HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Lehet más a város – ha Te is teszel érte!

2010.07.29. 11:48 budapest 678

Országos kérdőív-kampányt indít az LMP

 

Országos kérdőív-kampányt indít a Lehet Más a Politika, amellyel lehetőséget kíván biztosítani a polgároknak, hogy elmondhassák véleményüket az őket foglalkoztató helyi ügyekben, településük, kerületük problémáival kapcsolatban.

 Az LMP fontos demokratikus alapértéknek tekinti az állampolgárok részvételét az országos, és még inkább a helyi politikában, közéletben. A demokratikus intézményrendszer elmúlt húsz évben történt kialakulásának egyik legnagyobb deficitje a közbizalom megingása a politikai intézményekben: az országgyűlésben, a pártokban és az önkormányzati testületekben.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a demokratikus hagyományok hiánya és a politika erkölcsi hitelvesztése miatt az állampolgárok döntő többsége nem motivált arra, hogy a közéletben részt vegyen.

Az LMP vissza kívánja állítani a közvetlen demokrácia hagyományos intézményeinek komolyságát.

Különösen fontos, hogy az állampolgárok tudatosan vegyenek részt a helyi ügyek alakításában, lakóhelyük fejlesztési terveinek kidolgozásában, és beleszólásuk legyen abban, hogy az önkormányzatok mire költik el a rendelkezésükre álló pénzeket.

A Lehet Más a Politika önkormányzati programjának végső változatában is fontos szerepet szán a helyben élők véleményének – mi fontos nekik lakóhelyükön, melyek a megoldandó problémák vagy mire büszkék, melyek azok a jó tapasztalatok, amit szívesen megosztanának másokkal –, melyeket beépít programjába. Az LMP országossá teszi a Budapest XI-XXII. kerületben már nagy sikerrel végzett kérdőív-kampányát. Ezzel bátorítani kívánja az állampolgári részvételt, akár a válaszadással, akár önkéntes munkavégzéssel – hiszen nem csak országos, hanem helyi szinten is lehet másképpen politizálni, azaz tenni közös ügyeinkért.

A Moszkva téren tartott sajtótájékoztatón Jávor Benedek az LMP budapesti főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta, hogy az LMP politikájának középpontjában áll az állampolgári részvétel erősítése a közügyekben. Az LMP parlamenti frakciója már több olyan önálló indítványt, vagy módosító javaslatot nyújtott be az országgyűlésben, amelyek célja a társadalmi részvétel erősítése volt. A kérdőív-kampány XI. kerületi nagy sikere is azt mutatja, hogy az emberek elmondják véleményüket, ha valaki hajlandó meghallgatni őket. A leggyakrabban említett ügyek között szerepelt az önkormányzati gazdálkodás nyilvánosságának növelése, a közlekedési gondok, és az olyan szociális ügyek, mint a bölcsődei és óvodai férőhelyek száma.

A kérdőív az LMP helyi szervezeteinél és internetes oldalán (www.lehetmas.hu/onkentes) is megtalálható.

 

videó a sajtótájékoztatóról

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: budapest kampány lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr162184542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.