HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Mosolygó arcot rajzolt az LMP a Parlament előtti térre

2010.04.09. 00:16 fh

Schiffer András kampányzáró beszéde

 

 "Ahogy elnézem, itt tényleg többen  vagyunk, mint bárki gondolná! Köszönöm, hogy itt lehetek.

shambhala: 1Nagydobás

Három nap múlva megtörténik a csoda, három nap múlva visszaszerezzük az elmúlt húsz évben elvesztegetett szavazatainkat.

Harminc hónappal ezelőtt volt tizenöt ember aki számot vetett az állampolgári felelősségével. Felelősek vagyunk, amiért hagytuk, hogy  így legyen. Mindnyájunknak van felelőssége a közélet minőségéért, a köz állapotáért. Minden állampolgárnak megvan a maga felelőssége, aki az elmúlt húsz évben a legkisebb rosszra szavazott, vagy éppen nem szavazott. Akik az állampolgári magatartásunkat ahhoz igazítottuk, hogy csak vissza ne jöjjön a nagyobbik rossz, és ezért szemet hunytunk afölött, hogy a mandátumukat áruba bocsájtják különböző politikai üzletemberek. Mindnyájan felelősek vagyunk ezért, akik üresen hagytuk a közélet agoráit, akik hagytuk, hogy hazug, haszonleső emberek irányítsák a közéletet.

Belenőttünk egy olyan világba, ahol már nagyon hamar, már gyerekkorunkban a fülünkben visszhangzott, hogy nem lehet. Ahol folyamatosan azt hallottuk, hogy nem érdemes részt venni a köz dolgaiban, mert úgysem tudunk azon változtatni. Ahol azt tanultuk meg, hogy a politika a közügyek intézése egy tőlünk független változó.

shambhala: 4Nagydobás

Aztán előbb jött tizenöt, aztán száz, aztán több száz, majd 2010 tavaszán több ezer ember, és egy világos jelzés ez által, hogy igen, lehet!

Belenőttünk egy olyan világba, ahol a huszadik század árnyai tönkretették az értelmes beszédet, nemzetiekre és nemzetietlenekre, fasisztákra és kommunistákra, osztották fel a társadalmat. Aztán jött egy közösség, amelyik elkezdett álmodni egy másik világról. Egy olyan Magyarországról, ahol erős a helyi gazdaság, iható az ivóvíz, egészséges az élelmiszer. Ahol a tájat unokáink, és nem ingatlanspekulánsok öröklik, ahol a jó minőségű diploma nem gazdag kevesek kiváltsága. Ahol a polgár ellenőrzi a hatalmat, és nem a hatalom ellenőrzi a polgárt!

Igen, át lehet lépni, túl lehet lépni a huszadik századi kocsmán! Igen, lehet álmodni a huszonegyedik század élhető Magyarországáról!

shambhala: 2NagydobásAz a tét, hogy megújítjuk-e, megújíthatjuk-e a magyar demokráciát. Valóra válthatjuk-e az átlátható  állam, átláthatatlan polgár eszményét. Az a tét, hogy idén tavasztól lesznek-e tervek a ház asztalán egy fenntartható és igazságos Magyarországról. Az a tét, hogy mennek-e a régiek és jönnek-e az újak. Vasárnap eldől, hogy felülkerekedik-e a remény a beletörődésen.

Most van választás! Rajtunk múlik, hogy a következő években lesz-e demokratikus kontrollja, demokratikus és erőszakmentes alternatívája az eljövendő kormánynak. Minden adott ahhoz, hogy  vasárnap megtörténjen a csoda, csak egyetlen dolgot kell tenni.

Ezt az egyetlen dolgot pedig a ti jóvoltatokból mindenki, minden magyar állampolgár, az ország bármely pontján megtehet. Pusztán két vonással kell kifejezni vasárnap azt, hogy igen, lehet más a politika!"

forrás: LMP honlap

(fotó:fh)

LMP kampányzáró Nagy dobás a Kossuth téren (MTV1 Híradó)

 

Komment a honlapról: 

2010. április 8. 21:10 - remekelek64

Jól beszélt. Talán az eddigi legjobbja volt. De ne legyenek illúzióink. Csak az hallotta meg, akinek füle van az értelmes gondolatokra. Magyarország 1/3 süket, és ezért fog szavazni azokra, akikkel csal a lenyúlás a korrupció arányai változnak, a rendszer maga nem. Azaz mégis. Vasárnap az LMP be fog jutni a Parlamentbe. És nem turistaként. 8-10 %-kal. 4 év múlva pedig megkerülhetetlenül erős párt lesz; később majd úgy lesz egyre gyengébb, ahogy a civil kontrol erősődik...Mert Magyarországnak nem pártokra van szüksége hosszabb távon, hanem civil önigazgatásra. Az lehet az igazi szebb, azaz, pardon, Zöld Jövő....

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás 2010 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr751906167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása