HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Kérdések és válaszok a hajléktalanságról – a józsefvárosi népszavazás kapcsán

2011.09.15. 14:49 LMP 678

 

A hajléktalanságot bűnnek beállító kormányzati-önkormányzati propaganda következő állomása a józsefvárosi népszavazás lesz szeptember 25-én. Az LMP helyi szervezete civil szervezetekkel, a szociális munkacsoporttal és az igazságossági kabinettel együttműködve füzetet adott ki, amelyben a hajléktalansággal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket tárgyalja.

Kampányában az LMP több civil szervezettel együtt azt kéri a józsefvárosiaktól, hogy ne szavazzanak igennel a népszavazási kérdésekre, ne támogassák a kerületi önkormányzat azon törekvését, hogy a hajléktalanokat bűnözőnek állítja be.

A füzet letülthető honlapunkról is, és az LMP józsefvárosi kitelepülésein is kiosztásra kerül.

Letöltés innen.: Hajléktalan rövid füzet webre (1)

 

 

LMP BP 6-7-8 és az  LMP Fővárosi Frakció  

5 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: hajléktalan népszavazás józsefváros 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr753229553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2011.09.16. 06:37:50

Egy kis LMP-módszerű sugallmazós kötözködés következik. A felelős kiadó Somfai Képviselőasszony, akinek címeként a Főpolgármesteri Hivatal lett magadva.

Kérdéseim:

1. Annyit dolgozik, hogy már beköltözött a hivatalba?
2. Esetleg arról van szó, hogy a fővárosi LMP-frakció adja ki a kerületi füzetet?
3. Csak nem közpénzből teccettek ezt elkészíteni?

08.szabogabor 2011.09.18. 23:08:04

Hmmm, hogy változnak az idők... Valaha - 2009-ben - egy épp akkor a kerületben első éles bevetésén lévő politikai szervezet mindenre vadászott, ami a közpénz gyanús elköltésére utalt. Mindenre válaszokat követelt, és mindenre kapott is, csak egyiket sem hitte el.

Most pedig ugyanezen politikai alakulat már parlamenti párt. Föltesznek neki egy kérdést, mely jogosulatlan közpénz-elköltéssel kapcsolatos, és még válaszolni sem akar.

Nahát, nahát...

Szóval: a fővárosi frakciótok közpénzéből finanszírozzátok-e a kerületi pártkiadványt?

08.szabogabor 2011.09.19. 09:39:58

Immáron 4. napja nem tudjuk, hogy az LMP közpénzből folytatja e pártkampányát a 8. kerületben.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.09.19. 23:45:22

1. Tudtommal nem.
2. Impresszumból: "Kiadja a Lehet Más a Politika"
3. Igen, közpénzből készítettük el. Mint ahogy az LMP országos központjának, parlamenti frakciójának, fővárosi frakciójának, területi szervezete pénzének jó része (némely esetben pénzének egésze) közpénz.

Különösképpen nem értem, miért kötsz bele mindenbe. Elolvastad, mi van benne?

08.szabogabor 2011.09.20. 01:20:55

@jt: Tényleg nem érted, miért? nem hiszem, hogy elfelejtetted volna, hogy milyen ámokfutást műveltetek itt 2009-ben. Mindenkit lerablóztatok, letolvajoztatok válogatás nélkül.

Szerinted ha anno én egy ilyen választ adtam volna egy ilyen kérdésre, hogy reagáltatok volna? Nem csak a blogotok a kettős mérce, hanem a gondolkodásotok is.

Tényszerűen pedig.

Ne mosd össze a pártok finanszírozását a képviselőcsoportok finanszírozásával. Törvényben rögzített módon a pártok adott költségvetési támogatást kapnak pártpolitikai tevékenységre. Ha ebből csináltátok, jó.

De szerintem nem ebből csináltátok.

Hanem a fővárosi frakció szakértői keretéből. Ami teljesen más pénz, mint az előbbiekben leírt. Az egy közjogi intézmény - fővárosi közgyűlés - munkájának segítésére, frakcióhoz sorolt, nem pártcélú pénz. Ha ezt költöttétek erre, akkor bizony pont olyasmit csináltatok, amivel korábban másokat alaptalanul gyanúsítottatok.

Mit szólnál ahhoz, ha a Máté a polgármesteri keretéből kampányolna az igenek mellett a népszavazáson? Kiakadnál és joggal. Az önkormányzati célú pénz. Még mindig több jogalapja lenne erre, mint nektek fővárosi önkormányzati célú pénzt kerületi pártpolitikára költeni. Ő nem teszi. Ti valószínűleg igen.

Hány bebukás kell még, hogy abbahagyjátok a szemforgató moralizálást?

Ha pedig ilyen sima az ügy, akkor mi tartott négy napig a válaszadásban?

Meddig fogod még megmagyarázni azt, ami érzésem szerint valójában számodra is vállalhatatlan?
süti beállítások módosítása