HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Jogállam?

2016.08.08. 13:42 oglu

Ma, 8-án délelőtt, a volt Kertem hátsó részénél, bejelentett demonstráció helyszínéről a rendőrség kiszorította a Ligetvédőket, és az ottani sátrakat és egyéb dolgokat is el kellett vinnünk. Az őrző-védők megint elkordonozták a közterület egy részét.

A rendőrök egy közterület-használati engedélyre (melyet valószínűleg a Főváros adott ki, és nekünk nem mutattak meg), hivatkoztak, és a szokásos gumicsontra, "mások jogainak sérelmére".

Arra a kérdésre, hogy a mi alkotmányos alapjogunkat, a gyülekezés jogát miért írja felül egy magán cég jogának vélt (merthogy információnk szerint belülről is tudnának bontani) sérelme, választ nem kaptunk.

A mai Magyarországon a rendőrség tudomásul vesz egy bejelentett demonstrációt egy közterületre, van olyan hatóság, mely ugyanerre a területre egy magán cégnek közterület-használati engedélyt ad ki, és a rendőrség utóbbi szellemében intézkedik.

Magyarország, 2016.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr99877280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása