HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 8 - Pedagógus életpálya

2014.02.02. 15:02 jt

2013. október 11.

Csalódás a pedagógusbér-emelés az LMP szerint, ezt Osztolykán Ágnes a Parlament oktatási bizottságának alelnöke is megerősítette. A pedagógusoknak a béremelés munkateher-növekedéssel, és pótlékok, juttatások elvételével is jár. Ha valaki többet dolgozik, azért több pénz jár, de ez nem fizetésemelés, sőt sokaknak kötelező óraszámnövelés miatt az órabérük kifejezetten csökken!

Viszont az anyagi feltételek rendezése sem volna elég önmagában! Valódi elismerés kell, önállóság, és hogy partnernek tekintsék őket. Ne gúzsba kötve kelljen dolgozniuk túlterjeszkedő, politikailag elfogult tantervekkel, központosított, kézivezérelt, működésképtelen Klebelsberg Intézettel, és ne kényszerítsék a Pedagóguskar kötelező tagságára őket! Ma Magyarországnak nincsenek iskolái, azok nem önálló intézmények! Az igazgatókat adminisztrátorrá fokozta le az új rendszer, az államosítás és a kaotikus működés miatt már le is mondott a józsefvárosi Vajda Péter iskola igazgatója!

Különösen megalázó a pedagógusok munkáját segítő személyzet bérezése, pedig nélkülük egy tanár sem tud megfelelő körülményeket teremteni, amelyek miatt értelmet nyerhetne az egész napos iskola. Az egyéb munkakörülményeket is javítani kell, ne kelljen otthonról hozni a krétát, a fénymásolatot az órára.

Az LMP szerint a pedagógusoknak valódi megbecsülésre, igazságos, mindenki számára biztosított béremelésre van szükségük!

Józsefvárosban a halmozottan hátrányos családokból származó gyermekeknek csak egy sikeres iskola adhat esélyt a felemelkedésre, ami mindannyiunk közös érdeke.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr985757302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása