HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A Heti Betevő Egyesületről

2017.06.24. 13:29 oglu

 

A Heti Betevő Egyesület, civil közösség, a tagok ​saját energiáját, szabad idejét feláldozva segít a rászorulókon

a Klauzál téren.​ 3,5 éve osztanak​ meleg ételt szegényeknek, hajléktalanoknak, alkalmanként 250-300 főnek minden vasárnap, télen-nyáron, hőségben-fagyban.

Ezek az emberek lehet, hogy egyedül itt jutnak meleg ételhez azon a héten. Korábban rendelkeztek közterület-használati engedéllyel, de ​ezt az önkormányzat 2016. május 31. után már nem hosszabbította meg.

​Az ételosztók a rendőrségen bejelentett rendezvényként folytatták tevékenységüket, de így is megbírságolták őket. Egy éve próbálnak más helyszínt találni, de az önkormányzat nem segíti őket, ezért gyakorlatilag ellehetetlenült a helyzetük.

​Hogy miért? Állítólag a lakók panaszkodtak, meg az önkormányzat ​a Klauzál térre mélygarázs építését tervezte

​De hol marad a szolidaritás, az embertársainkon való segítés öröme? Közös szégyenünk, hogy emberek ilyen helyzetbe kerülhetnek, hogy a napi betevőjük és hajlékuk is kétséges. És ha jön néhány civil, akik az állam helyett nyújtanak segítséget, a fideszes kerületvezetés nem támogatja őket, hanem ellehetetleníti tevékenységüket. 

Szégyen!   

 

Moldován László, 

erzsébetvárosi önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr6312617691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása