HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A regisztráció sem menti meg a Fideszt

2012.09.29. 22:56 jt

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő írását közöljük

Az elmúlt két évben már mindent láttunk. Fideszék mindent megléptek, amit addig elképzelhetetlennek hittünk. De a legmocskosabb trükk csak most jön. De a Fideszen már ez sem segít.

Jogokat korlátozó új alkotmány, fegyelmező médiatörvény, gazdagokat segítő adórendszer, totális gazdasági bukás, szétvert egyetemi oktatás, megfélemlített tömegek. Ezek csak kiragadott példák abból  az ámokfutásból, ami az elmúlt két évben zajlott.

Van abban valami mocskosul ironikus, hogy a Fidesz épp akkor tolja be az előzetes választási regisztrációról szóló törvényjavaslatot, amikor már teljességében megmutatkozik, hogy a rengeteg szemétség mellett valójában mire ment ki végig a játék.

Most derült ki, hogy minden nemzetmentő, hazafias, középosztályvédő habonyizmus kb. annyit ért mint Schmitt Pál doktorija. Semmit. Minden hazugság volt. Minden csak és kizárólag egyetlen egy dologról szólt. Arról, hogy egy haveri kör sok gombnyomogató droid segítségével hogyan tudja a saját, meg spanjainak zsebét jól megtömni. Ez a régi jó, pitiáner móriczi kapzsiság. Ennyi az egész. Üzlet, meg nagyobb Mercedes.

Csakhogy erre egyre többen jönnek rá.  Egyre többen látják azt, hogy a francokat lesz itt tündérmese, egy millió munkahely, rend, meg fejlődés. A kilátástalanság, a reményvesztettség, ami egyre több embert ér, pedig mozgósítani tud. És fog is. Akinek semmije sincsen, mert mindent elvesznek tőle, már csak a szavazatába kapaszkodhat. Csak ettől várhatja, hogy valami jobbra fordul 2014-ben. Ez azonban veszélyes az üzletre. Ez egy kontrollálhatatlan faktor, még akkor is ha van TEK, meg Pintér.

Erre megoldás a regisztráció. Ha nem vezetik be, tudják, hogy biztosan zakóznak 2 év múlva. De az ártana az üzletnek, azt meg ugye nem lehet. Innentől kezdve a regisztráció bevezetése valójában egy racionális üzletpolitikai lépés: Orbán Viktor ezzel éri el, hogy akiket naponta megaláz, akiktől elveszi a valódi, értelmes élet lehetőségét, maradjanak csak otthon, és kussoljanak. Mert erről van szó: maradj otthon, és kussolj, mi meg csinálunk, amit akarunk.

Lehet, hogy jó üzletpolitikai lépés, de valójában egy mocskos, piti trükk. A legmocskosabb az elmúlt 22 évben. Ez egy utcai rablóbanda stílusa.

Szerencsére nem fog működni. Nem fog, mert a magyar embereket nem lehet sokáig hülyének nézni. Nem lehet őket négy évig átvágni a palánkon, majd bekussoltatni. Nem erről szól a magyar történelem.

Meg lehet próbálni, de nem fog sikerülni.

4 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás fidesz parlament 2012 lmp kopogtatócédula

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr604810635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forgalomkorlatozas · http://forgalomkorlatozas.blog.hu/ 2012.09.30. 10:46:24

A regisztracio az csak az elso lepes. Az igazi az lesz, amikor bevezetik azt, hogy aki nem regisztralt, az automatikusan a Fideszre szavaz.

forgalomkorlatozas · http://forgalomkorlatozas.blog.hu/ 2012.10.02. 21:53:28

@jt: Mert mit teszünk/mit tesztek/mit tesznek az emberek ellene? Nem látom a tiltakozó tömeget a Kossuth téren... De nem csak én nem látom, a Fideszes parlamenti képviselők sem látják. Minden egyes ilyen nap megerősítés a politikájuknak.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2012.10.03. 16:12:06

Igen, a politikailag passzív tömeg nagy probléma. Főleg nekünk, pártoknak. De sajnos ilyen világot élünk, mindenki félti az állását, néha mást is.
A további politikai passzivitással sajnos a társadalom a saját jövőjéről is határoz.
Egyébként én személyesen nem izgulok nagyon: regisztrációval együtt is több leadott szavazatra számítok, mint 2010-ben. Büntetlenül nem lehet így átgázolni egy országon.
süti beállítások módosítása