HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Mit értek el eddig a Ligetvédők?

2017.01.24. 15:05 oglu

 

  1. Olyan többrétegű, alulról szerveződő civil közösséget hoztak létre, amely nagyon ritka a széthúzásairól híres mai Magyarországon.
    2. Önzetlenül, idejüket, egészségüket, anyagi forrásaikat, segítségüket ajánlották fel a világ első közparkjának valódi zöldterületként való megtartásáért.
  2. Sok ember számára tették nyilvánvalóvá ennek a Liget-projekt megalapozatlanságát és képtelenségét.
    4. Békés, erőszakmentes eszközökkel állták a kopaszok és a rendőrség jogszerűtlen bevetését, ami a hatalom valódi természetét leplezte le.
    5. Kiállásuk távozásra késztette a projekt néhány korábbi emblematikus tagját.
  3. Folyamatos magyarázkodásra, a jogszabályok és munkavédelmi előírások betartására és engedményekre kényszerítik a Városliget Zrt-t, így lassítva a beruházást.
    7. Rámutatva a visszásságokra és a hivatalos kommunikáció állításainak alacsony valóságtartalmára megroppantották Baán László hitelességét.
    8. Fellépésükkel és szívós jelenlétükkel példát mutatnak civil kurázsiból, és óvatosabb üzemmódra állították a beruházást.
    9. Tántoríthatatlan elkötelezettségükkel kompenzációs lépéseket kényszerítettek ki a főváros zöldfelület-politikájában (10.000 fát Budapestre program, faültetések a Városligeti fasorban)
    10. A „minden csoda három napig tart” korszakban és a médiazajban is segítenek folyamatosan napirenden tartani az ügyet, és napi témát szolgáltatnak a sajtónak.
  4. Eddig az összes, a Ligetvédők ellen indított szabálysértési eljárást megszüntették.

 

Forrás: Bardóczi Sándor

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr1212150749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása