HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Egy új korszak kezdetén - szívből jövő köszönet

2010.04.26. 17:47 LMP 678

Scheiring Gábor, LMP országgyűlési képviselő blogbejegyzése:

 

"Ennek a levélnek a főszereplői Ti vagytok, a kampány hősei. Akik bármilyen formában közreműködtek, hogy legyen más a politika. Akik a háttérben lapátoltátok a szenet a kazánba, hogy robogjon a mozdony. Akik lehetővé tettétek, hogy. Akik reményt adtatok. Ti, akik bebizonyítottátok.

Akik a hidegben, hóban, esőben gyűjtöttétek az ajánlószelvényt. Akik szavazattal támogattatok. Akik szurkoltatok, drukkoltatok és lelkesedtetek. Akik inspiráltatok. Akik otthont és szeretet adtatok. Akik plakátot ragasztottatok még akkor is, ha tizedszer leszedték. Akik anyagilag segítettetek. Akik a Kökin, a Határúton, a Piacon standoltatok. Akik másztátok az emeletes házak lépcsőit. Akik annyira odatettétek magatokat, hogy még a Ferencvárost is sikerült betolnunk.

De azok is, akik Zalától Borsodig robotoltatok, hogy legyen lista és ez a lista 7,48%-ot kapjon országosan. Ti, akik most nem mentek be a parlamentbe, de két és fél évvel ezelőtt eljöttetek Esztergom mellé, hogy elkezdjük ezt az egészet. Akik megalkottátok az ország legütősebb politikai programját. Akik kampányfilmet forgattatok. Akik rendezvényt szerveztetek. Akik akcióztatok. Akik a cédulagyűjtés vége előtt 1 perccel rohantatok ajánlószelvény leadni. Akik a Lehet Más a Politika mozgalom majd párt egykori és jelenlegi vezetőiként elképesztő munkabírással és odaadással álltátok a sarat. 

Akik akkor is hittetek az LMP sikerében, amikor minden esélytelennek tűnt. Amikor vihar volt, amikor nem volt paripa, amikor nem volt pénz, amikor nem volt ember, amikor nem volt szervezet. Amikor csak a hit volt, az akarat és a tudás. 

 

Tegnap este hivatalosan is véget ért a kampány, és az országos választási iroda szentesítette, hogy 16 mandátummal lesz LMP frakció az országgyűlésben. Leírhatatlan büszkeséggel tölt el, hogy ennek én is tagja leszek. Megkülönböztetett felelőssége van ennek a tizenhat főnek, hogy azt képviselje, amiért e levél főszereplői, Ti, mandátumhoz juttattátok őket. De közös a felelősségünk, hogy az igazságosság, a demokrácia és a fenntarthatóság elveit kőkeményen érvényesítsük és számon kérjük a parlamentben, és azon kívül.

Ezeket a betűket valójában Ti írtátok. Barátok, ismerősök, segítők és ismeretlen aktivisták, országszerte. Ezek a betűk nem csak egy köszönőlevél részei. Ezek a betűk, amiket Ti, amiket mi írtunk, ezek a történelem részei. 

És ezek a betűk azt mondják: igen lehet.

Köszönöm."

Schiffer András LMP listavezető beszéde a választás 2. fordulójának éjszakáján/Duna tv

forrás: lehetmas videó csatorna

2 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás 2010 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr81953301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kommentdante 2010.04.26. 19:09:07

Éljenek a zöldek! Hajrá LMP! Számítunk rátok, hogy képviseltek minket, melegeket is! Nagyon kell már a képviselet!

melegcsávó 2010.04.26. 19:26:23

@kommentdante: Szívmelengető olvasni a lelkesedésed! De attól tartok nem lesz megfelelő képviseletünk! Ugyan ki hiszi el, hogy csak 7% meleg az országban?
süti beállítások módosítása