HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Elszállnak ... vagy fennakadnak a szociális hálón?

2010.05.08. 12:30 fh

Kilakoltatás ellen tüntettek Ferencvárosban

Hírszerző

"A Város Mindenkié nevű civil szervezet aktivistái a demonstráció végén egy nyílt levelet adtak át az önkormányzat képviselőjének, amelyben a hajléktalanok problémáira hívják fel a figyelmet és a kerület polgármesterétől kérnek segítséget az ügyben.

(fotó: fh)

Vojtonovszki Bálint, a Város Mindenkié mozgalom képviselője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az elmúlt három hónapban két Ferencvárosban élő család is felvette velük a kapcsolatot, mert elképzelhető, hogy kilakoltatják őket.

Az egyik család egy ideig már volt hajléktalan. Miután azonban a gyermekük megbetegedett 2009. augusztus végén illegálisan beköltöztek egy ferencvárosi önkormányzati bérlakásba. A szülők tárgyalnak ugyan az önkormányzattal, azonban nem sok eredménnyel, ugyanis kilakoltatás vár rájuk. Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere a kerület elégtelen bérlakás-állományára hivatkozva utasította el a család kérését - mondta Vojtonovszki Bálint. A polgármester szerint csaknem 1100 család vár lakás bérbeadására, akik lakásproblémájukat önerőből szintén nem tudják megoldani.

Egy másik család mindkét felnőtt tagja elvesztette a munkáját, így nem tudja fizetni a lakáshitelt. A bank felmondta szerződésüket, így június 1-én - a kilakoltatási moratórium végén - nekik is el kell hagyniuk a lakásukat.

A Város Mindenkié mozgalom arra kéri nyílt levelében Gegesy Ferencet, a kerület polgármesterét, hogy lépjen fel a fenyegetett családok érdekében és dolgozzon ki megoldási tervet a lakhatási válság kezelésére."

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: társadalomkritika demonstráció aktivisták

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr271983589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása