HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - választási program - 5 - Munkáért lakhatást!

2014.10.02. 06:55 jt

Józsefvárosban évek óta több tucat családot fenyeget a hajléktalanság. A Munkáért lakhatást! civil mozgalom kezdeményezését a döntéshozók eddig nem vették komolyan. Az LMP halaszthatatlannak tartja, hogy a program, a kezdeményezőivel együttműködve végre valóra váljon.

Minden embernek joga van ahhoz, hogy fedél legyen a feje felett. Az LMP megfizethető lakhatást kínál, és átláthatóvá teszi a kerületi lakásbérleti rendszert, megelőzve a visszaéléseket. Segítjük a helyi civilek által kezdeményezett Munkáért lakhatást! program megvalósulását. Aki saját munkájával hozzá tud járulni az önkormányzati tulajdonú bérlemények, ingatlanok felújításához, jogosulttá válik arra, hogy az elvégzett munka értékében lakbérhátralékát az Önkormányzat elengedje.

Több önkormányzati tulajdonú lakás áll üresen Józsefvárosban. A jelenleg üresen álló lakások felújításában vegyenek részt új bérlőik, amiért cserébe az elvégzett munka értékét lelakhatják. 

Vállalásaink:

  • Csökkentjük az üres lakások számát!
  • Lakáspályázatokat írunk ki!
  • Akár Te is lakhatsz önkormányzati bérlakásban!
  • Jelenleg Józsefvárosban kb. 500 önkormányzati lakás áll üresen, rossz műszaki állapotban. Ez több, mint a teljes lakásállomány 10%-a. Fölháborítónak tartjuk, hogy az önkormányzat 20 millió forintot költ ÜRES lakások fenntartására. Miközben több, mint 7000 olyan józsefvárosi lakosnak van fizetési problémája, aki önkormányzati lakásban él.
  • Az ötletünk: adjuk ki az üres lakásokat, és a befolyó bevételből támogassuk a fizetési nehézséggel küzdő bérlőket és helyi lakosokat!
  • Felújítjuk a bérlakásokat a bérlők hathatós segítségével!

A lakás közvagyon. Becsüljük meg, gazdálkodjunk vele felelősen!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr216749017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása