HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Török Gábor szerint 10%-ot vagy többet is elérhet az LMP Budapesten!

2010.03.11. 01:16 fh

Megvan az LMP budapesti lista - Török Gábor elemez!

"A hivatalos adatok szerint az LMP benyújtotta nyolcadik budapesti jelöltjének ajánlószelvényeit is, ezáltal – ha a választási bizottság is zöld utat ad - eldőlt, hogy a pártnak lehet fővárosi listája. Egy újabb területi lista természetesen nem a világ, az MDF budapesti gondjaival párba állítva azonban mindjárt felértékelődik ez a tény. Továbbra is tartom természetesen, hogy a valódi esélyhez mind a húsz - vagy ehhez nagyon közeli számú - területi listára szükség van, ám az LMP esetében a főváros kiemelt jelentőségű.

A 2009-es európai parlamenti választáson az országos összesítésben 2,61 százalékot elért párt Budapesten 4,88 százalékot kapott, pedig akkor még az SZDSZ (országos: 2,16, főváros: 4,46) és az MDF (országos: 5,31, főváros: 6,54) neve is a listán szerepelt. Ha most csak négy pártból (Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP) választhatnak a fővárosi szavazók, az LMP akár 10 százalék körüli, vagy azt meghaladó támogatást is kaphat Budapesten. Emlékeztetőül: az SZDSZ 2002-ben 9,56, 2006-ban pedig 12,28 százalékot ért el a fővárosban. Utóbbi 125 ezer szavazót jelentett, ami az akkori küszöbérték közel felét kitette..."

folytatás: Török Gábor blogján

........................

Megjegyzés: a blogon látható táblázatban az Országos Választási Bizottsághoz hivatalosan beadott egyéni választókörzetek eredményei szerepelnek ... a valóságban ennél hál' istennek sokkal jobban állunk :-)))

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás 2010 lmp ajánlószelvény

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr811830337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása