felelősség terhel az ő sorsuk miatt... (pszichiátriák bezárása, érdektelenség, a segítőkészség minimális hiánya a környezetemben élőkkel stb.) sajnálom a nincsteleneket, elborzaszt a gondolat, hogy azzá válhatok... sokmindenre gondoltam velük kapcsolatban és gyakran zavarnak. de arra sose gondoltam, hogy mondjuk bizonyos közterületekről ki kellene tiltani őket, hogy ne lássam őket. azon szoktam gondolkodni, hogyan lehetne hatékonyabban segíteni. Dániában dolgoztam hajléktalanná vált emberekkel, meggyőződésem, hogy nem csak az egyfőre jutó gdp miatt alljasodnak le jobban pesten a nincstelenné váltak. a hajléktalankérdés morális kérdés, egy társadalom morális állapotát tükrözi, hogyan bánnak a gyengékkel, a betegekkel, a szegényekkel.
és végül egy kérdés: tényleg 30 millió a népszavazás? vagy ez csak egy légből kapott szám?

08.szabogabor 2011.09.24. 00:19:38

@metri: Annyi. De nem érdemes abba az irányba elmenni, hogy egy közvetlen demokráciáról szóló népszavazás mennyibe kerül, mert akkor mindjárt kiszámolom Neked, hogy az LMP különböző, érvényben lévő népszavazási kezdeményezései hány milliárdba kerülnének. A demokráciának ára van.

Értem a gondolkodásodat, tán meglepő, de nem áll tőlem olyan távol, mint gondolod. De a hajléktalanság társadalmi kérdés, és nem egy 80.000 lakosú város teherbírásához szabott. Az országos ellátást újra kell szervezni, de azt már nem várhatjuk meg: Józsefváros közterületei tényleg élhetetlenné váltak. És a kerület vezetésének az elsődleges feladata saját lakosságának képviselete.

Annál erősebb vélemény-nyilvánítás pedig nincs, mint a népszavazás.

vajdapeterutca 2011.09.24. 18:42:42

@08.szabogabor:

"Tanácsadói tevékenységemnek semilyen szinten sem része."

Jól értem, a fórumozás?

Azért is kérdem, mert már előkerült korábban is az az állítás, hogy a józsefvárosi önkormányzat ügyeivel kapcsolatban ön éppen olyan fórumozó, mint bármilyen magánember.

Szerintem ez két okból sem így van:

Az egyik, hogy mint a polgármester mindenügyi tanácsadója, nagyon is felelős azért, amit az interneten működik ebben a minőségében. Jogilag nyilván nem, bár ha például igaz az, hogy egy a polgármester által indított vizsgálat nem fejeződött be szabályosan, akkor lehet, hogy jogilag is, hiszen ön erre konzisztens magyarázatot adott. Politikailag, úgy gondolom, mindenképpen, és mivel ön sokkal többet kommunikál az élő témákról, mint az önkormányzat összes szerve együttvéve, ezért van miért felelősséget vállalnia.

A másik a formális felhatalmazás. A szocialistáknál tartott népszavazási vita kapcsán derült ki, a június 2-i testületi ülés jegyzőkönyvében olvasható, hogy amit ön mond, az olyan, mintha a polgármester mondaná:

Komássy Ákos:
"...legyen tiszta a jegyzőkönyv számára az, hogy egy Szabó Gábor nevű nick beír egy
fórumba egy olyat, hogy még akár esetleg ez is elképzelhető, ne haragudjon, polgármester úr,
az számomra nem a polgármesteri felajánlás kategória."

Kocsis Máté:
"Pedig szokja meg, képviselő úr. Egyébként minden nap kommunikálok Szabó Gáborral,
megbeszéljük a napi ügyeket, ez a feladata, ez a dolga, az a munkája. Megegyeztünk, le is írta
önöknek, hogy valóban így van, megüzentem, vállalom, én mondtam. Azonosulok azzal a
nick névvel, amit Szabó Gábor néven tüntetett föl, azt Szabó Gábor írja, de az én általam
megadott instrukciók alapján. Én üzentem önnek, igen, szívesen elmennék önökhöz, hogy
megvitassuk a kerületi hajléktalanság problémáját. Ez valóban így van, úgyhogy szerintem a
jövőben is lesz ilyen."

Nyilván innen visszakozhatnak, és csűrhetik-csavarhatják, hogy időnként olyan, időnként meg nem, és azt mindig önök mondják meg utólag, hogy igen-e vagy nem. De a lényeg az a kommunikációs helyzet, hogy lényegi mondásokat a többségi képviselők és a polgármester helyett huzamos ideje, idén legalábbis, öntől lehet tudni.

A küszöbön álló intézményvezetői megbízása részben új helyzetet fog teremteni, részben az eddigit formalizálja. Amit a közterületen lát a polgár a józsefvárosi hatóság és közszolgáltató részéről, azt ön fogja irányítani. Egyfajta gondnok-polgármester, mondom én.

