HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Öt főállással a demokráciáért

2011.03.31. 19:03 palkotamas

Öt főállással a demokráciáért

avagy Hány nyerget lehet megülni egy fenékkel?

NEM ERRŐL VOLT SZÓ!
Dupla költségtérítés és pozícióhalmozás Erzsébetvárosban.

Rövid hír: „Kettőszázötvenezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte a Fidesz parlamenti frakciójának etikai bizottsága a képviselőcsoport egyik tagját, Rónaszékiné Keresztes Mónikát, Erzsébetváros fideszes alpolgármesterét költségtérítési ügye miatt.”

Rónaszékiné Keresztes Monika 2010-ben a Fidesz színeiben országgyűlési képviselője lett Erzsébetvárosnak. Hét gyermeke szinte predesztinálta a népesedéspolitikai, szociális ügyek vitelére. Az Ország­gyűlésben az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság tagja, a Népesedéspolitikai albizottság elnöke és a Lakhatási albizottság tagja (díjazása havonta 394 230 Ft, és ehhez jön még 236 538 Ft választókerületi pótlék).  
E teljes embert kívánó pozíciók mellett 2010. október 4-étől Erzsébetváros alpolgármeste­rének is kinevezték, a rendkívül sok feladattal járó szociális ügyekért felelne. Ez is teljes embert kívánó feladat, a díjazása is ennek megfelelő: bruttó 546 000 Ft, plusz 20% költségtérítés. Tehát a 1 176 768 Ft mellett kapott Rónaszékiné hónapig törvénytelenül önkormányzati költségtérítést. Azt gondolom, aki önmaga ügyeiben ilyen durva hibát vét, és nem veszi azt észre, az a munkáját sem tudja rendesen elvégezni.      
Ennyi feladatot megfelelően ellátni egyébként is fizikai képtelenség, a pozícióhalmozásnak mi, erzsébetvárosiak isszuk a levét. A polgármester és másik helyettese nyilatkozta többször, hogy napi 10-12 órát dolgoznak, hogy ellássák feladatukat. A szociális terület kiemelten fontos, sokrétű terület, ennek ellenére Rónaszékiné Keresztes Monika eddigi előterjesztéseinek száma 3 (alpolgármester-társaié ennek sokszorosa); megítélésem szerint alpolgármesteri munkáját sem tudja díjazásával arányosan elvégezni.

Javaslom, hogy alpolgármester-asszony fizetését inkább nehéz anyagi helyzetű erzsébetvárosi családok segélyezésére fordítsuk. LMP-s önkormányzati képviselőként elutasítom, hogy Erzsébetváros Önkormányzatát a Fidesz kifizetőhelynek használja!

 Részlet Rónaszékiné válaszából a pozícióhalmozás tárgyában benyújtott interpellációmra: „A realitásokat nézve öt főállás is kevés lenne ennek rendbetételére. De én ennek ellenére a rendelkezésemre álló lehetőségekkel élve mégis vállalom a rám bízott feladatot, (…) mert ez számomra nem csak alapellátási kötelezettség, hanem elkötelezettség. Összehangolt képviselői munkával szeretném ellátni egyre hatékonyabban feladataimat...” (bővebben: http://lmp678.blog.hu/2011/01/31/allashalmozas_interpellacio).

Interjúrészlet tőle az őszi kampány idején: „ Becsapva érzik magukat, hiszen az ő életminőségük drasztikus romlása volt a fedezete egy szűk elit dáridójának.”

Azt gondolom, a fennkölt szavak, lózungok és a valóság között olyan mély szakadék tátong, amelynek személyi konzekvenciáit le kellene vonni.

Mit kíván az LMP?
Valódi munkahelyteremtést. Nem fantáziált 1 millió munkahelyet, úgy hogy egyesek több állást töltenek be. Tiszta közéletet!

Moldován László
erzsébetvárosi önkormányzati képviselő
LMP

 

 

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2011 erzsébetváros moldovan

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr222788963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása