HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros jelöltjei - Soós Ádám, 9-es körzet, Illés utca és Losonczi tér környéke

2014.09.02. 00:41 jt

Soós Ádám vagyok. 1978-ban születtem, rendszerváltás óta élek Józsefvárosban. Gazdasági és menedzser szakon végeztem a BKF-en. Szüleimmel családi vállalkozásban dolgozom. Három gyerekem van.
Kosarazom, szeretek túrázni, a körzet ahol élek egyfajta sziget a nagyvárosban, élvezem és szeretem  Józsefvárost! Kedvenc helyem az Illés kút.

060.JPGAzért indulok, hogy a környék valódi fejlődésnek indulhasson. Számtalan fejlesztésből maradtunk már ki. Ez kihat az itt élő több mint 5400 ember életminőségére, számos lakhatási problémával küzd a körzet, nagyon sok lerobbant bérlakás nincs tulajdonba adva. Ezért a társasházban, az önkormányzat sokszor gátja a fejlesztéseknek, nem jutunk egyről a kettőre.  

Munkalehetőség nincs, a kiváló elhelyezkedés ellenére nincs közép vagy nagyobb beruházó a környéken, az önkormányzat nem dolgozik valódi fejlesztéseket, csak látszatberuházások vannak pl parkosítás.

A kerületvezetés a tűcsereprogram leállításért harcol, ennek eredménye, hogy egyre több tű kerül az utcára. Az itt élőknek nemcsak látszat megoldásokra van szüksége, hanem a közbiztonság megerősítésre. Az esetek többsége nem jut el a rendőrségre, mert a szükséges bizalmat nem szerezte meg a helyi túlterhelt rendőrség. Új párbeszédre és aktív közösségi, önkormányzati, valamit rendőrségi összefogásra van szükség, rengeteg utcai munkára folyamatosan, nem látványberuházásokra négyévente. Ilyen a játszóterek sokkal sűrűbb takarítása is!   

Hiányzik egy „helyi” buszjárat, az idős emberek el vannak vágva mindentől.  A konténeres rendőrség alig javítja a helyi állapotokat. A csendháborítás és más, a közösséget zavaró tényezők kezelését végre komolyan kell venni. A közösségi rendőrséget! A fejlesztésekkel együtt járó lehetőségekért meg kell dolgoznunk közösen. Ennek egy pontja a helyi mikrovállalkozások és helyi kisvállalkozások tényelges támogatása, a kényszervállalkozók profitábilis vállalkozássá, segítése, minta projektek indítása, amelyek a környék önfejlesztő fellendülését hozhatják magukkal.

Mindenképpen lobbizni, dolgozni fogok a kerületben élő szegény és leszakadó családok és közösségek helyzetének javulásáért, amely közös érdekünk, ahogy a felzárkóztatás az iskolákban és az óvodákban is prioritás. A korrupció felszámolásával és a nyílt beszerzésekkel megszerzett többletforrásokat egyértelműen ide kell összepontosítani, hogy a kerületen belül ne lehessen gettósódás.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr526632489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

putyi8 2014.09.08. 21:20:39

Kedves Ádám korrekt jelölthöz mélto -----valami azért kimaradt a terulet muvészeti és kulturális fellenditése-attol fuggetlenul hogy megnyilik a Turay Ida Szinház-valamint a szolgáltatások bovitése Posta stb.bankjegyautomata- a civil szervezetek osszefogása a keruletben -ures telkek és még sok minden de ezt gyakorlatban----------sok sikert
süti beállítások módosítása