HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ezt megszívjuk! Budapest közepén duplán!

2010.02.28. 21:51 budapest 678

Mától év végéig akár naponta büntethető Magyarország!


"Az Európai Unió komoly büntetésére számíthat Magyarország az év hátralévő részében. Az uniós előírások szerint ugyanis egy ország évente legfeljebb 35 alkalommal lépheti át a szmogot okozó szállópor naponta megengedett határértékét. Bár még csak februárt írunk, ezt mi utoljára szombaton tehettük büntetlenül. A Lehet Más a Politika többek között a tömegközlekedés átalakításában és a forgalomcsillapításban látja a megoldást.

Hazánk képtelen megfelelni a levegőminőségi előírásoknak, ezért november óta már a második figyelmeztetést kapja az Európai Bizottságtól, amely szerint Magyarország a vállalásaihoz képest késésben van és nem hozott kellő intézkedést a levegő szennyezettsége ellen. Azonnali lépések híján komoly szabálysértési eljárás alá vonhatják az országot.
A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt ezen a télen nem csak Budapesten, hanem több vidéki városban is többször meghaladta az egészségügyi határértéket a szállópor-koncentráció.
Nem véletlen a szigorú előírás és a kilátásba helyezett szabálysértési eljárás: a szállópor asztmás megbetegedést, szív- és érrendszeri problémákat, tüdőrákot és korai halált okozhat.
Miután a veszélyes szállópor jelentős részben a felfokozott közlekedésből ered, az LMP a kerékpározás és a közösségi közlekedés népszerűsítése mellett továbbra is a tömegközlekedés radikális átalakítását, a személyszállítási törvény megalkotását, és a fővárosi forgalomcsillapítást – dugódíj bevezetését, zöld zónák kialakítását – sürgeti."

Budapest, 2010. február 28.

LMP Sajtóközlemény

(fotó: LMP)

...................................

"A részecskeszennyezés (PM10) Budapesten évente mintegy 2000 ember idő előtti haláláért[3], több mint százezer megbetegedésért[4], összesen legalább egymillió betegen eltöltött napért felelős."

a Levegő Munkacsoport közleménye, további adatokkal

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: közlekedés környezetszennyezés lmp levegőszennyezettség

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr571798356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása