HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Terézváros jelöltjei - Heltai László, polgármesterjelölt

2014.09.22. 18:54 Lastres

Hekka_feher_3.jpgHeltai László vagyok, közgazdász, környezetgazdász, az LMP alapító tagja. Tíz éve élek a kerületben, az Eötvös utcában. Egyemista korom óta aktívan részt veszek környezetvédő és világjobbító civil szervezetek munkájában. Korábban dolgoztam gazdaságkutatóként, EU-s energiahatékonysági és megújuló energiás pályázatok tervezésén. Hiszem, hogy Terézváros lehetne a legélhetőbb és legpezsgőbb kerület, ha mernénk tenni érte.  

Alább a kerületi terveink, rövid programunk olvasható.

 

LEGYEN TERÉZVÁROS BUDAPEST ZÖLD SZÍVE!

Terézváros Budapest közepe. Ám ahhoz, hogy élhetőbb hely legyen, sok tennivalónk van. Az egy főre eső zöldfelület itt az egyik legkisebb a városban, mindenképp növelni kell fasorokkal, játszóterekkel és közösségi kertekkel. Meg kell őrizni a kerület pezsgő kulturális életét, de élhetővé kell tenni az idősek és a gyermekes családok számára is. Több korszerű bérlakás kell, a légszennyezés csökkentése az átmenő forgalom csillapításával, és a kerékpáros közlekedés feltételeinek javításával. Az LMP magas támogatottsága a kerületben lehetőséget ad arra, hogy ezeket az elképzeléseinket meg is valósítsuk.

Több fát a kerületbe!

Terézvárosban az egy főre eső zöldfelület kevesebb, mint 1 négyzetméter! A zöldfelületek nem csak szépek: az egyre melegedő klíma mellett létfontosságúak, hogy a város élhető maradjon. Mellesleg az ingatlanok értékét is növelik. Forgalomcsillapított, rendes fasorokkal - nem vödrös bonszáj-fákkal – beültetett utcák kellenek, játszóterek és közösségi kertek a foghíjtelkeken, a házak udvarainak parkosítása és komposzt-ládák kihelyezése. A Városliget is létfontosságú a kerületieknek: a sorsáról való döntést kivették a kezünkből, de küzdeni fogunk azért, hogy a közparkot felújítsák, és ne új épületekkel zsúfolják tele. Továbbra is segíteni kell a termelői piacokat, a vidékkel való élő kapcsolat fenntartását.

Az energiaköltségek csökkentése

A kerület nagy része száz éves házakból áll. Ezeket az épületeket fel kell újítani, szigetelni és korszerűsíteni kell. A tetőkre napkollektorok és napelemek kellenek. Ehhez az önkormányzatnak anyagi támogatást is kell adnia, és főállású energetikai tanácsadót kell alkalmaznia, aki hivatalból segít – akár egy lakás, akár egy társasház vagy háztömb felújításának megtervezésében.

Bérlakáshálózat növelése

Fel kell újítani és korszerűsíteni kell az önkormányzati bérlakásokat, hogy sokkal többeknek legyen lehetősége alacsony rezsijű bérlakáshoz jutni.

A közlekedés javítása

Egyre több utcában kell csillapítani kell a forgalmat, csökkentve ezzel az egészséget károsító légszennyezést, és lehetőséget adva, hogy a gyalogosok, a kerékpárosok, a babakocsisok és a kerekesszékesek biztonságosabban és könnyebben közlekedhessenek. Több biciklitárolót és lekötésre alkalmas helyet kell létrehozni, és meg kell oldani őrzésüket is.

Részvételi költségvetést!

Be kell vezetni, hogy a kerület költségvetésének egy részéről a polgárok közvetlenül dönthessék el, mire fordítják. Ezt a részt évről évre, fokozatosan növelni kell.

A polgárok érdekében

Az LMP támogatottsága Terézvárosban az egyik legmagasabb. Ez jelzi, hogy nagy igény van arra a nyitott, de elvhű, hatalmi tömbökhöz nem csapódó, a fenntarthatóságot, az igazságosságot és a részvételt központba helyező politizálásra, amit az LMP képvisel. Ez felelősség, és lehetőség is, hogy elképzeléseinket, önökkel együtt, megvalósítsuk.

e-mail: heltai.laszlo@lehetmas.hu

facebook: www.facebook.com/heltailaszlolmp

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr386721857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása