HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - választási program - 2 - Tiszta közéletet a kerületben!

2014.09.28. 06:58 jt

Tisztán, átlátszóan bánunk a közpénzzel! Nem bizniszelünk offshore cégekkel, nem lesznek megbízások pártközeli cégeknek. Átláthatóan rendezzük a képviselők juttatásait, a korrupció ellen pedig névtelen bejelentővonallal és az anyagok, adatok nyilvánosságával védekezünk! A közpénzeket pedig nagyobb árversenyt generálva fogjuk elkölteni!

A közpénz mindannyiunké! Tisztán, átláthatóan kell bánni vele. Rendezni kell és átláthatóvá kell tenni a képviselők juttatásait, hatékonyan fel kell lépni a korrupció ellen, legyen az akár utcai, akár hivatali korrupció. Hatékonyabbá kell tenni a beszerzéseinket, hogy tényleg a legjobbat válasszuk, és hogy kizárjuk azt, hogy a pártközeli cégek egyenlőbbek legyenek a többieknél! Meg kell szakítani minden kapcsolatot az offshore cégekkel, amíg fel nem fedik, kik állnak mögöttük! Sajnos bármilyen színű önkormányzat regnált Józsefvárosban, találtunk példát ezekre. Vállaljuk, hogy minden kifizetést nyilvánossá teszünk, hogy az önkormányzat pénzügyei bárhonnan, bármikor, és bárki által ellenőrizhetők legyenek az interneten!

Vállalásaink:

 1. Kipucoljuk az offshore cégeket!
  Nem csak a törvényben szabályozott esetekben nem kerülünk kapcsolatba offshore cégekkel, hanem egyáltalán nem! A múltból ránk maradt offshore partnerekkel megszakítunk minden nem kötelező együttműködést, amíg nem válik tulajdonosi szerkezete átláthatóvá!
 2. Nem etetjük a holdudvar cégeit!
  Nem fog közbeszerzési tanácsokat adni egy helyettes államtitkár cége, nem lesz közpénzből fizetett honlapszerkesztői megbízása pártközeli blog (Mandiner) főszerkesztő cégének, nem lesz multifunkciós Szkladányi Sándorunk, aki egyszer egy önkormányzati cég pénzügyi vezetője, máskor felszámolója, megint máskor meg az oktatási intézményeket is fel tudja mérni gazdaságilag, és az általa leadott anyagban több helyen ideológiailag is állást foglal.
 3. Tisztán, átlátszóan rendezzük a képviselők juttatásait!
  Nem fog kapni lakást képviselő! És nem azért, mert nem fog pályázni, hanem azért, mert nem lesz kiírva olyan pályázat, amelyre képviselők is jelentkezhetnek. A képviselők nem fognak más előnyt sem kapni egy teljesen transzparens juttatáson kívül, amelyet minden képviselőnek egyenlően juttatunk a testületen kívüli munkájáért. Lesz, akinek cégek felügyelőbizottságában, igazgatótanácsában, lesz, akinek tanácsadóként. Ez az összeg viszont csak azoknak fog járni, akik teljes munkaidőben a kerülettel foglalkoznak, de nekik kivétel nélkül, nem pártközi alkuk eredményeként. Az összeg nagyságrendje bruttó 100-150.000 Ft.
 4. Az alsó szinteken (önkormányzati cégek, intézmények) jelen levő korrupciót önkormányzati szinten korrupció elleni névtelen bejelentővonallal kezeljük! Minden bejelentést egy független ellenőr csapat fog megvizsgálni.
  A felsőbb szintű (önkormányzat, hivatal) korrupciót a legteljesebb, a törvényi kötelezettségeket jóval meghaladó mennyiségű nyilvánossággal kell kezelni. Olyan adatszolgáltatásokat fogunk elrendelni, amelyek automatikusan és gyorsan meg fognak jelenni az önkormányzat honlapján kialakított adatbankban, nemcsak akkor, amikor kikérik azokat. Ilyenek lesznek az előterjesztések kereshető verziói, az összes aláírt szerződés, a képviselői kérdések, és az arra adott válaszok, a vezető állású alkalmazottak önéletrajzai, az összes kifizetés stb. Ezekkel az adatokkal lehetővé válik, hogy a civil szféra az önkormányzat működését gyorsabban és hatékonyabban ellenőrizze.
 5. Hatékony beszerzéseket!
  A közpénzeket átlátható versenyben fogjuk elkölteni. Jelenleg a nem közbeszerzés köteles beszerzésekre 3 céget kell meghívni. Mi ezzel szemben témacsoportokat hozunk létre, amelyekre a vállalkozók az interneten jelentkezhetnek, és a tendereket minden jelentkező cégnek kiküldjük. Ezzel sokkal nagyobb lesz a verseny például az építési és informatikai beruházásoknál.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr786734611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.