HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

LMP: A lakhatás alapvető emberi jog!

2010.02.08. 23:03 LMP 678

 LMP aktivisták demonstráltak ma a Deák téren

Misetics Bálint, az LMP szakpolitikusa:                                                      "Budapesten a leghidegebb téli napokon is 2-3000 ember alszik az utcákon, kapualjakban, aluljárókban, buszmegállókban, éjjeli buszokon, sátrakban és erdei viskókban, kiszolgáltatva a fagyos hidegnek, az erőszaknak. Sokan nem élik túl a telet - olyanok is, akiknek otthonuk még van, de pénzük már nincs, hogy befűtsék azt. Ők egy szolidárisabb társadalomban ma is köztünk lehetnének, egy sűrűbbre szőtt szociális védőháló meg tudta volna menteni az életüket.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja embertársaink halálát, ahogy elfogadhatatlannak tartja azt a szélsőséges társadalmi kirekesztést és jogfosztottságot is, ami a hajléktalan embereket - a túlélőket is - sújtja. Olyan társadalomban szeretnénk élni, ahol mindenkinek van hova hazamennie. Ezt elsősorban a politikai akarat hiánya akadályozza."

Az LMP javaslatai a hajléktalanság radikális visszaszorítására és a hajléktalanná válás megelőzésére itt

A megemlékezés apropója: egy éve döntött arról a kormány, hogy a Magyar Köztársaság nem fogadja el a Módosított Európai Szociális Karta lakhatáshoz való jogról szóló, 31. cikkét, mert annak „végrehajtása jelentős gazdasági hatással is járna”. (1) Az LMP viszont úgy látja, a lakástámogatások igazságosabbá tételével többletforrások bevonása nélkül is jelentős eredményeket lehetne elérni a hajléktalanság visszaszorításában.

 

(fotó: LMP)

a demonstrációról készült videó itt

4 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: hajléktalan társadalomkritika 8ker 7ker 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr531740872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.02.09. 00:16:49

fúdedurva, hirtelen azt hittem, ez egy flashmob:)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.02.09. 01:01:26

@budapest 678: őőő hát a sok fényképezős embertől kicsit veszít a dolog a szememben a spontaneitásából. jó végülis akár flashmobnak is nevezhetnék, bár ti megemlékezést írtatok:)

fh 2010.02.09. 23:43:35

@Kontárblog: nem igazi flashmob volt, de ez most nem is az akart lenni: a sajtó előre meghívást kapott, és az egész nem annyira a spontán arra járó járókelőknek szólt, hanem az ügynek akart országos figyelmet kelteni.
süti beállítások módosítása