08.szabogabor 2011.09.24. 20:17:17

@vajdapeterutca: Nem árt, ha a kérdést is elolvassa, amire válaszoltam. A kérdés annyi volt, hogy mennyi pénzt kapok azért, hogy netezek. Erre válaszoltam: semmit. Önként végzett, ingyenes plusztevékenység, amit úgy és akkor végzek, amikor és ahogy kedvem tartja, ugyanis semilyen kötelezettség erre nem vonatkozik.

vajdapeterutca 2011.09.24. 20:37:51

@08.szabogabor:

Elolvastam, ahogy annak idején a testületi ülés jegyzőkönyvét is, és az oda vezető eseményekre is emlékszem.

A képviselői kérdés az volt, hogy az ön internetes fórumozása mennyiben tekinthető hivatalosnak. A polgármesteri válasz az volt, hogy a polgármesteri akaratnak ön a médiuma, a konkrét ügyben, és így lesz a jövőben is.

Hogy az elszámolás hogyan történik, érdektelen a kommunikációs hatáshoz képest.

Ha ön úgy látja, hogy a polgármester médiumaként úgy és akkor kommunikál, ahogy kedve tartja, az megerősíti azt a képet, amit önmagáról mutat: hogy a tevékenységének nincs kontrollja, és minden lényegi elképzelés öntől jön. Ha nem hiszik, végeztessenek médiaelemzést, és hasolítsák össze annak a sűrűségét, amit a polgármester mond a tévében és az újságban, és amit ön mond a webkettőn.

08.szabogabor 2011.09.24. 20:47:23

@vajdapeterutca: A médiaelemzések - már a jók - nem puszta megnyilvánulás-számról szólnak, hanem hatásosságról is. A Máté egyetlen Hírtv-s riportja nagyobb hatású, mint az én egy hónapnsi netelésem...

renevol 2011.09.24. 21:00:14

Nem tudom, ki ez a csajszi, de totál értelmetlenségeket beszél.

".. a kérdések annyira manipulatívak, lejáratja a részvételi demokráciát"

Akarod-e, hogy hatályban maradjon: igen vagy nem? Mi a fene ebben a manipulatív? Az első két kérdés erre a sémára épül fel, nincs lehetőség manipulatív kérdésfeltevésre.

A harmadikra pedig szintén nem a "manipulatív" szó illik, hanem a "többértelmű". Nem manipulál, nem noszogat arra, hogy inkább az egyiket válaszd a másik helyett. Az a baj vele, hogy nem lehet megmondani, hogy pontosan mit is jelent, mire vonatkozik a kérdés.

"Az emberek véleményét olyan kérdésekben kellene megkérdezni, ami tényleg közügy."

A hajléktalanok ügye ezek szerint nem közügy? Mi van?

vajdapeterutca 2011.09.24. 21:01:55

@08.szabogabor:

Stimmel, de a kettőt összevetve az látszik, hogy a polgármester az ön akaratának a médiuma, és nem fordítva. Az is stimmel, hogy aki csak a tévét nézi, annak mindegy. Illetve annak sem biztos, hogy mindegy, mert nem önt választotta meg.

08.szabogabor 2011.09.24. 21:21:41

@vajdapeterutca: Máskor épp Ön beszél a szerepek sokféleségéről, most meg akkorát egyszerűsít, amekkorát én soha nem szoktam.

Hogy a polgármester az én akaratomnak lenne a médiuma? Bocs, de hehehehe... Az természetes, hogy a stratégiai kérdéseket első körben ketten beszéljük, meg. Erre vagyok "tartva".

Ám nem én döntöm el a stratégiát, hanem ő. Ő viszi tovább a döntéshozatali folyamatokban és a kommunikációban egyaránt.

Az én kommunikációs szerepem speciális, de szintén jóváhagyott. Mivel tudom, merre megyünk és összefüggésekben is át tudom azt adni, ezért természetes, hogy a netes nyilvánosságban én vagyok jelen. Az azért kis túlzás lenne, ha a polgármester vívná a csörtéket a netes fórumokon.

08.szabogabor 2011.09.24. 21:53:10

@budapest 678: ütvefúrás

Most a kampánycsendig összetett szavakat mondunk?

renevol 2011.09.24. 21:59:11

Elég undorító ez a negédes, a poszt témájához nem kapcsolódó, ahelyett egymás személyével foglalkozó acsarkodás mindkét fél részéről. Politikuséknál persze ez a normál stílus. Utál is titeket mindenki. Na persze többnyire nem a stílus miatt.

A témához kapcsolódóan: a Fidesz minden apró rezdülésében a Kádár-korszakot hozza vissza Magyarországra, ebbe a sorba illeszkedik a hajléktalanságot kriminalizáló jogszabály is. A rendszerváltás 20 év távlatból tehát úgy néz ki, hogy "sikerült" visszatérni a rendszerváltás előtti időkbe, csak néhány millió magyar közben iszonyatosan elszegényedett, és egy szűk csoport iszonyatosan meggazdagodott az ő kárukra. Ennyi.

Kocsis Máté, a kis nyikhaj "huszonévesként polgármester lettem"-gyerek meg valószínűleg nem is hallott arról, hogy az ő születésekor még szintén rendészeti kérdésként kezelték és szintén rendőri erővel igyekeztek elleplezni a szegénységet.

Azon fogtok rajtaveszni, hogy iszonyatosan sok ember fog még súlyosabban elszegényedni a ciklusotok alatt. Mert minden erővel ezen vagytok. És sikerülni is fog, mert rombolni sokkal könnyebb, mint építeni.
süti beállítások módosítása