HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Hangosítás nélkül - Március 15-e az LMP-vel a Teleki téren

2010.03.15. 18:56 budapest 678

Szimbolikusan 12 fa ültetésének keretében emlékeztünk meg 1848. március 15-ről: az LMP tagjai, kéviselőjelöltjei, szimpatizánsai és rokonszenvező résztvevők a ma 11.00-kor kezdődő ünnepségen. 
 
Schiffer András, az LMP listavezetője  ismertette a Lehet Más a Politika 12 pontját Budapest 8. kerületében, a lassan a mélyszegénység egyik szimbólumává váló Teleki téren. Teleki László kiegyezés korabeli országgyűlési képviselő morális politikai hagyatékára utalva Schiffer András hangsúlyozta: az LMP "nem enged 48-ból"! "Március 15. annak is a jelképe, hogy az öröknek hitt viszonyok megváltoztathatóak".
 
Jávor Benedek, az LMP budapesti listavezetője az Index újságírójának faültetés közben adott nyilatkozatában kiemelte: azzal, hogy a Teleki térre szervezte az LMP  az ünnepi megemlékezést, a szegényekre és hátrányos helyzetben élőkre akarta felhívni a figyelmet.
 
"Végre egy március 15-e, ahol nincs kihangosítás" - jegyezte meg az ünnepi megemlékezés közben egy újságíró :-)).
 
A Teleki téren elhangzott:
 

az LMP 12 pontja Magyarországért - 2010

 1. Szorítsuk vissza a korrupciót!
 2. Növeljük az állampolgárok részvételét a közügyekben!
 3. Állítsuk helyre a romák és nem romák közötti békés együttélést!
 4. Teremtsünk jövőbiztos munkahelyeket!
 5. Állítsuk meg a szegénységben élők leszakadását!
 6. Javítsuk a vidéken élők esélyegyenlőségét!
 7. Javítsuk a nők esélyegyenlőségét!
 8. Javítsuk a nagyvárosaink életminőségét!
 9. Csökkentsük Magyarország energiafüggőségét!
10. Egészségesebb nemzetet!
11. Őrizzük meg természeti örökségünket!
12. Állítsuk helyre a demokráciába vetett bizalmat!
 

1.      Szorítsuk vissza a korrupciót!

Átláthatóvá kell tenni a pártok és a választási kampányok finanszírozását. Meg kell erősíteni a mindenkori kormányt ellenőrző intézményeket, vezetőiknél meg kell szüntetni az újraválasztás lehetőségét, hogy ne legyen érdekük a pártok kegyeit keresni. Az állami, önkormányzati vállalatok vezetőségébe pártkatonák helyett felkészült vezetőket kell delegálni. Mindent nyilvánosságra kell hozni az állami vállalatok és intézmények működésével kapcsolatban.

2.      Növeljük az állampolgárok részvételét a közügyekben!

Könnyíteni kell az érvényes és eredményes helyi népszavazások feltételeit. Meg kell erősíteni a civil szervezetek anyagi függetlenségét. Új jogalkotási törvényre van szükség, ami kötelezővé teszi, hogy az érintett társadalmi csoportok részt vegyenek a jogszabályok megalkotásában. Erősíteni kell a pártoktól független sajtó lehetőségeit!

3.      Állítsuk helyre a romák és nem romák közötti békés együttélést!

Színvak esélyteremtési programokra van szükség, amelyek minden szegényt felemelnek, és nem állítják egymással szembe a roma és nem a nem roma szegényeket. Akut konfliktuskezelésre állami felügyelet alatt álló, de a helyi önkormányzattal együttműködő mediációs „béketesteket” kell felállítani. A közbiztonság megerősítése érdekében a szociális szolgáltatókkal is együttműködő közösségi rendőrséget kell létrehozni.

4.      Teremtsünk jövőbiztos munkahelyeket!

Zöld adók bevezetésével a költségvetési egyensúly megtartása mellett is csökkenthetőek a munkavállalást terhelő járulékok. Zöld beruházási programokkal, például energiatakarékossági felújításokkal, a közösségi közlekedés fejlesztésével új munkahelyeket lehet létrehozni. A mezőgazdasági támogatások átalakításával, az ökológiai gazdálkodás támogatásával a vidéki munkahelyek száma is növelhető.

5.      Állítsuk meg a szegénységben élők leszakadását!

Az alacsony jövedelműek járulékterheinek csökkentésével és célzott programokkal javítani kell a szegények munkavállalási lehetőségeit. Át kell alakítani a segélyezési rendszert, hogy védelmet adjon a tartós mélyszegénység ellen, elejét vegye az uzsoracsapdának, és a munkavállalásra is ösztönözzön. Meg kell erősíteni az oktatást, külön támogatást kell adni a hátrányos helyzetű iskoláknak.

6.      Javítsuk a vidéken élők esélyegyenlőségét!

Át kell alakítani a mezőgazdasági támogatásokat, hogy többek élhessenek meg mezőgazdaságból. Védeni kell a helyi piacokat. A közösségi közlekedésben többlépcsős, többtechnikás, mégis egybefüggő hálózatot kell kialakítani. Helyben elérhető iskolát, orvost, postát!

7.      Javítsuk a nők esélyegyenlőségét!

Növelni kell a bölcsődei, óvodai helyek számát, nyitva tartásukat a munkahelyi időbeosztáshoz kell igazítani. Bővíteni kell a részmunka és a távmunka lehetőségét, rugalmassá kell tenni a kivehető szabadságokat, több nőt kell juttatni az országgyűlésbe és más kulcspozíciókba.

8.      Javítsuk a nagyvárosaink életminőségét!

Meg kell adóztatni a levegőszennyezéssel járó szállítást és ipari termelést. Fejleszteni kell a közösségi közlekedést és ezzel párhuzamosan csökkenteni kell a városokon átmenő forgalmat. Növelni kell a városi zöldfelületek arányát, a fejlesztéseket a rozsdaövezeti városrészekben kell megvalósítani.

9.      Csökkentsük Magyarország energiafüggőségét!

Növelni kell a megújuló energiaforrások arányát. A lakhatási támogatások átcsoportosításával bővíteni kell a fűtéskorszerűsítésre és szigetelésre rendelkezésre álló forrásokat, adókedvezménnyel kell ösztönözni a lakossági energiahatékonysági felújításokat.

10. Egészségesebb nemzetet!

A levegőtisztaság és az élelmiszerbiztonság növelésével, a dohányzás visszaszorításával jelentősen javíthatóak az életesélyek. Az egészségügyi ellátásban meg kell őrizni az állami tulajdon túlsúlyát, de pontosítani kell a társadalombiztosítás által vállalt ellátásokat és növelni kell a ráfordítások hatékonyságát.

11. Őrizzük meg természeti örökségünket!

Fenntartható erdőhasználatra van szükség. Új szemléletű, a vízmegtartást előtérbe helyező vízgazdálkodást kell kialakítani, támogatni a bölcs, a természeti adottságokkal összhangban lévő tájhasználati módok elterjedését.

12. Állítsuk helyre a demokráciába vetett bizalmat!

Ha nincs bizalom, a demokrácia intézményei nem működnek. A politikusok eljátszották az állampolgárok bizalmát, amit sokkal nehezebb visszaszerezni, mint elveszteni. Magyarországnak új pártokra, új politikusokra van szüksége. Olyanokra, akik nem vettek részt az elmúlt húsz év korrupt és felelőtlen politikájában. A 2010-es parlamenti választás történelmi lehetőség arra, hogy visszaadjuk állampolgárok hitét a demokráciában.


FENNTARTHATÓSÁG, IGAZSÁGOSSÁG, RÉSZVÉTEL!
Lehet Más a Politika

forrás: LMP honlap

Képgaléria

(fotó: fh)

2 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás kispál 2010 8ker 7ker lmp csiba moldovan 6ker kaszics

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr991841921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sebiXXII 2010.03.15. 20:28:11

A mai ünnepi képeitek láttán én is szívesen beálltam volna közétek fát ültetni; éspedig sokszor 12-t! /kis pikírtes megjegyzés: túl tiszták a szerszámok és OBI-sak?!/ további kellems ünnepet és jó eredményhíreket a jelöltállításokról!
üdv sebi
süti beállítások módosítása