HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Lehet Más a (fő)Polgármester?

2010.07.15. 08:48 budapest 678

 
A budapestieknek láthatóan elegük van az eddigi városvezetésből, és a Fidesz hatalomgyakorlási stílusára sem vevők – állítja Jávor Benedek, az LMP frissen megválasztott főpolgármester-jelöltje, aki szerint ebben a helyzetben reális esélyük nyílhat a főpolgármesteri poszt elnyerésére.
 

shambhala: 15BPfőpolgx

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyílt belső versenyben, programok alapján, választással dőlt el, hogy ki lesz az LMP főpolgármester-jelöltje. Ez valamiféle üzenet a többi pártnak, vagy van gyakorlati oka is?
 
– Nem akartunk vele üzenni, azért történt így, mert szerintünk egy demokratikus pártban így helyes, és az LMP ígyműködik. Kifejezetten hasznosnak érzem, hogy a folyamat során egy új, a nagyközönség számára ismeretlen szakértő is reflektorfénybe került az LMP szakmai stábjából Somfai Ágnes személyében. Ha valaminek, hát inkább ennek van üzenetértéke: nem csak a nagypolitikában elhasználódott, a politikába belegyökerezett embereknek lehet esélyük rá, hogy a fővárost vezessék. És talán azt is üzeni, hogy az LMP főpolgármester-jelöltje mögött egy városvezetésre felkészült, erős szakértői csapat van.
 
Milyen elvárásokkal vág bele az LMP a kampányba, milyen eredménnyel lennének elégedettek?
 
– Én azt gondolom, hogy van esélyünk akár a főpolgármesteri poszt elnyerésére is. Úgy látjuk, hogy a fővárosiaknak mérhetetlenül elegük van a Budapestet eddig irányító politikai elitből, ugyanakkor abból a tekintélyelvű, neokonzervatív és akaratos hatalomgyakorlásból sem kérnek, ahogy a Fidesz az országgyűlési választások után a kormányzásnak nekilátott. Szemmel láthatóan nem az a városban élők igénye, hogy csak ebből a két lehetőségből lehessen választani, és az LMP számára az jelenti az igazi esélyt, hogy alternatívát tud kínálni velük szemben. Ugyanakkor a budapesti választás nem csupán a főpolgármester személyéről szól, hanem arról is, hogy a közgyűlésben együttműködésre, kompromisszumokra lehet-e kényszeríteni a Fideszt. Lényegesen jobb eredményre számítunk annál a 13 százaléknál, amit a parlamenti választáson az LMP Budapesten elért. Úgy gondoljuk, hogy a Fideszt leginkább azzal lehet megállítani, ha minden párt a saját arcát és a saját programját vállalva kampányol, ezért is döntött úgy a kongresszus, hogy önálló jelölttel indulunk.
 
Nem érzik úgy, hogy ezzel valójában Tarlós Istvánt segítik?
 
– Nem gondolom, hogy túl sokat kellene ezen töprengenünk. Nekünk a saját mondanivalónkat kell a középpontba állítani. Az LMP választói nem azért szavaztak erre a pártra tavasszal, és vélhetően az önkormányzati választáson sem azért fognak ránk voksolni, hogy a túlélés esélyét biztosítsuk a főváros eddigi vezetői számára a Tarlós Istvántól való rettegés jegyében. Egy új, független politizáláshoz kaptunk támogatást, arra, hogy a húsz éve halmozódó problémákat megpróbáljuk megoldani. Vagyis morális okokból sem engedhetjük meg magunknak, hogy a programalkotást, a jelöltek kiválasztását vagy az együttműködés kérdését bármilyen gyakorlati, választásmatematikai szempontnak alárendeljük.
.................
A teljes cikk a NOL honlapján

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: budapest 2010 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr922152804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása