HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefvárosi Mozaik 17. - Jófiúk, második rész: a lehallgathatatlanok

2011.12.22. 15:02 jt

Egy LÉLEK programos bejegyzéssel és/vagy az Orczy kertet és a Bárka színházat elnyelő új egyetemről szóló cikkel készültem boldog karácsonyt kívánni Józsefvárosnak, de az élet mindig közbeszól, a jelenlegi városvezetés elképesztőbbnél elképesztőbb műsort produkál: jöjjenek a tegnapi ülésről a lehallgathatatlan Jófiúk.

A múltkori Jeep-ekkel kapcsolatos kérdéseimre még nem kaptam választ, azonban az új információk folyamatosan csorognak. Most például lehallgathatatlan kommunikációs rendszert épít magának a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat "Jófiúk" közrendvédelmi csoportja. Akkor, amikor manapság a mobilszolgáltatók flottakedvezményét használva havi 3000 forintból a csoporton belül korlátlanul lehet ingyen telefonálni, csoporton kívülre pedig az előfizetési díj lebeszélhető, és a mobiltelefon-forgalmat csak az állam képes és jogosult (jelenleg még csak bírói engedéllyel) lehallgatni. Akkor, amikor az állam a rendészeti szervezeteknek már közpénzekből kiépített egy zárt rendszerű ún. Tetra kommunikációs hálózatot ugyanerre a célra.

És hogy szerez erről tudomást az ellenzéki képviselő? Úgy, hogy hozzájárulást kérnek az antenna elhelyezéséhez. Sürgősséggel, helyszíni kiosztással. Megdöbbentő.

Kedves Szabó Gábor és Kocsis Máté!
Ne szórjátok a Józsefvárosiak pénzét!

Számomra pedig az új év egyik első feladata lesz a JVSZ szerződéseinek és kifizetéseinek átvizsgálása, hogy megtudjuk, mennyi adóforintot szórt el a kerület erre a rendszerre.

3 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat 2011 8ker józsefvárosi mozaik

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr253486018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2011.12.22. 17:52:49

Ej-ej, Kedves Képviselő Úr!

Hányszor akarod még bebizonyítani, hogy mily mértékben nem érdekel a közrend?

Kezdted anno azzal, hogy a TB-székháznál vajon miért is kerékbilincseljük a füvön, a sarkon, a járdán, meg a mindenütt álló autókat.

Folytattad a közrendvédelmi akció hatástalanságáról szóló eszmefuttatásoddal, amelyetugyebár azóta az élet ronggyá cáfolt.

Most jön az újabb üres okoskodás a mobiltelefonokról, meg a flottakedvezményekről, meg egyéb blogszintű mélyenszántásokról...

Javaslom, hogy rendészeti beavatkozás közben egyik kezedben mobiltelefonnal, nyomogatva a hívásgombot, ingadozó térerőben működj...

A modern rendészet alapja a mozgékonyság és a kommunikáció. Ez gyorsaságot és teljesen kiszámítható működést igényel.

Tudod Kedves Képviselő Úr, ha mondjuk a Lujza utcából - pl. - érkezik egy riasztás, akkor az ahhoz legközelebbi egység azonnal, késedelem nélkül indul. Nem tárcsáz, kicsöng, fölvesz, elhalkul, kikapcsol. Mert Kedves Képviselő Úr, ez nem játék.

Nem performansz, nem sajtótájékoztató, nem fecsegés a semmiről.

Rendészet. Ahol bevetésirányítás működik GPS-szel és azonnali kommunkicióval úgy, hogy a biztonsági őrök mindkét keze szabad legyen. És hogy a rosszfiúk ne hallgathassák le az adatforgalmat.

A Szolgálat beszerzi a rendszert, több ütemben kiépíti, és azt a Közterület-felügyeletnek is rendelkezésre bocsátja, csakúgy, mint az együttműködő más hatóságoknak.

Azonnaliság, biztonságos működés, lehallgathatatlanság, mindkét kéz szabad.

Alapelvek. Már annak, aki ért hozzá.

Hogy mennyibe kerül?

Nos, tegyél föl erre is képviselői kérdést, de addig szerintem írj le itt egy becslést. Hadd mulasson Rajtad mindenki.

Nagy szerencse, hogy Józsefváros rendje nem Rád van bízva...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.12.22. 19:51:43

Ej-ej kedves Megbízott Intézményvezető Úr!

Ad1: a közrend fenntartása kinek a feladata? Na kinek is?
Ad2: vissza a nyugdíjszékházhoz. Hogy miért kerékbilincselitek a szerteszéjjel álló autókat? Hát nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt, hogy hogy is van az, hogy a TB székházra rászálltok, ott mindenki megkapja a magáét, máshol meg híre-hamva sincs a csoportnak. A mi utcánkban a kerékbilincselés kezdete óta egy alkalommal volt bilincselés, akkor is sárga csíkon állásért, egyébként nagyon helyesen. Azóta is minden nap állnak a sárga csíkon és a kereszteződésekben is. De a főerők úgy látszik, a nyugdíjintézetnél kellettek akkor. Klasszikusunkat idézve: kettős mérce.
Ad3: a közrendvédelmi akció hatástalanságáról hol is értekeztem? Beidéznéd? Addig is a véleményem: a közrendvédelmi akció nem hatástalan, az alkotmányellenes alapjogszabályokat egész jól be lehet tartatni vele, de az eljárás az emberi méltóság súlyos megsértésével jár. Persze jó, hogy elkaptak száz körözött bűnözőt, de az akció senkin nem segített, ellenben nagyon sok ártatlanul bevitt embernek ártott. Pont ez a "valószínűségi rendeletalkotás" (copyright szabogabor) az, ami megrendíti a jogbiztonságot. Eleve bűnözőnek feltételeztek embereket.
Ad4: "üres okoskodás a mobiltelefonokról". Ebben tévedsz, elég sok ideje mozgok ebben az iparágban, feltételezem, hogy kb százszor olyan jól értek hozzá, mint te és a teljes hivatali apparátus összesen valaha is fog. Anno személyesen is volt alkalmam részt venni a mobiltelefon-rendszerek egy részének kiépítésében is, tudom, hogy többszörös túlbiztosítással dolgoznak. Néztem eleget ilyen terveket.
Ad5: "A rosszfúk lehallgatják az adatforgalmat": totális bullshit. Kivéve, ha csak a CB-ben gondolkodsz. Tetra, Gáborom, Tetra. Olvass utána!
Apropo, frekvenciaengedélyed van? Mert ha nincs, akkor biza publikus csatornát fogsz használni, amelyet a rosszfiúk megzavarhatnak.
Ad6: nem fogok becsülni, inkább elkérem a szerződést. Ha az úgy igaz, ahogy az előterjesztésben leírtad, akkor sokba került. Ha csak hencegtél, nagyot mondtál, akkor kevesebbe.
Ad7: "Azonnaliság, biztonságos működés, lehallgathatatlanság" nyugodt lehetsz benne, nem javaslok olyat, amely ne elégítené ki az igényeidet. De azért lássuk be, egyelőre még nem te vagy a nemzetbiztonság, bárhogy is szeretnéd...

Az áraknak meg majd januárban utánanézünk. Szakértő szemmel.

08.szabogabor 2011.12.22. 22:28:55

@jt: Ez ismét szórakoztató lesz;)

1. Az önkormányzaté. Olvass utána. A Tiéd is lenne, de szerencsére nélküled is van épp elég képviselő, aki komolyan is veszi. Ezért bízták leginkább rám, bocsesz.
2. A kerékbilincselési rendszerünk közismerten a leghatékonyabb Budapesten. Azért is bízzák ránk más kerületek is. Ebben se igen szakértsél.
3. Vissza fogom keresni, és be fogom idézni, nyugi:)
4. Tök mindegy, mennyi mobiltelefon-rendszer kiépítésében vettél részt, ha ennyire nem ismered a valóságot. Elhitted a saját marketingeteket a térerő stabilitásról, ugye? Ne hidd el. Megmutatom Neked szívesen a várost, legalább megismered ilyen szempontból is, és elviszlek jópár olyan helyre, ahol töksüket lesz a mobilod.
5. Van frekvencia-engedélyem. Azt is tudom, mi köze ennek a Tetrához. Veled ellentétben. A rosszfiúk általi lehallgatás meg csak az olyan fullextrásan zöldfülű "rendészeknek" bullshit, mint amilyen Te vagy.
6. 5 millió. Ugye most meglepődtél? A szöveged alapján nagyjából ennek a 10-szeresére gondoltál. Szívás. Ikszedszer.
7. Valamiért a komoly rendészetek mégis az enyémhez hasonló rendszereket használják szerte a világban, és nem Tőled rendelnek. Elhiszem, hogy ez Neked csalódást okoz, de akinek nincs ebben anyagi érdeke, az marad a sokszorosan letesztelt, bevált rendszereknél. Éjszakai járőrben a Dióban nem jt-re bízom a Jófiúkat, mert azt szeretném, ha reggel még akcióképesek lennének...

Szakértő szemmel... Hát persze;)
süti beállítások módosítása