HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Esztergom: nyílt levél Budai Gyula kormánybiztosnak

2011.02.28. 12:30 jt

Nyílt levél

Budai Gyula

elszámoltatási kormánybiztos

részére

 

Tisztelt Kormánybiztos Úr!

 

A Fidesz-KDNP pártszövetség egyik fő választási ígérete az volt, hogy keményen szembeszáll a korrupcióval és elszámoltatja az elmúlt nyolc év felelőseit. Ön a honlapján így jellemzi feladatát: „Amint azt az elnevezés is mutatja, feladataim az elmúlt kormány időszakához köthető gazdasági visszaélések, megkérdőjelezhető szakmai döntések, pénzügyi kiutalások feltárására koncentrálódik. Nem igazán felemelő és szép feladat ennek a munkának az elvégzése. Igen sok erőt adnak azonban a mindennapokban hozzám forduló emberek biztató szavai.”

 

Tisztelt Kormánybiztos Úr!

 

Az Ön munkája tehát világos; az elmúlt nyolc év visszaéléseit kell kivizsgálnia függetlenül attól, hogy azokat melyik politikai oldalon követték el. Mi most kétségbeesett esztergomi polgárok megkeresése nyomán arra szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az elmúlt években a Fidesz-vezette városban sokan tekintették magukat a törvények felett állónak, és emiatt számos gazdasági visszaélés, megkérdőjelezhető szakmai döntés, gyanús pénzügyi kiutalás történt. Esztergom lakói vizsgálatot várnak. Választ akarnak kapni többek között arra, hogy miért volt szüksége a városnak 60 millió forintért 12 közvélemény-kutatásra, és miért rendelt az önkormányzat 6,1 millió forintért főzőműsort. Érdekli őket az is, milyen célból vásárolt az esztergomi kultúráért felelős nonprofit Kft. közel 700.000 forintért pókerasztalt és pókerzsetonokat, amelyet aztán csak az akkori ügyvezető használhatott. És szeretnék tudni azt is, miért kellett 18 millió forintot költeni a város pénzéből a főtéren elhelyezett betlehemi installációért. Ebben a levélben lehetetlen felsorolni azt a rengeteg ügyet, amelyet az esztergomiak sérelmeznek, de a csatolt mellékletben megtalálhatja azokat.

 

 

Tisztelt Kormánybiztos Úr!

 

Úgy tűnik, a helyi Fideszt egyáltalán nem zavarják azok a gyanús kifizetések, gazdasági visszaélések, amelyekről már hónapok óta tudhatnak Esztergomban. Úgy gondoljuk, a nagyobbik kormánypártnak ugyanolyan szigorral kell eljárnia a saját emberei esetében, mint amilyen vehemensen teszi ezt a szocialisták ügyleteinél. Tudnia kell, hogy ez a város mára a működésképtelenség határára került. Ezt egyrészt az elmúlt időszak rossz gazdálkodása, a visszaélések miatt keletkezett hiány okozza. Ugyanakkor a település morális értelemben is a működésképtelenség irányába halad. Az elmaradt felelősségre vonás, a tisztázatlan ügyek, a közismert tények eltusolása nyomán óriási mértékű bizalmi hiány jött létre.

 

 

Tisztelt Kormánybiztos Úr, kedves Képviselőtársunk!

 

Mindezek alapján arra kérjük, hogy haladéktalanul tegye meg a szükséges lépéseket, és ezúton felajánljuk segítségünket a visszaélés-gyanús ügyek felderítéséhez. Amennyiben azonban azt tapasztaljuk, hogy ezeket az ügyeket el akarják tusolni, akkor újra a nyilvánossághoz fogunk fordulni. A kormánytöbbségnek számolnia kell azzal, hogy ennek az országnak mindenféle színezetű politikusi korrupcióból elege van.

 

 
Budapest, 2011. február 28.

 

Tisztelettel várjuk válaszát,

 

Szilágyi Péter

országgyűlési képviselő

 

Szilágyi László

országgyűlési képviselő

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: korrupció 2011 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr62697242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.