HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Az LMP alapértékei

2010.01.17. 18:55 LMP 678

Pártunk három fő érték mentén szerveződik, ezek a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel.

A fenntarthatóság a környezeti és gazdasági programunkban jut elsősorban szerephez.  Szeretnénk, ha általában a gazdsaságban és a környezethez való viszonyunkban olyan folyamatok és szempontok kerülnének előtérbe, amelyek az erőforrások végességét figyelembe véve hosszú távú fenntarthatóságra törekednek. Szándékunk a döntéshozatalban a későbbi generációk érdekeinek figyelembe vétele, hogy ne hagyjunk adósságot magunk után  pl. se pénzügyi, sem pedig ökológiai-környezeti értelemben.

Az igazságosság társadalmi programunk alapeleme, a leszakadt rétegek, a hátrányos helyzetű csoportok, közösségek, térségek felzárkóztatását tűzzük ki célul.  Ha csökkenthető a társadalmi igazságtalanság, akkor erősebb lesz a társadalom kohéziója, egészségesebbek lesznek társadalmi viszonyaink.

A részvétel demokrácia-programunk alapeleme, amelyben az alulról jövő kezdeményezések figyelembe vételét hirdetjük (ezt saját pártunk működésében is maximálisan alkalmazzuk). A jelenlegi képviseleti demokráciában egyszerű állampolgárként úgy tudjuk saját egyéni véleményünket, akaratunkat és érdekeinket még jobban képviselni, ha részt veszünk a bennünket érintő közügyek mindennapi alakításában.  

További részleteket tartalmaz az LMP párttá alakulásakor kiadott ún. agendája, amely alapelveinket, és az azokat tükröző legfőbb célkitűzéseinket tartalmazza, a link alatt letölthető.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 8ker 7ker 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr721680075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.