HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Civil-rendőr konzultáció a Terézvárosban

2011.06.22. 10:22 kretaszag

A Helsinki Bizottság szervezésében 2011. május 6-án civil-rendőr konzultáción vettünk részt Terézvárosban. Az esemény részletes összefoglalója letölthető a Magyar Helsinki Bizottság honlapjáról (http://helsinki.hu/Fogvatartas_es_rendvedelem/Hirek/htmls/883).

Az LMP részéről a fórumon azt vetettük fel, hogy a Nagymező utcai szórakozónegyeddel kapcsolatos rendőrségi bejelentéseket nem csupán a hagyományos rendészeti keretben (gyakoribb járőröztetés, térfigyelő kamerák felszerelése) kellene kezelni, hanem tágabb közösségi ügyként, komplex közösségi kérdésként. Ennek kezdő lépéseként az erzsébetvárosihoz hasonlóan a lakosság és a szórakozóhelyek üzemeltetői közti - az önkormányzati képviselők, rendőrök részvételével - fórumot lehetne szervezni, melyek célja egymás szempontjainak megismerése, lehetőségek feltérképezése és a közös megoldás kidolgozása volna.  

A szervezők továbbra is várják a válaszokat, felvetéseket az alábbi kérdésre (Iványi Borbála részére helsinki@helsinki.hu):

Az Önök tapasztalatai szerint melyek azok a tipikus nehézségek, események, amelyek a helyiek és a rendőrség közötti bizalomvesztéshez, a bizalom megingásához járulnak hozzá?

 

Avagy:

-          milyen tapasztalatuk van a helyi rendőrökkel?

-          volt már személyes rendőrségi ügyük például bejelentőként, feljelentőként, igazoltatottként, sértettként, stb.?

-          Önök szerint miért bíznak/nem bíznak a helyi lakosok a rendőrökben?

 

 

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: civil 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr413005390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása