HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A Jobbik hirdet - Ön dönt

2013.01.11. 10:09 jt

jobbikplakat_1357893890.jpg_648x388

Ezt a fotót ma reggel lőttem (telefonnal, elnézést a minőségért) a Harminckettesek terén. A Jobbik hirdet.

A plakát mondanivalója közepesen populista, de igazságot tartalmaz. Azért mondom, hogy közepesen populista, mert nem maguk a pártok kedvelik a megszorításokat, mindketten bizonyították már, hogy mennyire szeretik a pénzosztást. Ha az okok felé ásunk, azt láthatjuk, hogy a mindkettejük által követett neoliberális gazdaságpolitika kényszeríti ki időről időre a megszorításokat. A rendszerhiba tehát a gazdaságpolitikában van elásva.

Stilisztikailag azt mondom a plakátról, hogy a "megszorítás a négyzeten" jó szöveg, de vajon hány potenciális jobbikos szavazó érti ezt? Ami viszont felháborító, az a nyílt szexizmus. Persze mondhatni, hogy a pornós gárdistalány és a pénisznövelős képviselő után ez már a Jobbik imidzséhez tartozik.

Azt mondják nálam okosabbak is, hogy a Fideszből és MSZP-ből is kiábrándult szavazókért a Jobbik és az LMP fut versenyt. Vajon megkérdezik a járókelők, hogy hogy is van az, hogy a Jobbik óriásplakáton hirdet, az LMP meg nem? Feltételezem, hogy ez nem azért van, mint ahogy a Jobbik terjeszti, hogy az LMP-t külföldről pénzelik a Jobbikot meg nem. Azt hiszem ez az eset jól rávilágít ezen vádak abszurditására is.

Szóval akkor hogy dönt a kartellpártokból kiábrándult szavazó a Jobbik és az LMP között? Remélem, hogy az alapján, hogy az LMP nem a populizmust keresi (megszorítás), hanem az okokat próbálja megszüntetni (rossz gazdaságpolitika). És azt se felejtsük, hogy a Jobbik mellett döntő szavazók egybe csomagolva kapnak egy kis rasszizmust is.

Bölcs, befolyásolástól mentes döntést kívánok minden szavazónak!

155 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: budapest kampány politika mszp fidesz program plakát rendszerkritika józsefváros 8ker lmp 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr25011588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeloka 2013.01.11. 13:49:29

Hát olvasva ezt a sok okosságot elgondolkodik az ember.

Szerintem az LMP 2014-ben az életben maradásért fog harcolni, a Jobbik meg saját magával és az elnökségéve, illetve azokkal akik könyökölnek majd a listás helyekért. Belső harc. Szerintem a Jobbik enyhén, de gyengül. A tagság meg fogy, de inkább csak cserélődik és semmivel nem hülyébb, mint a többi párt tagsága, de nem is okosabb, se nem erkölcsösebb. Tapasztalatból mondom.

2013 szerintem a Jobbik éve lesz és 2014 eleje is. Előkerül néhány bulizós kép, esetleg egy-egy rejtett homokos, házasságtörő, zsidó felmenő, adó elkerülő, állás és pozíció halmozó, állatkínzó, fegyverrel pózoló, stb. Jönnek a kérdések, hogy Emőkének miért nincs diplomája, kiderül ki szerkeszti a kukacinfót. Vicces év elé nézünk.

Megkapjuk a szép nagy választási mocskot minden oldalról. Amúgy a kampány 12 milla és 1000 plakát országszerte.

nookedli 2013.01.11. 13:50:27

Eddig melyik politikai párt bizonyított mint kormánypárt? Egyik sem való oda. Sőt ezek az exkomcsik által újabban alakult pártok sunyin próbálnak még újabb reményt kelteni a naiv, tájékozatlan választópolgárokban. Nagyon nagy bajban van az ország és káosz ami itt van. Egy esélyt adnék a Jobbiknak. Ha más nem, bedöntik az egészet és a fejükre ömlik a kaki. Ha csak elszámoltatnák Gyurcsányt és a többi exkomcsit, már elégedett lennék. Az meg már teljesen mindegy, mit csinálnak az országgal. Így is úgy is eladósították a komcsik, szóval ennél már csak jobb lehet.

közlekedési bűnöző (törölt) 2013.01.11. 13:51:26

@rudenz ulrich: Akik ott loptak, azok tényleg magyarul beszéltek, de lehet, hogy lováriul is.

nookedli 2013.01.11. 13:52:22

@szeloka: Ezzel egyet értek, valószínűleg megpróbálják lejáratni a Jobbikot, mert félnek tőle. Mi választók meg félhetünk a balos pártoktól: MSZP, Fidesz, LMP, együtt a komcsikért stb... Hiszen ezek nem a mi érdekünket nézik, hanem a támogatóiknak az érdekeit. Akik izraeliek.

bertrollnok 2013.01.11. 13:54:01

@Lrdx: Ezaz... Az MSZP-s kormányok is csak a saját holdudvarukkal voltak liberálisak. Legalábbis én úgy emlékszem.

Conchobar 2013.01.11. 13:56:15

@jt: ...és még valamit. Az, hogy te a Fideszt (a hűbériségét) a vidék féltése miatt támadod (és nem a mindenáron Fidesz-ellenesség miatt), én azt elfogadom. Csakhogy a vidéki magyarság alatt nem csak a újabb földekre vágyó gazdákat. Másszóval: a cigány-magyar együttélés sokkal súlyosabb gond a vidéki magyarság számára

szeloka 2013.01.11. 14:00:24

@nookedli: Nem az a baj, hogy le akarják járatni őket (ezt minden párt megszokhatta már 1990 óta), hanem az, hogy van és lesz mivel.

politikus-omm 2013.01.11. 14:04:15

@jt: rasszizmus elterjedése az egyik legkárosabb dolog, amely az országgal történhet. Hangulatkeltésre, valódi problémák szőnyeg alá söprésére alkalmas

- A fotelrasszizmus valóban ilyen, a rasszizmust is gyakorolni kell, hogy eredménye legyen!

Jonas Jánoska 2013.01.11. 14:22:02

Az biztos, hogy en a MSZP-re szavazok, mert azok nem olyan rasszista kocsogok, mint a fideszesek. Az mszp-nel nem fordulhatna elo, hogy lesiteljenek, csak aze mert leszurok egy rasszista gecit.

Kacsura 2013.01.11. 14:25:06

@djlaczko: Az én fiam is az volt 14 évesen, mára belátta, hogy azok sem jobbak a deákné vásznánál.

De nemcsak a jobbiknak nincs gazdaságpolitikai programja, hanem az LMP-nek sincs. Anélkül pedig megette a fene az egészet.

Kedves polgártársaim! Mi lenne, ha csak olyan emberkéket lennénk hajlandók a parlamentbe beszavazni, akik a gazdasághoz értenek? Minden más ráér.

politikus-omm 2013.01.11. 14:27:31

@Kacsura: A polgártársak szart sem értenek a gazdasághoz, hogyan tudnák kiválasztani hogy ki ért hozzá?

közlekedési bűnöző (törölt) 2013.01.11. 14:28:28

@Kacsura: "De nemcsak a jobbiknak nincs gazdaságpolitikai programja, hanem az LMP-nek sincs. Anélkül pedig megette a fene az egészet."

Miért, a Fidesznek meg az MSZP-nek van ? :-)

tandíjmentes viktor 2013.01.11. 14:30:11

A plakát nem szexista, inkább ötletesnek mondanám, s főleg a fiatalabbakat szólítja meg ezzel.
A kampány 16millióba, vagy 12-be került, most nem emlékszem fejből, ezt a Jobbik nyilvánosságra hozta, azt is, hogy ezért 1 hónapig lesznek ki a plakátok, kisebb cégeket kerestek meg ezzel, szándékosan kerülve a Simicska és társai érdekeltségébe tartozó hirdető cégeket.
A Jobbik az egyik legjobban fejlődő párt, s bizalomra adhat okot, hogy a fiatalok körében a legnépszerűbb.
Ébredj magyar!

utalokmindent · http://utalokmindent.blog.hu 2013.01.11. 14:33:11

lehet itt csűrni csavarni a dolgot, de a lényeg hogy az LMP kanyarban nem lesz 2014-ben, és ez igenis nagy mosolyt csal az orcámra :))))

szandé 2013.01.11. 14:36:12

Hiszek a joslatban" LMP a jovo". Lehet, hogy nem elem meg, oreg vagyok mar. De soha nem keso batorsag meg az igazsag. A fiataloke a jovo. Huzzanak. Szoci meg a bunozo ugyanaz.

utalokmindent · http://utalokmindent.blog.hu 2013.01.11. 14:39:59

@Kacsura: Figyelj. Értelmes embernek tartom magam, és annak ellenére hogy Jobbikos vagyok, tisztában vagyok vele, hogy egy jól működő, tökéletes társadalomban egyáltalán nem lenne szükség a Jobbikra. Most viszont van, nem is kicsi. Ez pedig az elmúlt 20 év kormányzásának felelőssége. Az embereknek pedig mostanra már sokkal nagyobb problémái is vannak, mint a gazdaság. Pl hogy ne verjék szét a fejüket este vascsővel amíg alszanak. Tudom hogy ezt a 2. kerületből igen nehéz felfogni a sok libsinek, dehát nem akarnak leköltözni Borsodba hogy megértsék.
A Jobbik tökéletesen rávilágít az emberek hétköznapi problémáira, és ezzel tökéletesen szavazókat tud nyerni. Minden cigány aki lop, gyilkol, az X számú új Jobbik szavazót jelent. És ha már az átlag szenvedő magyarok miatt nem is, legalább amiatt cselekedhetnének a kormányban, hogy a csúnya Jobbiknak ne legyek több szavazója... A Jobbikot nagyon egyszerűen el lehetne törölni a színről egyszer s mindörökké: Meg kell oldalni az általuk felvázolt problémákat. Mert azok az emberek igazi problémái.

kifordított nagyanyó 2013.01.11. 15:00:55

Még jó,hogy nem kicsit lett elfogult ez az írás.Megint egy kis jobbik fikázás.
De látom hál istennek van néhány normálisabb komment is.
A rasszizmus meg a cigánykérdés két teljesen különböző dolog!
Szóval egyelőre marad a jobbik.
Na csá!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.01.11. 15:03:28

@djlaczko: Az a válasz a Jobbik politikájára, hogy a "demokratikus" pártok képviselői sárga csillaggal mennek be a parlamentbe. A többi problémához nem igazán konyítanak... :)

Alikam 2013.01.11. 15:15:01

Ez a plakát szexista?
Te hülye vagy?

"Stilisztikailag azt mondom a plakátról, hogy a "megszorítás a négyzeten" jó szöveg, de vajon hány potenciális jobbikos szavazó érti ezt?"

Szerintem több mint ahány maszopos vagy fideszes megérti:)

Erdőtársulás 2013.01.11. 15:15:04

"mindkettejük által követett neoliberális gazdaságpolitika kényszeríti ki időről időre a megszorításokat"

Ez egy ugyan olyan egyszerűsített (azaz lényegét veszített, és önmagában már nem is helytálló) kijelentés, mint amilyet maga a post is kritizál. Sajnálatos.
Ha a szerző nem ért a közgazdaságtanhoz, kerülnie kellene az ilyen kitérőket, mert ez a fokú igénytelenség egy olyan szellemi bizonyítvány, amit az ember saját alkalmatlanságáról állít ki.

okostojgli (törölt) 2013.01.11. 15:26:30

"mennyire szeretik a pénzosztást ... mindkettejük által követett neoliberális gazdaságpolitika kényszeríti ki időről időre a megszorításokat."

Ez sötétebb mint bármely szarabbikos.

blah 2013.01.11. 15:27:06

ha a jobbik netalántán hatalomra kerül alapítok egy terrorista csoportot, az még úgyse volt

okostojgli (törölt) 2013.01.11. 15:29:57

@Lord Viktor: "Bezzeg a buzivonulás az nem túl szexista, igaz?"

Ha és amennyiben buzi vagy.

okostojgli (törölt) 2013.01.11. 15:33:09

@nookedli: "Eddig melyik politikai párt bizonyított mint kormánypárt?"

Az emeszpé (&szadesz).
Bokros, Gyurcsány konvergencia, Bajnai.

Artie 2013.01.11. 15:37:21

@santaz: "Matek tanár" és "jobbik szavazó". Simán elhiszem, ha már a magyar nyelv ismeretével gondok mutatkoznak. Sajnos mindegyiket egybe kellett volna írni.

Egyes, leülhetsz. Jó magyar barátom.

okostojgli (törölt) 2013.01.11. 15:42:10

@HUN_Sector:
Addig néztem, hogy Polgár Tamás.

Az a rész benne van, hogy Alföldi ízes szopást kíván a nácifejű kispicsinak?
Jut eszembe, átiratta már a szarabbik valami tót Petrovicsnak Iluskáját Juliskára?

HUN_Sector 2013.01.11. 15:42:17

@Artie: Te sem írtad az egyiket helyesen, mert úgy a következőképpen hangzana: jobbik-szavazók. Talán pont a szó többértelmű volta miatt, de ezért most nem kutatok fel nyelvi atlaszokat. Röviden: "Az összefüggő szövegben egymás után következő szavakat általában egymástól külön írjuk le, hogy az írott szöveg világosan áttekinthető legyen. Ezt az alapszabályt azonban nem alkalmazhatjuk olyankor, ha két vagy több szó összekapcsolódásával keletkezett (azaz összetett) szavakat írunk le. Ezeknek szoros egységét ugyanis egybeírással vagy (ennek egyik megoldási formájaként) olykor kötőjeles kapcsolással fejezzük ki. (A kötőjelnek itt egyszersmind tagoló szerepe is van.)"

HUN_Sector 2013.01.11. 15:43:52

@okostojgli: Akkor javaslom, nézd tovább.

2013.01.11. 15:46:52

@HUN_Sector:

Ez nagyon kemény, az okos libsi bölcsészek :DD
Más témákról (pl cigánykérdés) is kb ennyi fogalmuk lehet.

okostojgli (törölt) 2013.01.11. 15:50:21

@jt: "Munkavállalói jogokra bulldózer, felsőoktatásra forráskivonás."
"de a Fidesz féle államosítsunk mindent és csökkentsünk hatósági árakat"

Hogy jönnek ide a szocik?
Te rád is igaz: "Szóval nem az történt, hogy szándékosan kiragadtak pár mondatot az őszödi beszédből, hanem TÉNYLEG annyit értettek meg belőle."
hvg.hu/w/20130110_Ebbol_egyszer_mar_eleg_volt

SZDSZPistike 2013.01.11. 15:52:23

az elempé Fassbukk oldalán már napokkal ezelőtt kikerült, ráadásul jobb minőségben egy fotó.
Ez a poszt mintha kicsit megkésett volna

Persze egyszerűbb utólag valami egészen biztosan pörgős témát kinyomni

burzsoá finánc 2013.01.11. 15:54:47

Ez az SZDSZ plakátja volt 2002-ben. Ez vérciki azért.

sivatagi n. 2013.01.11. 15:54:57

Az LMP mint a Jobbik konkurense? Hahaha! :))

Nem kell félni libbantkák, a Jobbik a normális magyar emberekhez szól, és nem a ti szavazóitokhoz, azaz a zsinagógák, cigánykocsmák és buzibárok közönségéhez.

okostojgli (törölt) 2013.01.11. 15:55:34

@imperial: "cigánykérdés"

Amikor megkérdi a cigány, hogy mit adjon a gyerekének enni mert nincs munkája. Cigány kérdés.

Lacdelo 2013.01.11. 15:56:50

@Lord Viktor: @HUN_Sector: @Frizuravarjú:

Értelmiségi ember az nem szavaz a Jobbikra! Plàne aki csak egy kicsit is ért a közdazdasàghoz.

A Jobbik befogja dönteni a gazdasàgot! A Jobbiknàl még az inkompetens Fidesz is 1000-szer jobb!

kilhjgvpo 2013.01.11. 15:57:15

"Közepesen populista" a szerző szerint a plakát. Szerintem pedig a potenciális Jobbik-szavazók miatt egy mocskos, fehér, "házmester" atléta és egy üveg kőbányai is kellett volna a plakátra.

Na meg persze felakasztott cigók, meg jordán pozitívok. Na jó, meg egy-két "komcsi" is...

okostojgli (törölt) 2013.01.11. 15:57:20

@sivatagi n.: "a Jobbik a normális magyar emberekhez szól"

A "normális magyar" és a szarabbik így egy mondatban igen necces.

SZDSZPistike 2013.01.11. 16:00:38

@OrangeOrder:
De mi is itt a lopás?

Az SZDSZ plakáton LETOLT GATYÁVAL ÁLLNAK FÉRFIAK ÉS EGY KISFIÚ. Khm.

De ezen akkor sem lepődött meg senki :D

2013.01.11. 16:00:54

Vergődik még egy kicsit az LMP, mielőtt végleg elcsendesül :)

Bronislav Kaminski 2013.01.11. 16:02:48

más is kiverte erre a plakátra rajtam kívül??? jó csajnak tűnik, kéne kép a többi részéről is...))))))))

goldberg (törölt) 2013.01.11. 16:03:21

"közepesen populista, de igazságot tartalmaz" - tehát most igazat állít vagy nem?
mellesleg a nyuggerek lefizetése mellett is aktuális, ugyanis azt is a többi ember dobja majd össze az adójából

"Ami viszont felháborító, az a nyílt szexizmus." - genderideológus, leszbikus, férfigyűlölő, kékharisnya, melegfelvonuláson vonagló SZDSZ-LMP politikusok fejében biztos ilyen kép él a szexizmusról.

Ennyi erővel mondhatnánk, hogy az SZDSZ-LMP Kovács Pistike plakátja meg pedofil volt.

Ez a plakát nem különösebben ütős, nem a szexen van a hangsúly benne.
Nem értem milyen nadrágot kellene rá tenni... egy vízvezeték-szerelőt félig letolt nadrággal, munkásdekoltázzsal?

Ha szeretnéd avatart a hozzászólásaid mellé 2013.01.11. 16:03:25

Az x amúgy nem a repluszt jelenti? mert akkor nem egyenlő megszorítás négyzettel.

Lord Viktor 2013.01.11. 16:03:34

@Lacdelo: "Értelmiségi ember az nem szavaz a Jobbikra! Plàne aki csak egy kicsit is ért a közdazdasàghoz."

Az értelmiségi elől lehagytad a liberális szót. A többi igenis szavaz a Jobbikra. Én pl. mérnök informatikusnak tanulok, és tényleg nem értek a közgazdaságtanhoz. Bár tanították, most mentem át belőle kettessel, mégis ki merem jelenteni, hogy szart se értek hozzá. De mivel a Jobbiknak eddig nem voltak a gazdaságot befolyásoló döntései, kevés ráció van a mondandódban.

@okostojgli: Össze-vissza beszélsz haver. Szóra sem érdemes.

Bronislav Kaminski 2013.01.11. 16:06:00

@blah: majd dobj egy emailt, ha megalapítod, én biztos csatlakoznék... breiviket előtte ki kéne szabadítani és bevenni))))) free breivik!!!!!!!!!!!

SZDSZPistike 2013.01.11. 16:06:07

Most látom ez egy Recycled (CTRL+C, CTRL+V) téma, ebben mondjuk jók az LMP-sek - ez már megjelent szerdán is ;)

egyenlito.blog.hu/2013/01/02/az_szdsz-tol_lopta_a_jobbik_a_plakatotletet#comment-form

2013.01.11. 16:07:54

@Lord Viktor:

Hadd makogjon szerencsétlen.

Az SZDSZ-nek is milyen remekül bevált az a stratégia, hogy a Jobbik támadásával akartak plusz szavazatokat szerezni. Egyáltalán nem baj, hogy lomposék is erre a pályára kerültek. Sőt :))

kilhjgvpo 2013.01.11. 16:07:56

lord viktorka,

"Jobbiknak eddig nem voltak a gazdaságot befolyásoló döntései"

a jobbik hatalomra kerülése be van árazva a piacon;
ha megtörténik, akkor ÁLLAMCSŐD lesz, ha azt teszik, amire korábban célozgattak.

algi 2013.01.11. 16:14:36

@Pigsy: Magyarországon több női szavazó van mint férfi. Legtöbbjük heteroszexuális. Tehát egy kockás férfi has több választót szólított volna meg.

goldberg (törölt) 2013.01.11. 16:17:25

@kilhjgvpo: államcsőd a lófaszt, más országokban is kerültek hatalomra, kormányra, kormány egyik koalíciós pártjaként vagy a törvényhozásba radikális, sőt fasisztoid pártok, messze élesebben fogalmazók, mint a Jobbik

Ausztria, Hollandia, Franciaország, Olaszország, Szlovákia stb. mindegyikben jelentős a szélsőségesek jelenléte, mégsem fenyegeti pket a piac (Tel-Aviv) becsődöltetéssel
ezt csak Magyarországgal szemben teszik, csak itt fenyegetőznek a bibsik, hogy majd hívják a haverjaikat és jól elintézik az országot

megy a hisztériakeltés, megélhetési rettegés ezerrel

algi 2013.01.11. 16:17:29

Kivéve persze, hogy a nőket kevésbé lehet elérni meztelenkedéssel, mint a férfiakat. Mondjuk lehetett volna valamilyen családias, bizalomgerjesztő témájú plakát. Amiből csak úgy sugároznának a konzervatív, keresztény értékek. És nem mindenkinek a dugás jutna az eszébe róla.

Conchobar 2013.01.11. 16:21:40

@kilhjgvpo: Sőt! Nemcsak "ÁLLAMCSŐD", hanem megszámolják a zsidókat, fékevesztett náci hordák halomra gyilkolják a cigányokat, beteljesedik a maja naptár végzete, megjelenik az apokalipszis négy lovasa, belecsapódik a Földbe egy kisbolygó, felgyorsul a Föld forgása, egyszóval összedől a világ

Martian (törölt) 2013.01.11. 16:22:47

@rudenz ulrich: ezen - magyarként - jót röhögtem, nem volt okom megsértődni.
Kinek nem inge, ne vegye magára...

Conchobar 2013.01.11. 16:23:38

@algi: Hol, melyik Jobbikos-plakáton van a meztelen nő? (szeretném megnézni)

rcfan 2013.01.11. 16:26:37

Ez a reklám a Greenpeace-módszert idézi nálam. Kárognak, de ők sem tudnának ténylegesen jobb akternatívát a mai eladósodott országunkra.

Fenéért kellett azt a sok hitelt felvenni!

Conchobar 2013.01.11. 16:39:23

@okostojgli: "Amikor megkérdi a cigány, hogy mit adjon a gyerekének enni mert nincs munkája." - Csakhogy az nem kérdez ilyet. Legalábbis a döntő többségük. Merthogy ez a természetes a körükben, évszázados hagyomány. ugyanis a cigányság nem végzett komoly gazdasági tevékenységet (értsd: némi alkalmi munkát leszámítva, nem folytatott állattenyésztést, nem művelt földet, nem űzött ipart és nem is kereskedett. Vándorolt egyik helyről a másikra)

algi 2013.01.11. 16:40:51

@Conchobar: Látom, csak a bullying, meg a kötekedés megy. Bárki bármit mond, ami nem egyezik szórol szóra azzal, amit a kemény fiúk mondanak, abba rögtön bele kell kötni, ide-oda csúsztatni.

Nem is csodálkoztam, amikor láttam a 2010-es kampány alatt, hogy az állítólagosan rendpárti Jobbik kerékpáros reklámosai járdáznak a Thököly úton (a Magyar Hírlap és az Echo TV szállásával szemben), miközben mindkét irányban van kerékpársáv. Náluk a rend azt jelenti, hogy nekik mindent szabad, mindenki más meg kussol.

hogyne,persze,igazad van! 2013.01.11. 16:45:34

en a legkozelebbi szavazaskor hakapeszi makira fogok szavazni.Vagy spongyabobra, meg nem dontottem el!

Elijah_Baley 2013.01.11. 16:47:58

sztem egész jó plakát, én csak azt sajnálom, h a nadrág még rajta van...

Conchobar 2013.01.11. 16:52:14

@algi: Kötekednek veled, ugye? Véletlenül se arról van szó, hogy hülyeséget (vagy a legjobb indulattal: túlzást) írtál?

Jegkoko 2013.01.11. 16:54:44

Nekem egy volt osztálytársam volt 2010 ben nagy jobbikos tag, de furcsa mód a választások után belátta mekkoa csőcselék egy banda.

Conchobar 2013.01.11. 16:56:59

@De gustibusaut bene, aut nihil: Hiszen éppen arról szól a plakát, ez a (kissé zavaros) mondanivalója: még további Fidesz meg az MSZP érák és akkor biztosan meztelen lesz a lány

utalokmindent · http://utalokmindent.blog.hu 2013.01.11. 17:04:39

@Jegkoko: hú, hát ha egy volt osztálytársad belátta, akkor úgy érzem kénytelen leszek én is belátni...

Minek ilyen semmitmondó szarokat ideírni?

politikus-omm 2013.01.11. 17:14:40

@kilhjgvpo: Persze, én viszont úgy emléxem, hogy a miép kormány alatt nem volt államcsőd, a szadesz - maszop alatt viszont igen. A piacot kurvára nem érdekli a rizsa, csa hogy dőljön a pénz.

G. Wolf 2013.01.11. 17:41:44

"Ami viszont felháborító, az a nyílt szexizmus." = KDNP a négyzeten...

Kb ennyi jut eszembe erről a mondatról...

Amúgy meg nekem úgy tűnik hogy a váltópártiság nem borult fel és a köv kormányt azt az MSZP vezetésével (többpárti?) olajfa koalíció fogja vinni.

Jah és amúgy meg az LMP vagy benne lesz, vagy totál kiesik a parlamentből, de nem hiszem hogy továbbiakban ellenzékiként fog tudni politizálni. Ugyanis az egyfordulós szavazásnál a drága ellenzéki póóóógár azt fogja nézni hogy leváltsa-e Viktorékat, avagy adja a szavazatát egy olyan pártra ami küszöbön táncikálgat, de leginkább botladozik benne. És eléggé biztos hogy azt inkább biztosan bejutóra adja nem pedig kétesélyesre.

Mesterlövész 2013.01.11. 18:23:12

A dzsobbik is ki fog szopni.

vallatas 2013.01.11. 18:41:11

Keresztényi Magyarország plakátját látjuk?
:-)
Egyébként ez a Jobbik annyira felpuhult, már már lassan annyira mérsékeltek lesznek mint a Fidesz, csak azért, hogy több szavazatuk legyen
:-(
Na majd ha Lenhardt megcsinálj a saját pártját, na akkor lesz vége a Jobbik mesének...

nevem van 2013.01.11. 18:45:12

Úgy látszik, konszenzus van arról, legalábbis a blogger és a Jobbik, meg az LMP között, hogy a "neoliberális gazdaságpolitika kényszeríti ki időről időre a megszorításokat".
Ez egyébként nem bizonyított állítás. Sőt, valójában a magyar példa is inkább azt sugallja, hogy a pazarlás, az állami túlköltekezés egyfelől, az államcsőd elkerülésének kényszere másfelől kényszeríti ki Magyarországon is időről időre a megszorításokat. Nem a gazdaságpolitika jellege, hanem a politikusok ostobasága, harácsolása, szavazatvásárlási szándéka (13. havi nyugdíj), sportszeretete.
A hirdetésben említett két, egyáltalán nem liberális párt, az MSzP és a Fidesz, ha eltérő mértékben is, de valójában ezért "követett el" időnként a megszorításokat.
Az LMP és a Jobbik meg csak a lózungok szintjén kínál gazdaságpolitikai alternatívát a "neoliberális" gyakorlattal szemben, igaz mindkét párt igen gyenge a gazdasággal összefüggő ügyekben (is). Ha bármelyikük kormányra kerülne, akkor borítékolható az argentin típusú gazdasági csőd. Az pedig maga a borzalom.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.11. 19:15:12

Tisztelem és becsülöm a Jobbik törekvéseit, de azt be kell látniuk, hogy a magyar nép szemében túl radikális politikát folytatnak és ez egy demokratikus berendezkedésű társadalomban nem jó fényt vet rájuk, a magyarok többsége ezért utasítja el őket.

A magyar népnek inkább össze kellene fogni, de ehelyett csak mindenki fújja a magáét különböző fórumokon, még nem érzékeli reálisan a veszélyt, hogy az ország és a nép menetel a saját sírja felé. Csak nehogy késő legyen mindez.

Ha nem fogunk össze elveszünk, ezt mindenkinek meg kell értenie. Hát nincs ebben az országban 3 millió ember aki leválthatná a Fideszt a komcsik segítsége nélkül? Kell, hogy legyen egy alulról jövő új szerveződés, vagy elveszünk !

Az Szabad Magyar Nép (SZMN) pártoktól független politikai szerveződés és annak új arcokból álló tehetséges, szakmájukban elismert szakértői kormánya ki fogja tudni vezetni az országunkat a válságból, hogy visszaadja neked a tisztességes megélhetés lehetőségét, az országba vetett hitedet és a bizalmadat, gyermekeidnek, unokáidnak biztos jövőt és megélhetést fog biztosítani. A mozgalom vezetője sohasem volt tagja egyetlen pártnak sem. Politikailag tiszta és elég bölcs és tapasztalt (59 éves) ahhoz, hogy országunkat kivezesse a válságból amíg azt meg lehet tenni.

www.facebook.com/szabadmagyarnep

jt · http://lmp678.blog.hu 2013.01.11. 19:21:40

@Conchobar: (12:43:09) A Jobbik elég baráti a palesztinokkal és irániakkal is. A rasszista is ember, nem csak ellenségeket, barátokat is keres :)

De a kérdésre visszatérve: azért nincs rasszizmus a kínaiakkal, arabokkal, japánokkal szemben, mert nincsenek elegen. Azaz nincs velük napi élménye a társadalomnak. Nyugat-Európában vannak arabok, törökök és kurdok sokan: célpontjai is a helyi rasszistáknak.

Skunkworks 2013.01.11. 19:21:53

Dehát az nem is szorzás, hanem replusz, nem? Párhuzamosan vannak kötve a Fidesz meg az MSZP?

jt · http://lmp678.blog.hu 2013.01.11. 19:28:37

@Kacsura: az LMP gazdaságpolitikai programja szépen látható a minden évben kiadott nulla összegű alternatív költségvetésből. Íme az utolsó: lehetmas.hu/magyarorszagtalpraall

jt · http://lmp678.blog.hu 2013.01.11. 19:32:01

@kifordított nagyanyó: igen, az írás elfogult, ez egy politikai blog.
Az viszont érdekelne, ha kifejtenéd, mit jelent, hogy a "rasszizmus meg a cigánykérdés két teljesen különböző dolog".

jt · http://lmp678.blog.hu 2013.01.11. 19:33:34

@okostojgli: lásd még: tizenharmadik havi nyugdíj

Mária 2013.01.11. 19:34:09

A plakáttal semmi baj.

Azt bizonyítja, hogy a Jobbik még csak a neten rendelhető úgynevezett "infotermékeknél" tart marketing ügyében.

Elolvassák belőle az okoságokat és saját kezűleg gyártják le a kreatívokat.

A Fidesz már profi, neki hús-vér vulgármarketingesei vannak. Azok, akik azokat az "infotermékeket" írják, amikből a Jobbik kommunikátorai tanulnak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.01.11. 19:34:16

Jó a csaj. A többi nem izgat. A jobbik sem, mert a hülyeség sem.

jt · http://lmp678.blog.hu 2013.01.11. 20:02:26

@nevem van: az, hogy összeszerelő üzemet csinálunk az országból tudásalapú társadalom helyett, és megtűrjük, hogy a hipermarketek szép lassan elsorvasszák a kereskedelmet úgy, hogy harmad-ötödannyi embernek adnak munkát a forgalomra vetítve, na ez például a neoliberális gazdaságpolitika, és mindkettőt csinálta/csinálja mind a Fidesz, mind az MSZP.
Persze, hogy a pénzosztás miatt kell a megszorítás, de ez csak tünet, és az okozza, hogy a fentiek miatt nincs munkalehetőség, alacsony az aktivitás. Ez a rendszerhiba, ebből jön, hogy kevesebbet lehet(ne) osztogatni. Ha kiosztod a 13. nyugdíjat, a kisnyugdíjas alig lenne kevésbé csóró a nyugatiakhoz képest. De még ezt sem tehetjük meg a fentiek miatt.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.01.11. 20:08:47

A jobbik hogyan is gondolta nemrég hivatalosan?
Volt az az EU-s kilépés, a vámok visszaállítása...
Hőőőő... a kis közgazdász zsenikék...
Valami komoly alternatíva is van mögöttük, vagy csak a Simicska féle plakátcég támogatása??? :)

Elijah_Baley 2013.01.11. 20:22:10

@jt: cuki ez a tudásalapú társadalom duma egy olyan párttól, aki bármilyen piacképes szakmával rendelkező emberről negyven százalék feletti eszjéát rángatna :)

safranyn · http://filmsor.net 2013.01.11. 20:54:05

mindenhonnan a demagóg gondolatok ömlenek

nevem van 2013.01.11. 21:20:17

@jt: Egyetértek és vitatkozom veled. Amit felsorolsz és hibának tartasz, az nem gazdaságpolitika, pláne nem neoliberális és pl. a hipermarketek valóban hatékonyabbak a garázsboltoknál, de ez azt is jelenti, hogy kevesebben találnak munkát a kereskedelemben. Ez kedvezőtlen a kereskedelemben foglalkoztatottaknak, nem vitás. Dehát, ha neked sikerül megdugni a falu szépét, az meg kedvezőtlen a falu többi bikájának. Olyan nincs, hogy mindenki elégedett legyen.
Mint fogyasztó, viszont te is élvezed az Auchan, Cora stb. árait és választékát.
A neoliberális gazdaságpolitika lényege a minél nagyobb gazdálkodási, vállalkozási szabadság. Nem akarom a Fideszt dicsérni, és ez valójában kritika, és nem dicséret, de a Fidesz gazdasági intézkedései etatisták, antiliberálisok. A válság azért különösen erős nálunk, mert a Fidesz által elkövetett gazdaságvezetési hibák miatt nálunk a fal adta azt a második pofont, amitől a liberális gazdaságpolitikában élen járó hollandok, németek, finnek, szlovákok, lengyelek megmenekültek.
Vagy kapitalizmust csinálunk, vagy örök reménytelen nyomor vár ránk. A kapitalizmus nem rózsaszín gyerekmese: könnyen lehet szopóágra kerülni benne. Különösen, ha a kormány amatőr, és még olyan értelmes emberek is, mint amilyennek te tűnsz, kedves kj, egyes jelenségeket kritizálnak, holott a rendszert kell jól megválasztani.

alien 2013.01.11. 21:35:22

a jobbiknak mi a programja? mit csinálna ha holnap ov a böriben azt mondaná, hogy tessék itt a pálya meséljetek mi lesz az első 100 intézkedés, írjátok egymás alá már ha van és nézzétek meg mit szól hozzá azegészvilág (értem alatta azt ahonnan a pénzt tarháljuk most)

nevem van 2013.01.11. 23:02:35

@xanax: hát, gyógyszer nélkül tényleg élvezhetetlen ez a programnak nevezett közhely- és képtelenséggyűjtemény.
Ezeknek néhány ostoba jelszón és triviális jókívánságon kívül nem futotta semmire.
Ennyire igénytelen dolgot még sosem olvastam. Merthogy ez olyan kívánságcsokor, mint a boldogult MSzMP kongresszusi írásai, de olyat nemigen olvastam már akkor sem. Ezek egyszerűen buták.

alien 2013.01.11. 23:04:42

A külgazdasági orientációnk kelet felé fordítása
A multinacionális vállalkozások hazai jelenlétének újragondolása
Multinacionális vállalatokra vonatkozó adóváltozások
A csatlakozási szerződés módosítása (A csatlakozási szerződés hátrányos pontjait felülvizsgáljuk)
Segély helyett munkát: aki nem akar dolgozni, ne is egyék!
A csendőrség felállítása
Új alapokon a Balkán-politika
Stabilitás és felújított kapcsolatok a Közel-Keleten
Ősi gyökereink és történelmi kapcsolataink
A jogalkotási eljárás megreformálásának indokoltsága

hát emberek ez tényleg enyhén hagymázas nyugat csicskása helyett kelet csicskásai leszünk putyin és az arabok keblükre ölelnek
csak halkan jegyzem meg remélem azokkal együtt akik éltek 89 előtt, hogy nem volt ám nekünk jó a nagy testvér meg a kgst minek újra eröltetni
a program szerkezete meg hát egyszerűcske, az elmúlthúszév és a lázbábos szebbjövő

Frizuravarjú 2013.01.12. 13:56:30

@alien: Az a kevés, amit eddig a Fidesz a magyarság érdekében tett, az mind a Jobbik ötlete volt.

A közgazdászok meg szopjanak lovat, látjuk hová vezetett az eddigi szakértelmük!

jt · http://lmp678.blog.hu 2013.01.13. 11:08:32

@De gustibusaut bene, aut nihil: Nem nehéz utánaszámolni, hogy fogsz jobban járni: ha érettségizett átlagkeresetet keresel mostani adóval vagy egyetemista átlagkeresetet nagyobb (mondjuk 40%, de akár 50%) adóval. Szerinted?

jt · http://lmp678.blog.hu 2013.01.13. 11:20:19

@nevem van: egy posztban sok okos dolog.
Én kapitalizmuspárti vagyok. Méghozzá szabadversenyes kapitalizmus párti (némi keretek között). A gond azonban, hogy nincs szabad verseny. És most nem is a közbeszerzésekre gondolok, ahol ez triviális, hanem arra, hogy pl itthon nemzeti sport az adóelkerülés, offshorozás, és ha ezek versenyeznek a fehér vállalkozásokkal, akkor a törvénytisztelők vannak hátrányban.
Te is említed, hogy a kereskedelemben kevesebb lesz a munkahely: egy kisbolt (hasra) ötször annyi embert foglalkoztat, mint egy hard diszkont. Na ez az, ami a társadalomra káros, mert a diszkont a profitot leszedi, viszont a kirúgott emberek után a költségeket (munkanélküli járadék, segély, az ebből kialakuló fizetésképtelenség, alkoholizmus, hajléktalanság, stb) a társadalomra (államra) hárítja, azaz externalizálja.
Ha ennek az egyenlegét egyszer valaki kiszámolná, szerintem csúnya szám jönne ki. Én tehát jogosnak érzem, hogy ezek a cégek fizessenek extra adót. A fidesz kereskedelmi különadója ebbe az irányba megy, csak ott a cég forgalmára céloznak, ami nem is rossz, de nem tökéletes.

Rigo' 2013.01.13. 19:01:34

@Kacsura: Jó meglátás, bár sajnos nem ér rá. Oktatás nélkül nincs jövő, ahogyan kultúra nélkül nincs jelen sem.
Nem a te hibád, hogy nem tudsz róla, de az LMP minden évben megírja a saját költségvetését és bizony szakmai alapon kritizálja a kormány gazd. politikáját. Nem pedig csakazért...
lehetmas.hu/wp-content/uploads/2012/10/Magyarorszag_talpraall.pdf
scheiringgabor.blog.hu/

Písz!

Laciii 2013.01.14. 09:54:52

@jt:
Tévedsz, kommunista vagy, a "gazdagok" (lóf*szt gazdagok) agyonadóztatásánál kevés kommunistább dolog létezik.

Legalább a vesszenek a gonosz multik kapitalista alapálással egyetértesz.

jt · http://lmp678.blog.hu 2013.01.14. 10:20:01

@Laciii: lehet, hogy te azt gondolod, hogy kommunista (a fidesz meg a jobbik is), de én meg azt, hogy ez vezet a jóléti állam felé. Nézd meg egész Skandináviát, milyen adók vannak.
Persze a jóléti államhoz ez messze nem elég, de ebből a pénzből szerveztek sok, jó minőségű állami szolgáltatást.
Gyk: az alacsony adók útja az a lerobbant, koszos, büdös, és használhatatlan MÁV és BKV, és a hajléktalanokkal teli közterület útja. Érted?

jt · http://lmp678.blog.hu 2013.01.14. 10:33:19

@Laciii: Ja és még valami: nekem is vannak bőven jobban kereső ismerőseim, akik nem akarnak többet fizetni (én sem vagyok épp csóró). Ez egészen addig így lesz, amíg nem lesz lázadás Borsodban vagy olyan állapotok a 8-ban, mint mondjuk Harlemben. Nehéz dolog ezt megérteni, nem is nagyon képesek rá sokan...

Laciii 2013.01.14. 10:53:57

@jt:
A svédek is inkább kommunisták, mint kapitalisták és jól csinálják.
A fidesz is vastagon az.

Csak ne mond, hogy kapitalizmus párti vagy miközben kommunista elveket támogatsz.

A svéd adók azért távol vannak a ti 50% szja-toktól és ott még úgy is megérné maradni, nálunk már nem.
A megvalíthatóságról meg annyit, hogy Gerard Depardieu se a semmiért lett orosz.

jt · http://lmp678.blog.hu 2013.01.14. 14:19:15

@Laciii: Ha azt mondod, hogy a svédek kommunisták, akkor kifogytam az érvekből, nem foglak tudni meggyőzni.
ui: a legmagasabb adókulcs Svédországban a wikipedia szerint 57%: en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_tax_rates

Laciii 2013.01.14. 14:49:32

@jt:
Aki kapitalistának hívja magát és utána lenyom egy vérkomcsi hozzászólást attól nem is várom el.
Magas adók és kis társadalmi különbségek vannak. A működőképes kommunizmus iskolapéldája.

Majdnem adóztam már svédekhez nem kell bemutatni, idén majd kanadához fogok. Tax rate meg az szja viszonyát nézd meg és találd ki mennyi lenne az 50% szjaval.

nevem van 2013.01.15. 13:07:22

@jt: Sok okosat írt, de azért a helyzet bonyolultabb. Egy példa. Adócsalásban a kisüzletek elég jók, a nagyoknál nincs erre mód. Akkor viszont ez okból mégsem a nagyokat kellene erősebben adóztatni.
Egyáltalán nem alkalmas az adórendszer szociálpolitikai eszközként, lásd pl. egykulcsos SzJA, amely a szegényebbeket sújtja, de keményen, ez a Fidesz legnagyobb tévedéseinek egyike.
A foglalkoztatásban aligha lesz a különadóknak érzékelhető hatása, viszont egy elavult struktúra konzerválása irányában hat. Ha a vásárlóknak Tesco kell, minden előnyével és hátrányával, akkor ne a drága, választékhiányos és mocskos garázsboltokat favorizáljuk. A magas infláció mellett ez egy vállalhatatlan többletteher lenne a lakosságnak, mert végülis mindent a lakosság fizet.