HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 27 - A választások értékelése

2014.04.18. 00:12 jt

2014. április 13

Április 6-án kiderült, hogy az LMP-nek többszörösen is igaza volt. Megmondtuk előre, hogy a szocialisták, Bajnaival és Gyurcsánnyal nem fogják tudni leváltani Orbán Viktor kormányát, és kiderült, hogy igazunk volt. Megmondtuk előre, hogy az ő politikájukkal a Jobbik erősödése nem állítható meg, és kiderült, hogy igazunk volt. Ha a Jobbik a ciklus végére nem kerül a kormányzati pozíció közelébe, az csak annak lesz köszönhető, ha az LMP válik a Fidesz első számú kihívójává. Látható tehát, hogy a tét hatalmas, és a célt csak akkor érhetjük el, ha minden egyes feladatot komolyan veszünk.

Fontos, hogy a következő négy évben se tévesszük szem elől a célt: a régi politikai elit leváltását!

Ennek a következő lépése az Európai Parlament választása május 25-én, ahová először fogunk zöld képviselőt küldeni Magyarországról. Tegyünk azért, hogy normális emberek legyenek az EP-ben, akik nem a pártjukat, hanem Magyarországot képviselik, és tesznek azért, hogy jobb, tisztességesebb és normálisabb életünk legyen!

Ezt követően pedig ősszel az önkormányzati választásokon kell erősítenünk a zöld alternatívát, hogy egy erősödő és egyre nagyobb csoportból tudjunk erősebb Józsefvárost építeni.

Aki ebben segíteni, támogatni szeretne minket, kéjük, a jozsefvaros@lehetmas.hu címen teheti meg!

Köszönjük az LMP-re leadott szavazatokat, amelyekkel Józsefvárosban az országos átlagnál sokkal jobb eredményeket értünk el! Azt gondoljuk, hogy az LMP-re leadott minden szavazat üzenet a múlt nagy pártjainak és a megerősödő szélsőségnek, hogy elég volt az elmúlt negyedszázad hibás politikájából, és hogy a tisztesség az első.

3 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Józsefváros - Nézőpont - 26 - Pártprogram a választások előtt

2014.04.15. 19:09 jt

2014. március 28.

Az LMP a következőket ajánlja a választóknak:

Családbarát munkahelyeket!

Az LMP hisz abban, hogy a munkavállalás és a gyermeknevelés nem mond ellent egymásnak. Támogatjuk a munkahelyek rugalmassá válását és a munkaerőpiacra visszatérő szülők által indítandó vállalkozásokat. Fontosnak tartjuk a bölcsödéi és óvodai ellátások fejlesztését. Több nőt a munkahelyekre, több nőt a vezető pozíciókba, több nőt a politikába!

Magasabb nettó minimálbért!

Igazságos adórendszert ajánlunk, ami a kis keresetűek terheit csökkenti. A munkára rakódó adókat jelentősen csökkentjük, a csökkenő költségvetési bevételeket elsősorban zöld adókkal, az áfa- és egyéb adócsalások visszaszorításával, valamint a tőkejövedelemre és vagyonra kivetett adókkal ellensúlyozzuk.

Korrupciómentes Magyarországot!

Korrupciómentes államot és gazdaságot kell kiépíteni, a többi párt ebben látvényos kudarcot vallott. Átlátható, számon kérhető, az ügyeskedőket kiszűrő új rendszerre van szükség.
Az LMP alapvető célja a közbeszerzések kifehérítése. A zavaros állami és önkormányzati pályázatok idejének véget kell vetni. Egyszerű és átlátható szabályozással, sokkal nagyobb nyilvánossággal kell biztosítani a verseny tisztaságát.

Megújuló energiát!

Az LMP egyszerre csökkenti a rezsit és az ország energiafüggőségét, eközben munkahelyeket teremt, élénkíti a gazdaságot, és javítja a vidék kilátásait, fölöslegessé teszi Paks2-t. A javaslat illeszkedik az európai trendekhez, zöld, fenntartható és környezetbarát.

Szavazzon az LMP listájára és egyéni jelöltjére, Jakabfy Tamásra! A parlamenti pártok jelöltjei közül csak Jakabfy Tamás józsefvárosi, ne hagyja, hogy idegenek képviseljék a kerületet!

LMP – a megbízható, tiszta erő

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Köszönjük a szavazatokat!

2014.04.15. 00:09 jt

A választások végeredménye szerint az LMP 5,36%-kal jutott be a parlamentbe. A mi kerületeinkben ennél sokkal jobban teljesítettük, a 6. és 7. kerületben egyéni jelöltünk, Csiba Katalin 12%-ot, a 8. kerületben pedig a listánk csaknem 10%-ot ért el (itt a kerület két egyéni körzete megfelelő szavazóköreit összesítettük).

Köszönjük minden szavazónknak a támogatást!

Támogatóinkat ezen a héten az Európai Parlamenti választás aláírásgyűjtésén a Blaha Lujza téren, az Oktogonon és a Nyugati aluljáróban várjuk, valamint esetenként a Keleti Pályaudvarnál is. Május 25-én szeretnénk Magyarországról először zöld képviselőt küldeni az EU parlamentjébe, Brüsszelbe (és Strassbourgba), és ha lehet kerületeinkből. Erre van esélyünk, hiszen a lista 2., 3. és 5. helyezettje is innen kerül ki. Számítunk tehát továbbra is minden szavazatra!

(kép innen)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Józsefváros - Nézőpont - 25 - Egészségügy

2014.04.02. 10:15 jt

2014. március 20.

Bár valóban látványos beruházásnak ígérkezik az Auróra utcai rendelő milliárdos felújítása, sajnos az egészségügyről is el lehet mondani, hogy az ingatlanok rendbetétele édeskevés ahhoz, hogy érezhető javulásról beszélhessünk.

Nem lesz addig lényeges változás, amíg a rendszer működését a hálapénz olajozza, amíg hónapokkal későbbre adnak időpontot, amíg fél napokat kell sorbaállni egy vizsgálatra, és amíg például a szülészeknek előre meghirdetett tarifájuk van, és kabrióval járnak, miközben a műtőssegédjük a hónap végén már csak a maradék aprót számolgatva megy le a boltba.

A narancs és vörös kormányok folyamatosan vonják ki a pénzt az egészségügyből (is), az embereket folyamatosan a fizetős magánproxisok felé tolják az egyre romló állami ellátási színvonallal. Már azon keveseket, akik ezt meg tudják fizetni.

A bérrendezés alig látható, a rezidensi ösztöndíjak keveseknek segítenek kevés ideig. A fiatal orvosok külföldre áramlása megállíthatatlannak tűnik. Az alapellátás egy időzített bomba: már most is vannak üres praxisok, de a háziorvosok elöregedése kritikus. Kevesebb az utánpótlás, mint ahányan nyugdíjba mennek, sajnos a háziorvosoknál nem ritka, hogy valóban élethosszig dolgoznak.

Az LMP alternatív költségvetéseiben eddig minden évben az egészségügy finanszírozásának növelésére tett javaslatot. Jelentősen növelnénk az egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre szánt pénzt, és adókedvezményekkel vagy más módon javítanánk a hozzáférést az egészséges ételekhez, italokhoz, valamint radikálisan csökkentenénk a környezetszennyezést, ezzel a szervezetünkbe jutó mérgek mennyiségét.

6 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

Ezért dolgoztunk az előző 4 évben

2014.03.31. 22:42 jt

Ezért kell az LMP most is a parlamentbe!

2 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás 2014

Józsefváros - Nézőpont - 24 - Zuschlag

2014.03.31. 16:23 jt

2014. március 13.

Zuschlag János ügye a régi politikai elit ügye. Zuschlag régen az MSZP-nek dolgozott, ma a Fidesznek dolgozik, könyvét is egy Fidesz közeli kiadó adja ki. Mostani ügye jó példája annak, hogy egymás mocskolása fontosabb az MSZP-nek, és a Fidesznek, mint az igazság teljes felderítése. Ahol viszont sárral dobálóznak, semmi sem lesz tisztább. Állítsuk meg ezt a mókuskereket, és követeljük meg a teljes tisztaságot! Küldjük el a régi korrupt politikai elit mindkét pártját április 6-án!

A politikai korrupció ellen küzdve az LMP automatikussá és rendszeressé teszi a vagyonosodási vizsgálatokat. Teljes nyilvánosságot biztosítunk minden állami szerződésnek, közbeszerzésnek, nem kell kérni sem az adatokat, hanem az állami szerveknek kell feltölteniük egy adatbázisba. Megvédjük a korrupciós ügyek leleplezőit, biztosítjuk a bejelentők munkajogi védelmét! Biztosítjuk a föld-, trafik-, civil- és az uniós pályázatok teljes átláthatóságát! Lecsökkentjük és nyilvánossá tesszük az állam médiaköltéseit!

A gazdasági életet is megtisztítjuk az ügyeskedőktől: az LMP célja, hogy kizárólag átlátható tulajdonosi szerkezetű cégek vehessenek részt az üzleti életben. Első lépésként távol tartjuk a közpénzektől az offshore cégeket. Személyében vonjuk felelősségre azt a cégvezetőt, akinek a cégénél feketemunka, fiktív számlázás, pénzügyi visszaélés, jogtalan ÁFA-visszaigénylés történik.

Kivizsgáljuk a Horváth András zöld dossziéjában leírt láncolatos ÁFA-csalásokat, és felelősségre vonjuk azokat, akik ezeknek a kivizsgálását eddig megakadályozták!

Április 6-án véget vetünk az oligarchák uralmának.

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

Józsefváros - Nézőpont - 23 - Gazdaságpolitika

2014.03.30. 15:22 jt

2014. március 7.

1990 óta minden évben egyre nagyobb lett a szegénység. Hogy miért? Mert az eddig kormányzó pártok sorra ugyanazokat a hibákat követték el a gazdaságpolitikában, függőségbe és kiszolgáltatottságba taszítva az országot!
A kilábaláshoz gyökeres fordulatra van szükség a legtöbb szektorban:

Energia: atom vagy import olaj/gáz helyett helyi, megújuló erőforrásból állítsunk elő energiát! A szennyező import energiahordozókat megadóztatjuk, és megújuló energiák hasznosításával munkahelyeket és energiafüggetlenséget teremtünk!

Munkahelyeket kell teremteni az építőiparban, az oktatásban, az ápolásban, és az innováció támogatásával. Energiahatékonysági és zöldberuházásokkal 160 ezer új, válságálló munkahelyet teremtünk.

Lakhatás: a méltó élet feltétele, hogy legyen hol lakni. Ma a lakásbérlés/fenntartás elviszi a jövedelem nagy részét. Bérlakás programot kell indítani, bevonva az üresen álló magán/önkormányzati lakásokat is! A lakáshitelek egyoldalú szerződésmódosításait betiltanánk, hogy csökkentsük a lakásvesztéseket. Végrehajtani csak akkor lehessen, ha a bíróság kimondta, hogy a szerződés minden pontja érvényes!

A kis- és mikrovállalkozók szenvedték meg leginkább az elmúlt 4 (8, 12) évet. Pedig a fenntartható, családbarát vállalkozások adják a gazdaság és a foglalkoztatás gerincét. A helyi piacból élnek, független egzisztenciát teremtenek, amit az oligarchapártok nem szeretnek. Egy nekik kedvező gazdasági környezet kell, ritkán változó adó- és egyéb szabályokkal, kedvezményes hitelekkel.

Adózás: csökkentjük a munka terheit, egyszerűsítjük az adózást, a minimálbér nettója 38, az átlagbéré 27%-kal emelkedik. Adókedvezményeket és egyszerűbb szabályozást biztosítunk a zöldgazdaság fejlesztéséhez.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

Miért manipulált a Józsefváros Újság címlapfotója?

2014.03.30. 11:49 jt

Jakabfy Tamás LMP-s képviselő egy másik cikkben beszámolt róla, hogy véleménye szerint címlapfotót hamisított a Józsefváros újság a kedves vezető március 15-i beszédének közönségéről. Ebben a cikkben közöljük a részleteket. Ehhez nézzük meg az eredeti címlapot és a Google Térkép helyszínen készült fotóját!

140318-jv-cimlap-k.jpg cimlap-vs-google.JPG
Az újság címlapja beszkennelve A Google Maps helyszínen készült fotója

 

A két fotót összevetve a következő dolgok tűnnek fel avatatlan szemlélőnek is:

  • a címlap kép bal oldalán két közlekedési lámpa majdnem fedi egymást, azaz a Google Térkép perspektívájához képest pár lépéssel balra állt a fotós (a jobb oldali képen piros vonallal jelölt vonalon valahol),
  • a címlap kép jobb oldalán a vékony fa éppen fed egy közlekedési táblát, azaz a Google Térkép perspektívájához képest pár lépéssel jobbra állt a fotós (nagyjából valahol a zöld vonalon),
  • az eredetiben a két nagy méretű ablak portál 45 fokos szöget zár be egymással, a címlapon majdnem egy vonalban vannak.
  • az ablak portálok feletti erkélyek tartógerendái teljesen máshogy néznek ki egymáshoz képest a címlapon, mint a Google Térképen (kék ellipszisben),
  • aki a sárga lámpa mellett elhajt kocsival, úgy tűnik, hogy nekimegy egyenesen a házfalnak.
Összességében úgy látszik, hogy a kedves vezető meggörbítette a teret, vagy a címlapkép két különböző helyről készült fotóból van összevágva.
Más dolgok is feltűnőek, de ezek avatatlan szemmel és a nagy felbontású eredeti kép hiányában nehezebben vagy sehogyan sem bizonyíthatók:
  • Zászlók: majdnem mindegyik cut+paste módszerrel rádobottnak tűnik, kiugrik az élességük a környezet élességéből.
  • Gyanúsan sok a zászló a vastag szürke lámpaoszlop körül. Gyanús, hogy azért, mert ott csatlakozik egymáshoz a kép két fele, így ott kell takarni a fotosopp nyomokat.
  • A nyurga zászlót valaki a hasa magasságában fogja. Ilyen magas zászlót szerintem két kézzel fej felett kell fogni, hogy ne vigye el a legkisebb szellő.
  • Több alak gyanúsan nagy méretű a környezetében levő többihez képest.
  • Az alakok különböző irányokba néznek. A kép elején jobbra, de félig a kamera fele, a kép hátulján egyértelműen jobbra (profilból látszanak a fejek).

Szeretnénk hinni abban, hogy a közszolgálatot ellátó, közpénzből kiadott újság nem manipulálta a címlapfotót, így válaszuknak itt teljes terjedelemben helyt fogunk adni.

Várjuk válaszukat!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: újság 2014 józsefváros 8ker

Új az irány, Magyarország!

2014.03.29. 23:24 jt

Sem az Összefogás, sem a Fidesz nem tudta kivezetni az országot a kátyúból. Mióta egymást váltják a hatalomban, egyre nagyobb a szegénység, egyre mélyebb a kilátástalanság, egyre nagyobbak az adók, egyre többet lopnak belőle, és egyre több fiatal emigrál külföldre.

Magyarországnak új irány kell!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: kampány választás 2014 lmp

Józsefváros - Nézőpont - 22 - Őszödi beszéd

2014.03.28. 09:21 jt

2014. február 27.


Az őszödi beszéd botrány volt akkor is, amikor elhangzott, amikor nyilvánosságra került, és botrány ma is. De ma minket leginkább az háborít fel, hogy miközben országgyűlési kampány zajlik, a választók semmit sem hallhatnak arról, hogy mi lesz Magyarországon a választás másnapjától, melyik pártnak mi a víziója, milyen irányba megy tovább az ország, mert mindenki egy nyolc évvel ezelőtti üggyel, annak kampánycélú felmelegítésével van elfoglalva. Ezt főzték ki az agytrösztök figyelemelterelésként és gumicsontnak.

Az LMP már 2009-ben követelte a beszédről szóló jelentés nyilvánosságra hozatalát. Ha akkor hallgatnak ránk, nem itt tartanánk. Az MSZP és a Fidesz Gyurcsány szavain vitatkozva most azt bizonyítják be a választóknak, amit az LMP mond: a múlt vörös, a jelen narancs, de a jövő zöld. Az LMP ezért nem kíván ennél többet foglalkozni az üggyel.

Legyenek többségben a tudatos választók, és büntessük meg a Fideszt és az MSZP-t, mert csak a múlttal foglalkoznak, ahelyett, hogy a közös jövőnkről mondanának valamit! Az nem történhet meg még egyszer, mint 2010-ben, hogy a Fidesz gyakorlatilag program nélkül nyert, és azóta is azt tesz az országgal, amit akar. Abban hiszünk, hogy a választókat érdeklő ügyek ereje nagyobb, mint a pártokhoz húzó médiáé, és a pártok papagájkommandóié. A devizahitelek, a munkanélküliség, a kulturális és civil szféra elfoglalása, a szociális, egészségügyi és oktatási rendszer rombolása, és a szűnni nem akaró egyre pofátlanabb közpénzlopások ugyanis tényleg mérgezik a jövőnket. Foglalkozzunk gumicsontok helyett ezekkel, válasszuk a zöldet!

3 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

Józsefváros - Nézőpont - 21 - Nők munkavállalása

2014.03.26. 16:18 jt

2014. február 12.

Az LMP már 2010-ben letette az asztalra javaslatait a kisgyerekes nők munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében. Az LMP ajánlata:

Nőket a munkaerőpiacra! A kisgyermekes nők munkába való visszatérésének kulcsa a rugalmas foglalkoztatás, amitől egyszerre nő a versenyképesség és a gyerekszám. Évi 30.000 nőt lehetne visszavinni a saját állásába, ha rugalmas munkavégzést, az otthoni és a benti munka életszerű megosztását követnénk meg.

Női vállalkozói programot! Szakmai segítségnyújtás, kedvezményes hitelek, folyamatos tanácsadás mellett női vállalkozókat támogató programot indítanánk, hogy azok a nők is visszatérhessenek dolgozni, akiknek lakhelyén nincs foglalkoztató.

Elérhető és rugalmas nyitva tartású nappali gyermekellátási intézményeket! Mindenhol legyen a közelben bölcsőde vagy családi napközi! A bölcsődék és az óvodák nyitva tartását hosszabbá és rugalmasabbá kell tenni, és ösztönözni kell a munkahelyi bölcsődék létesítését.

Hordozható bölcsődei támogatásokat! Akár egy vállalati bölcsőde vagy családi napközi is megkaphassa a költségvetési normatív támogatást.

Valódi béremelést a bölcsődei dolgozóknak! Az LMP az egészségügyi dolgozók béréhez igazítaná a szociális intézményekben dolgozók bérét!

Nőket támogató komplex központokat! Legyen lehetőség ezekben képzésekre, pályaorientációs és mentálhigiéniás tanácsadásra, illetve a munkát a családi élettel összehangolni igyekvő nők tapasztalatcseréjére.

Családbarát Munka Törvénykönyvét! Vissza kell állítani a kisgyerekes nők felmondási védelmét, családbaráttá kell tenni a munkaidő-beosztást és a szabadságolás rendszerét!

Egyenlő jogokat és bért a nők és férfiak számára! Ne ütközzenek a nők szakmai előmenetele láthatatlan akadályokba (ún üvegplafonba)!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

Tényekkel a rágalmak ellen

2014.03.25. 16:50 jt

Közszereplőként kötelességem a választási kampány hajrájában érkező nemtelen és nyilvánvalóan hazug állításokkal teletűzdelt támadásokra is reagálnom. Így lesz ez most is, bár furcsa, hogy annak az embernek kell válaszolnom, aki SZDSZ-ben kezdte a tanácsadást, később Kocsis Máté tanácsadójává vált, majd miután lemondott a Józsefvárosi Város-üzemeltetési Szolgálat (JVSZ) vezetéséről a Nemzeti Nyomozó Iroda jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával vizsgálatot indított a cégnél feltárt indokolatlan kifizetések miatt. Szabó Gábor jelenleg Gyurcsány Ferenc DK-jával kokettál, így az, hogy egy ilyen változatos és következetességgel nem vádolható karrier után az LMP-t támadja, aligha meglepő. 

Igyekeztem kihámozni az elég zagyvára sikeredett attakból a lényegi elemeket, és tisztességesen megcáfolni a hamis vádakat.

Kezdjük a legsúlyosabb állítással, miszerint képtelen voltam eloszlatni azt a gyanút, hogy a tanácsadó testületi munkámért járó pénz valójában az LMP "feketekasszájába" vándorol. A gyanú kizárólag Szabó Gábor fejében van, így nem tudom miként tudnám ezt a gondolatot eloszlatni benne, vagy azt, hogy bármi kifogásolhatót követtünk volna el 2009-ben a kopogtatócédulákkal kapcsolatban, ami a jogerős döntésekkel szemben is rögzült benne és célzatos írásaiban. Az LMP-nek nincs fekete kasszája, nálunk minden limit fölötti adományt nyilvánossá kell tenni, és azok nyilvánosságra is kerülnek. A kampányszámlánk is nyilvános, soha magyarországi párt nem tette ki ennyire a pénzügyeit.

A Józsefvárosban egyébként az önkormányzati cégek mellett két tanácsadó testület működik. Az első, a Kesztyűgyáré már 2011. március óta áll fenn, ebben az LMP kivételével minden önkormányzati párt képviselője részt vesz. A két tanácsadó testület összesített "fizetési listája" a következő (ezer forintban):

1

Egry Attila

Fidesz

9000

2

Balogh István Szilveszter

Fidesz

7850

3-6

Guzs Gyula

Fidesz

7200

3-6

Szilágyi Demeter

Fidesz

7200

3-6

Pintér Attila

Jobbik

7200

3-6

Dr. Révész Márta

MSZP

7200

7

Komássy Ákos

MSZP

3250

8

dr. Ferencz Orsolya

Fidesz

2600

9-11

dr. Dénes Margit

Fidesz

2000

9-11

Hajcser Anna

Jobbik

2000

9-11

Jakabfy Tamás

LMP

2000

 

Pártokra összesítve:

név

összeg

arány

mandátumok

arány

Fidesz

35850

62,3%

12

70,6%

MSZP

10450

18,2%

3

17,6%

Jobbik

9200

16,0%

1

5,9%

LMP

2000

3,5%

1

5,9%

(A szavazatarányt már ide se mertem írni, mert a választási rendszer a 12%-os LMP-t már eleve súlyosan alulreprezentálja.)

A Tanácsadó Testületnek semmi formális befolyása nincs az újság szerkesztési elveibe, lévén, nem adhat utasítást, csak javaslatokat fogalmazhat meg. Utasítási joga egy Kft-ben továbbra is csak az ügyvezetőnek van.

A teljesítésigazolásaim nincsenek a birtokomban, azok a Kft iratanyagának részei. Természetesen nem én írom alá magamnak, tartalmukat sem én állítom össze. A Kft-től kikérhetők, tőlem nem. Bár ezt korábban már körülbelül tízszer hoztam már Szabó Gábor tudomására, valamiért nem sikerült megértenie.

Azt pedig, hogy mennyire vagyunk a Fidesszel, egy kis lapozással könnyen megnézheti az olvasó ezen a blogon a bejegyzések között lapozgatva. Percek alatt arra fog jutni, hogy semennyire.

Összességében néhány valós tényt tartalmazó, és többször annyi valós és közismert tényt elhallgató, néha a hatás kedvéért szimplán csúsztató támadással állunk szemben, ahogy azt az öt éves ismertségünk alatt már jól megszoktuk Szabó Gábortól, aki minden bizonnyal folytatni fogja harcát a tények ellen ezután is.

22 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: kampány 2014 lmp

Józsefváros - Nézőpont - 20 - Paks 2

2014.03.24. 22:06 jt

2014. február 7.

A parlament elnöke idiótának nevezte az LMP-seket, amikor Paks2 ellen hangosan tiltakoztak. Az idióta eredetileg olyan polgárt jelent, aki nem vesz részt a demokratikus városállam politikai életében.

Lássuk, ezzel szemben mi az igazság! Az LMP képviselők kikérték az előzetes tanulmányokat, amelyeket titkosítottak 10 évre. Ezek a képviselők számoltak: ha a hiteltörlesztést is belekalkuláljuk, nagyjából kétszer annyiba fog kerülni az áram, mintha a piacról vennénk. Az LMP képviselői nem akarják, hogy gigantikus pénzt fizessünk az oroszoknak magyar munkahelyek létrehozása helyett, és újra még jobban függjünk egy félázsiai országtól. Az LMP képviselői aggódnak, hogy milyen veszélyeket fog rejteni az erőmű, és amiatt, hogy az ezer év alatt lebomló szemetet az oroszok csak 20 évig tárolják, majd visszaküldik nekünk.

Ki is akkor az idióta? Az, aki pár óra alatt információk nélkül egy wannabe nemzetvezető parancsára dönt a rendszerváltás óta legnagyobb horderejű kérdésben.

A Paksi bővítés mindennel ellentétes, amit a Fidesz eddig mondott: ellentétes a gazdasági szabadságharccal, mert az oroszoknak adja a lóvét, ellentétes a rezsicsökkentéssel, mert drágább lesz az áramtermelés, és ellentétes az államadósság elleni harccal, mert gigantikus devizahitel felvétellel jár. Minden magyar ember háromszázezer forint plusz hitelt kap a nyakába csak emiatt. Új munkahelyek meg Oroszországban jönnek létre.

Hogy is mondta Orbán? Ne azt nézzük, mit mond, hanem, hogy mit csinál! Ebből már túl sokat is láttunk.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

Józsefváros - Nézőpont - 19 - Rezsicsökkentés

2014.03.23. 12:24 jt

2014. január 31.

A rezsi hosszú távon nem akkor fognak csökkenni, hogy a kormány ha a szolgáltatókat megszorongatja, vagy kifizeti a költségek egy részét helyettünk a mi adónkból, hanem ha áttérünk egy hatékonyabb és takarékosabb energiagazdálkodásra. Az LMP a kezdetektől azt mondja, hogy az energiaárak ilyen csökkentése nem fenntartható. Az LMP mindig is az épületek energiahatékonnyá tétele mellett kardoskodott, ami 30-50%-kal csökkentené az energiaköltségeket.

Az eddigi rezsicsökkentésnek igen nagy ára volt. A csőd szélére sodort rengeteg önkormányzati tulajdonú közműcéget – csak a távhő cégeknek eddig több mint 100 milliárd forint kompenzációt fizettek, 52-t a mi adónkból az állam, a többit a mi adónkból az önkormányzatok. Plusz még 2011-ben 70 milliárd forintnyi támogatást építettek be az áramárba, akkor még nőtt az áram ára, bár ugyanez a kormány volt hatalmon.  Azaz a kisebb energiaszámla felét az adófizetők állják. Ez a rendszer különösen a nagyfogyasztó, energiapazarló lakosok esetében igazságtalan. Ráadásul a szolgáltatók rászorulnak a szükséges hálózat-karbantartások, beruházások elhalasztására.

Orbán Viktor azzal érvelt Paks2 fejlesztése mellett, hogy az a rezsicsökkentés hosszú távú fenntartásának záloga. Az ország 30-50 évre való eladósítása és az atomenergia veszélyeinek vállalása az ára a rezsicsökkentésnek? Ez csak azt bizonyítja, amit az LMP a kezdetektől mond, hogy a rezsicsökkentés fenntarthatatlan. Paks1 azért termel olcsó áramot papíron, mert az építésre felvett hitelt nem számolják bele. Az orosz hitellel számolva az olcsó paksi áram MÍTOSZ. Háromszor annyiba fog kerülni, mint a mostani.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

Józsefváros - Nézőpont - 18 - Családpolitika

2014.03.21. 21:12 jt

2014. január 23.

Meg kell küzdeni a családok biztonságáért!

A családbarát politika az LMP számára nem csupán jelszó, hanem iránytű, melyet minden lehetséges esetben követni kell. Ahogy korábban is állítottuk: csak az a politika lehet családbarát amely garantálni tudja a kiszámítható és biztonságot adó jövőt, a szülőknek munkát, a gyerekeknek pedig jó minőségű gyermekvédelmi és oktatási szolgáltatásokat. Az LMP javaslatai eddig is a gyermekvállalás ösztönzésére, a nők munkavállalásának elősegítésére és a családon belüli munkamegosztás erősítésére irányultak.

Az LMP tiltakozott a családellenes, a kisgyermekes nőket sújtó új Munka Törvénykönyve ellen. Változtatnánk a munkajogi szabályokon, hogy ne csak a merev részmunkaidőt, hanem a valóban rugalmas munkavégzést, az otthoni és a munkahelyi munka életszerű megosztását is ösztönözzék.

A kormánynak a felső tízezret támogató adópolitikájával szemben igazságosabb családi adókedvezményt, a családi pótlék évek óta tartó befagyasztása helyett pedig annak emelését szorgalmaztuk. A szegény családokat cserbenhagyó kormány intézkedései ellen minden rendelkezésünkre álló eszközzel harcoltunk. Számos javaslatot tettünk, hogy az iskolaidőn kívül is lakjon jól minden rászoruló gyerek.

A válságból való kitörési lehetőséget a helyi gazdaságfejlesztésben, a zöld iparágak fejlesztésében és az energiahatékonysági beruházásokban látjuk. A jó családpolitika feltétele a hatékony, fenntartható, és az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartó gazdaságpolitika.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

Józsefváros - Nézőpont - 17 - Baloldali összefogás

2014.03.20. 23:12 jt

2014. január 17.

A múlt héten a múltban leszerepelt politikusok azért fogtak össze, hogy politikai pártjaikat és magukat átmentsék 2018-ra. Az LMP nem kíván csatlakozni azokhoz, akiknek Magyarország a katasztrofális kétharmadot köszönheti.

A baloldali összefogásnak az is célja, hogy kiszorítsák az ellenzéki oldalról azokat a hiteles civil szervezeteket és pártokat, amelyek nem szerepelnek egyetlen oligarcha fizetési listáján sem.

Bajnai és Gyurcsány az utóbbi években nagy vargabetűket tett meg, hogy végül eljusson az MSZP-től az MSZP-ig. Az LMP már 2012-ben elmondta, hogy aki Bajnait választja, az megkapja Gyurcsány Ferencet és Kuncze Gábort is. Ehhez képest az egyetlen újdonság, hogy Fodor Gábor mérhetetlen támogatottságú pártját is beemelték a szövetségbe.

A 2014-es választás tétje, hogy maradjon a parlementben egy olyan erő, amely nem kér sem a nemzeti propaganda álcája alatt az ország kiárusítását végző Fideszből, sem azokból, akik a kétharmadot előidézték. Sajnálatos, hogy a magát nemzetinek és szabadságharcosnak tartó kormány éppen aznap Oroszországban adta el a hazát aláírva a paksi bővítés háromezermilliár hitel felvételével járó szerződését, amely évtizedekre gúzsba köti mind a költségvetést, mind az energiapolitikát.

Az LMP együttműködést kínál azoknak, akik a szocialisták által vezetett összefogás és a mindenre rátelepedő Fidesz helyett a hiteles, valódi változtatás lehetőségét keresik.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

Megmutatjuk, erkölcsileg milyen talajon áll Kocsis Máté!

2014.03.19. 21:11 jt

Dübörög a kampány, tegnap Kocsis Máté Pesterzsébeten kijelentette, hogy ők (a Fidesz) "erkölcsileg egészen más talajon állnak". Mi közelről figyeljük a tevékenységét, és a mondása igaz. Meg is mutatjuk, milyen talajon!

2011-ben Kocsis Máté egyszerűen összeszedette a hajléktalanokat, olyanokat is, akik semmilyen társadalomra káros dolgot nem követtek el, csak kénytelenek voltak közterületen lakni. Az alábbi videón látszik például, amint egy járókeretes és egy kerekesszékes hajléktalant kísérnek a direkt a célra létrehozott éjjel-nappali szabálysértési irodába.

Ezen a videón pedig azt nézhetjük meg, ahogy "elkapják" ezeket az elvetemült padon fekvő bűnözőket. Láthatjuk azt is, hány rendőr kell egy hajléktalan begyűjtéséhez.

Ezt az intézkedéscsomagot egyébként a KDNP is támogatta, nyilván a keresztény felebaráti szeretet nevében.

Reméljük, Kocsis Máté tegnapi beszédében nem erről erkölcsi magaslatról tett említést.

Reméljük továbbá, hogy ha már Pesterzsébeten járt, felkereste hivatalában dr Vas Imrét is, aki a XX. kerület alpolgármestereként Kocsis Máté kerületében fog indulni ejtőernyősként.

9 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: fidesz hajléktalan kocsis 8ker

Róna Péter bevezetője az LMP programbemutatóján

2014.03.13. 10:06 LMP 678

Honfitársaink túlnyomó többsége nagyon jól tudja, hogy a magyar felzárkózás ügye megint zsákutcába került, megint összedőlt. Tudja, hogy az elmúlt negyed évszázad alatt ez az értelmes és tehetséges nemzet polgáraiból Európa melósai, cselédei, és, hogyha az amszterdami rendőrség legutóbbi jelentésének hitelt adunk, ami szerint az amszterdami vigalmi negyedben az örömlányok 71 százaléka magyar, akkor bizony Európa örömlányaivá is váltunk. Tudja, hogy tízezrek alszanak az utcán, hogy százezrek éheznek, és milliók süllyednek a reménytelenség és a kilátástalanság világába. Miközben a politika fő korifeusai hihetetlen vagyonra tesznek szert. Tudja, hogy a kormány hazudik, amikor azt mondja, hogy az ország jobban teljesít. Mégis jobban mint mi? Jobban mint ki? Miben jobban? Jobban mint mikor? A mondatnak ez a hátralevő része már teljesen hiányzik.

 

Hazudik, mert ha a gazdaság tényleg 2 százalékkal fog nőni 2014-ben, a világgazdaság egésze 3,7 százalékkal fog nőni. Hazudik, mint elődje is hazudott, és annak az elődje is hazudott, mert az elmúlt negyed évszázadban a magyar gazdaság teljesítménye a világgazdaság teljesítményétől összesen 21 százalékkal maradt el. 21 százalékkal süllyedtünk. Bár a politika nagy előszeretettel hárítja a felelősséget a külföldre, a valutaalapra, az Európai Unióra, a NATO-ra, a multikra, vagy valamiféle meghatározhatatlan nemzetközi összeesküvésre, tudjuk, érezzük, hogy igazándiból nem ebben, nem ezekben a tényezőkben, hanem a korrupt, jellemtelen, megbízhatatlan és hazug vezetőknek a munkája az, ami minket idevezetett. Tudjuk, hogy lopnak, tudjuk, hogy nem mondanak igazat, és tudjuk, hogy ők bennünket nem vesznek komolyan.

 

A választás igazi tétje tehát az, hogy eljött-e az ideje annak, hogy a magyar ember végre kimondja: neki ebből elege van. Elege lett, hogy azt mérlegelje, melyik a kisebbik rossz. Mert a rossz, az rossz. Kisebbik vagy nagyobbik, ha rossz, akkor rossz. Mert mindennél fontosabb, hogy kimondja. Hogy végre rájöjjön. Hogy becsület és tisztesség nélkül nincs kiút. Ez a posvány, ez a züllött erkölcsi és szellemi állapot, ami eluralkodott ezen a nemzeten az elmúlt negyed évszázadban, a nemzet halálához vezet.

 

Eljött-e tehát az ideje annak, hogy kimondja: elég volt?

 

Az LMP a kezdetétől fogva azért mondta, hogy lehet más a politika, és most már azt mondja, hogy más kell legyen a politika, mert nézete szerint az egész szerkezet egy korrupt társadalmi alkura épül. Az alku szerint mi, az alattvalók hatalmon tartjuk a hatalmasokat, akik azért, hogy őket hatalmon tartsuk, cserébe azt ígérik, hogy gondoskodni fognak rólunk. Aztán persze nem tudnak gondoskodni rólunk, mert ez az alku eleve elfojtja, kizárja az emberekben rejlő alkotótehetséget.

 

Ahogy mondtam, ez az ország, ez a nemzetgazdaság mára a rendkívül alacsony szellemi színvonal országává vált, a szó gazdasági, társadalmi és kulturális értelmében is. Ez az ország ma már az alapanyagokból, a félkészárukból, és a bérmunkából él, miközben olyan vállalatok jöttek létre az elmúlt negyed évszázadban, mint az Apple, a Google, a Facebook, az Amazon, és mondhatnám tovább. Ezek mindegyikre a szellemi kreativitásból fakad. Hova lett ennek a nemzetnek a szellemi alkotóképessége? Hova lett?

 

Az LMP nézete szerint ez a választás ennek az alkotóképességnek a visszanyeréséről szól. Az emberek, a magyar emberek alkotóképességének a felszabadításáról szól. A korrupt alkuk végének, az emberi méltóság helyreállításának, a szabadságnak, a lelkiismeret szabadságának, az észnek és az erőnek, az alkotóhajlamnak a diadaláról szól. Mert, ha nem, akkor úgy leszakadunk, hogy aztán nem lesz visszaút. Az LMP programján átfutó és az egészet összefogó gondolatiság egy olyan megújuló Magyarországról szól, ahol az alkotóerő és képesség teret, lehetőséget kap.

Az LMP programja letölthető innen.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás program 2014 ökopolitika lmp róna

Az LMP bemutatta a Megújuló Magyarország című programját

2014.03.12. 17:10 jt

Az áprilisi választás a magyar emberek alkotóképességének visszanyeréséről és a korrupt alkuk végéről szól, ha ez nem sikerül, akkor az ország úgy leszakad, hogy nem lesz visszaút. A magyarok túlnyomó többsége tudja, hogy a magyar felzárkózás ügye megint zsákutcába került. Az elmúlt negyed évszázad alatt egy értelmes és tehetséges nemzet polgáraiból Európa melósaivá, cselédjeivé és örömlányaivá váltunk. Tízezrek alszanak az utcán, százezrek éheznek és milliók süllyednek a reménytelenségbe, miközben a politika fő korifeusai hihetetlen vagyonra tesznek szert. A választók tudják, hogy a kormány hazudik, amikor azt mondja, hogy az ország jobban teljesít, ráadásul ennek a mondatnak hiányzik az a része, hogy kinél, miben vagy mint mikor. A korábbi kabinetek is hazudtak, ugyanis az elmúlt negyed évszázadban a magyar gazdaság teljesítménye összesen 21 százalékkal maradt el a világgazdaságétól. A politika előszeretettel hárítja a felelősséget a külföldre, de igazából a korrupt, jellemtelen, megbízhatatlan és hazug vezetők munkája az, ami ide vezetett. Tudjuk, hogy lopnak, tudjuk, hogy nem mondanak igazat és tudjuk, hogy ők bennünket nem vesznek komolyan. A választáson eldől, hogy a magyar emberek végre kimondják-e, ebből elegük van, nem akarják azt mérlegelni, melyik a kisebbik rossz. A Lehet Más a Politika olyan válaszokat próbál találni a problémákra, amelyeket az ország jórészt saját erejéből is meg tud valósítani. A program felajánlja, hogy hogyan lehetne egy felelősségteljes, megújuló, fenntartható és igazságos Magyarországot létrehozni. Az ország függetlenségének egyetlen és kizárólagos útja az erőforrásokkal, köztük a humánerőforrásokkal való okos gazdálkodás. Magyarország nem energetikai nagyhatalom, de a megújuló energiaforrások segítségével akár egy évtizeden belül képes lehet az energetikai önellátásra. A földek nagy része még mindig osztatlan tulajdonban van, ami szokatlan az EU-n belül. Az LMP azzal kezdené agrárkoncepcióját, hogy ezeket a birtoktesteket államosítanák, miközben egy jelentős új földosztást is javasolna. Meg kell tartani azokat a kreatív energiákat, amelyek jelenleg zuhatagszerűen áramlanak ki az országból. Ennek egyetlen útja az oktatáspolitika átalakítása, mert ésszerű, a jövőre koncentráló oktatáspolitika nélkül nem lehet megtartani a tehetségeket.

Részletek itt, a program pedig letölthető itt.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: politika választás program 2014 lmp

Palotanegyed - újra lezárva

2014.03.05. 00:54 jt

Ahogy tavaly, idén is lezárják a Palotanegyedet a március 15-i állami megemlékezésre. Ezzel még túl sok baj nem is volna, hiszen idén az ünnep szombatra is esik, de az engedélyt már csütörtöktől megadta a Fidesz. Ez szerintem teljesen indokolatlan, parkolási káoszt okoz, így javasoltam, hogy csak péntek déltől adjuk meg az engedélyt azokra a területekre, amelyeket "rendezvény parkoltatás" címen kértek. Érveim nem hatottak, a szavazógép működött megint.

Palotanegyedi lakók, álljatok ki érdekeitekért!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Minden jelöltünk áll (FRISSÍTÉSEK)

2014.02.28. 00:48 jt

Az első frissítés, hogy most már minden budapesti jelöltünk áll, és vidéken is komplett megyék. Már nincs olyan megye, ahol ne lenne beadva legalább egy körzet, és a 106 körzet csaknem kétharmadát leadtuk már.

A második frissítés, hogy az országos listához szükséges jelöltmennyiség is összejött.

A harmadik pedig, hogy mindhárom jelöltünket hivatalosan is nyilvántartásba vették a ma ülésező választási bizottságok.

14 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Józsefváros - Nézőpont - 16 - Adósságátvállalás

2014.02.28. 00:17 jt

2014. január 10.

Az állam a második körben átvállalja az önkormányzatok összes adósságát, Józsefvárosban ez összesen több, mint 100.000 forint lakosonként. Persze az állam ezt csak egyik zsebéből a másikba teszi, de végeredményben a józsefvárosiak fognak kevesebb kamatot fizetni, amelyet többlet adójukból fog az állam törleszteni.

Az utóbbi években Józsefvárosban az adósságokkal felelőtlen játék folyt. A polgármester átváltotta a forintadósságot devizára, majd amikor elszállt az árfolyam, azt számolgattuk, mennyit veszítettünk. Szerencsére az árfolyam viszonylag stabil volt 2013-ban, az árfolyamveszteség elviselhető maradt. De érdekes módon a költségvetés még 2014-re is tartalmazott kifizetést devizapiaci tanácsadásra, még decemberben is, amikor már tudható volt, hogy a teljes adósságot viszi az állam. Legalább ezt eltörölték javaslatomra decemberben.

Szomorú, hogy ebben a ciklusban is folytatódott az elmúltnyolcév tendenciája, hogy az állam több forrást von el az önkormányzatoktól, mint feladatot, azaz azok a központosított állam pénzügyi kényszerpályán mozgó végrehajtó szervezetévé válnak ahelyett, hogy a helyi demokrácia szabad fórumai lennének.

Nem tudunk szó nélkül elmenni amellett, hogy a felelősen gazdálkodó önkormányzatok most kevesebbet kaptak. Vajon a nyakra-főre felvett hitelből aranyáron felújított Rogán-féle Belvárosnak vagy a Lázár-féle Hódmezővásárhelynek jobban kell járnia, mint a nyomortól sújtott Józsefvárosnak? Szerintünk nem.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2014 nézőpont 8ker

Minden jelöltünk áll

2014.02.27. 00:21 jt

Kerületeink mindhárom jelöltjének összegyűlt annyi ajánlása, hogy abból a választási irodák visszaigazoltak több, mint 500 db érvényességét. A választási bizottsági döntések néhány napon belül várhatók.

Csiba Kata és Schiffer András nevében is köszönöm támogatóinknak az ajánlást!

Jakabfy Tamás

Schiffer András__01.jpg

Csiba Kata_01.jpg

Jakabfy Tamás_01.jpg

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Józsefváros - Nézőpont - 15 - Gyed extra

2014.02.24. 00:15 jt

2014. január 2.

Tény, hogy a magát családbarátnak mondó kormány idejében is tovább csökkent a születések száma. Ezt a statisztikai adatot igyekszik leplezni a kormány a választási kampány előtti –egyébként többségében jó irányt mutató- intézkedésével. Többet is nyerhetnénk azonban, a más irányba mennénk! Mi is lenne az igazi családbarát politika?

A legfontosabb az volna, hogy biztos munkahelyek legyenek, ahova az édesanyákat gyermekszületés után 2-3 évvel szívesen visszavárják. És hogy egy gyermekes anyának ne kelljen letagadnia gyermekét, hogy esélye legyen állást kapni! Majdnem ilyen fontos az apa kiszámítható jövedelme. Ha egy családnak nincs biztos bevétele, nem, vagy csak később fog gyereket vállalni. Az utolsó 4 évben a biztos munkahelyek kérdésében fényéveket romlott a helyzet még a nagyon rossz elmúltnyolcévhez képest is. Legfőképpen azért nem születnek meg az első gyerekek, mert nincs biztos munkahely az apának sem, és féltik a fiatal nők az állásukat!

Másodsorban olyan bölcsődei, óvódai ellátásra volna szükség, amely egyenletesen jó színvonalú (ne akarják a szülők más kerületbe vinni a gyerekeket), rugalmas és könnyen elérhető. Hiába van elvileg 6-ig óvoda, ha már 4-kor is furcsán néznek a szülőre, ha csak akkor jön a gyerekért! Ez így nem egyeztethető össze a munkával, így eleve kevesebb család vállal gyereket.

Csak remélni tudom, hogy az én 8 hónapos kisfiam hamarosan egy ilyen rendszerben fog felnőni, de ahhoz jelentősen bővíteni kell a források átrendezésével a közszolgáltatásokat.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2014 nézőpont 8ker

Józsefváros - Nézőpont - 14 - Évértékelés

2014.02.21. 16:14 jt

2013. december 13.

Idén Kocsis Máté tovább erősítette, hogy a bajba jutottak nem tudhatják, hogy segítséget vagy rabláncot kapnak, lakhatás helyett zárkát, szakmai segítség helyett bírságot, feljelentést. Bár az Alkotmánybíróság megsemmisítette azt, hogy a közterület életvitelszerű lakhatásra való használata szabálysértés lehet, a kerületek lobbija révén a főváros mégis bevezetett ilyen rendeletet. Közben a LÉLEK programmal kívánjuk bizonyítani, hogy van megoldás a hajléktalanság problémájára, de egyelőre a tervezett 12 helyett csak öten költözhetnek önkormányzati bérlakásba.

A kerületbe szerencsére bőven áramlanak az uniós források, így lehet végre folytatni a Magdolna Negyed és Európa Belvárosa programokat, átadni a H13 központot, felújítani a rendelőintézetet. Kár, hogy a leginkább rászoruló Orczy Negyed megint kimarad.

A polgármester nyáron büszkén nyilatkozott arról, hogy 234 gyermek nyári étkeztetéséről tud gondoskodni a kerület. Azonban Józsefvárosban több mint 3000 gyermek családja jogosult gyermekvédelmi támogatásra, így ez nem egy olyan arány, amire Kocsis Máté büszke lehet.

Az LMP örül annak, hogy vannak a kerültben zöld fejlesztések, a javaslatunkra megépített kerékpártárolók, vagy a közösségi tervezésre épülő Teleki téri tervezési folyamat, aminek a tanulságait kéretik a többi közterület átalakításakor is követni. Kár, hogy a fák helyett füvekre, bokrokra és virágtartókra adtunk pénzt, de ezt még jövőre helyrehozhatjuk. Ugyanakkor az év meghozta az évtized legnagyobb természetkárosítását, a Ludovika körüli fák kivágását.

Az évre az teszi fel a koronát, hogy nem lett kerületi TV, a polgármester nem akar tárgyalni arról, hogy kerületünkbe kerüljön a múzeumi negyed, és lakást kapott Kaiser József fideszes képviselő.

Boldog karácsonyt, Józsefváros!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013