HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Hajrá Élhető Erzsébetváros!

2017.07.30. 15:02 oglu

A Klauzália Facebook-csoport tagjaiból néhányan körülbelül egy hónapja Élhető Erzsébetváros néven civil szerveződést indítottak el a Facebookon, melynek célja egy modern, dinamikus és élhető Erzsébetváros megteremtése. A csoportba nemcsak az elégedetlen lakókat, hanem a vendéglátóhelyek és az önkormányzat képviselőit is várják. Mindenkit, aki céljaikkal egyetért. Nagy sebességgel növekednek, már több mint 900 tagjuk van.
2017. július 13-ára, csütörtök estére lakossági fórumot hirdettek a K11 központba, hogy az őket régóta zavaró, életüket tönkre tevő problémákkal kapcsolatos kérdéseiket feltehessék az illetékeseknek, a kerület polgármesterének, Vattamány Zsoltnak, a rendőrkapitánynak, dr. Kiss Szabolcsnak, a Rendészeti Igazgatóság (közterület-felügyelet) igazgatójának, Somogyi Csabának és a polgárőrség vezetőjének. Közülük csak Somogyi Csaba jelent meg, a rendőrkapitányt a BRFK „nem engedte” el. A kerület vezetése (a polgármester és alpolgármesterei) egyáltalán nem képviseltette magát. Miért is jöttek volna el? Nem a kerületben laknak, fogalmuk sincs, mi zajlik belső-Erzsébetvárosban.
Az érdeklődés óriási volt. Több mint 200-an zsúfolódtak be a nagyterembe, hogy válaszokat kapjanak a kerület vezetésétől és a rendőrkapitánytól, miért nem tesznek semmit az elszabadult közállapotok megszüntetésére. Szó volt a hajnali zajterhelésről, utcára hányásról és vizelésről, prostitúcióról és kábítószer-használatról. Válaszokat nem nagyon kaptak, hiszen akik válaszolhattak volna, nem voltak jelen. De több mindenben konszenzus látszott kialakulni: a nyitvatartási idő korlátozása, a valós hatósági jelenlét (intézkedni akaró, nem csak nézelődő közterület-felügyelők és rendőrök), a már most is meglevő korlátozó szabályok betartatása, a takarítás átszervezése, a Bagoly kommandó feltámasztása stb.
Mindenekelőtt pedig három oldalú, a vendéglátósokkal és az önkormányzattal haladéktalanul megkezdett valós, nem pedig látszategyeztetés szükségessége. Ha erre az önkormányzat vezetése nem hajlandó, akkor nélküle!
Ahogy ott is elmondtam: nagyon örülök, hogy alulról jövő kezdeményezésként végre a belső-erzsébetvárosiak a sarkukra állnak, és nyomást gyakorolnak, képviselik az érdekeiket, mert a kerületvezetés ezt nem teszi. Ezt minden erőmmel támogatom, és minden segítséget megadok hozzá.
Az valóban tűrhetetlen, hogy kerületi lakosok – akik itt születtek vagy laknak több évtizede – kényszerülnek elköltözni, vagy megkeseredik az életük, mert nem tudják alapvető jogukat, a pihenéshez való jogot gyakorolni!
Moldován László erzsébetvárosi önkormányzati képviselő, LMP

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr6612701435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása