HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

LMP: Összehangolt kormányzati, fővárosi hajléktalanüldözés – Ez a gyávák módszere

2011.06.17. 14:28 jt

A kormány, miután elhibázott gazdaságpolitikája miatt kemény ellenállásba ütközött, újra a legkiszolgáltatottabb emberekre támadt. A fővárosi kerületek országgyűlési képviselőként is működő polgármesterei a szabálysértési törvény módosításával kriminalizálnák a hajléktalanságot. Az LMP szerint ez embertelen és ostoba lépés.

 

Összehangolt támadásba kezdett a kormány és a főváros a hajléktalanok ellen: a Parlament elé terjesztett szabálysértési törvény-módosítás szerint a szegénység bűn, a legszegényebbek pedig bűnözők. A kezdeményezők büntetni akarnak embereket azért, mert szegények és nincs hol lakniuk. Az LMP szerint ez embertelen és ostoba lépés. Rendészeti eszközökkel nem lehet egy szociális problémát megoldani, ez a lépés lakásfejlesztés helyett börtönfejlesztést jelent.

A jelek szerint a „Lázári-etika” - amely szerint akinek nincsenek milliói, az annyit is ér - gyökeret vert az egész kormánypártban és a főváros vezetésében is.

 

A tervezett intézkedés jól láthatóan egy támadássorozat része. Tavaly az építési törvény módosításával lehetővé tették a hajléktalanok büntetését. Erre azonnal ugrott a főváros Fideszes vezetése és helyi rendeletben pénzbírsággal, börtönnel fenyegető rendelkezést hozott a legszegényebbek büntetésére. Ezzel szinte párhuzamosan felbontotta a hosszú évek óta a hajléktalanokkal foglalkozó civil szervezetek szerződését, ami a becslések szerint több mint ezer ember utcára kerülésével járhat. Várható volt, hogy ezek a törvények és rendeletek lavinát indíthatnak el az ország településein. Kocsis Máté józsefvárosi Fideszes polgármester cinikus és demagóg „népszavazást” kezdeményezett a hajléktalanok ellen.

 

Az LMP felszólítja a kormányt és a főváros vezetését, hogy hagyjon fel ezzel a demagóg és embertelen politizálással. A gyávák módszere az, hogy az elesetteket, a náluk gyengébbeket támadják. Az LMP egyúttal felszólítja az Országgyűlést, hogy utasítsa el a javaslatot és kéri a fővárost, hogy sürgősen kösse meg újra az indoklás nélkül felmondott szerződéseket a civil szervezetekkel.

 

Budapest, 2011. június 17.

 

Kaufer Virág
országgyűlési képviselő

Somfai Ágnes,
az LMP fővárosi frakcióvezető-helyettese

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: hajléktalan 2011 kocsis józsefváros kukázás

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr32992328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása