HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

LMP: Államfőválasztás: az önmérséklet első próbája

2010.04.29. 16:20 LMP 678

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LMP állásfoglalás

Sólyom László ötéves mandátuma augusztus 5-én lejár, ezért az új parlamentnek hamarosan szavazni kell a köztársasági elnök személyéről. A Lehet Más a Politika büszke arra, hogy több alapító tagja 2005-ben elsőként kezdeményezte Sólyom László köztársasági elnökké váló megválasztását. Tették ezt azért, hogy az államfő végre ne a mindenkori parlamenti többség pártkatonája legyen, hanem olyan autonóm, hiteles politikai személyiség, aki képes a demokrácia és az alkotmányosság védelmére, és azért hogy az országnak a jövő szempontjából kulcsfontosságú zöld ügyek iránt is elkötelezett elnöke legyen. Sólyom László a harmadik Magyar Köztársaság eddigi talán legnehezebb éveiben volt államfő, tevékenységét - mint ahogy mindenki másét - jobb- és a baloldalról egyaránt sok kritika érte.

Az LMP azonban továbbra is szükségesnek tartja, hogy Magyarországnak olyan hiteles, független és szakmailag felkészült köztársasági elnöke legyen, mint amilyet Sólyom László megtestesít. Az államfőválasztásról szóló vita egyelőre abban merül ki, hogy a Fidesz politikusai a nyilvánosság előtt üzengetnek egymásnak. A kétharmados parlamenti többség birtokában a Fidesz-KDNP elvileg bárkit megválaszthat a köztársaság első emberének – ehhez csak saját sorait kell rendeznie. Kizárólag a pártszövetségen múlik, hogy egy pártkatonát vagy egy pártok felett álló, csak a demokráciának és az alkotmányosságnak elkötelezett államfőt választ a parlament a közeljövőben. Az LMP elvárja a Fidesz-KDNP szövetségtől, hogy a nemzet egységét megtestesítő államfő megválasztása ügyében tanúsítson önmérsékletet és emelkedjen felül pártpolitikai érdekein.

 

Budapest, 2010. április 29.

 

LMP Sajtó

(a kép forrása: Sólyom for President facebook csoport oldala)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2010 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr651962250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása