HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros jelöltjei - dr Fülöp Edina, 4-es körzet, Köztársaság tér környéke

2014.08.28. 00:33 jt

igi portré - kicsi.jpgdr. Fülöp Edina vagyok, jogász, 7 éve élek Józsefvárosban. 1982. március 24.-én születettem Kapuváron.Az ELTE Állam és Jogtudomanyi Karán jogászként diplomáztam 2005-ben. Egy 8 éves kislány és egy 15 hónapos kisfiú boldog anyukája vagyok, aki szeptember közepétől bölcsődébe jár.

Fontosnak tartom, hogy a családok biztonsága megerősödjön, amit elsősorban egy jól működő gazdaság és ezáltal a biztosabb munka hozhat el. Az államnak és munkáltatóknak is segíteniük kell a nők munkába állását a gyerekvállalás után, akár úgy is, hogy önálló vállalkozóként alakítsák karrierjüket.

A romák társadalmi integrációjanak elősegítése Józsefvárosban a teljes közösség érdeke, amelyet már óvodás korban segíteni kell és hangsúlyt fektetni a kölcsönös elfogadásra, az óvodai nevelésben pedig már pici kórtól minden gyermek számára átadhatóvá kell tenni azokat a társadalmi és erkölcsi normákat, amelyek a későbbi életben, az iskolában és a munka világában a beilleszkedést lehetővé teszik..
Magyarország zöld pártjának jelöltjeként fontosnak tartom, hogy helyi szinten is minél több olyan program szülessen, ami a környezettudatos életmód terjesztését segíti. Így például a szelektív hulladékgyűjtés és a fenntartható rezsicsökkentés fontosságát és megvalósításának módjait a lakosság körében népszerűsíteni, ösztönözni kell.

A Köztársaság téren sétálva mindenki meggyőződhet arról, hogy Józsefváros lakói között sok állatbarát és állattartó is van. A hatóságoknak ezért feladatuk, hogy terjesszék és számon kérjék az állattartás megfelelő feltételeit, hogy a városban tartott állatok is méltó életkörülmények között éljenek, és hogy az állattartás a szomszédságok számára se legyen kényelmetlenségek forrása, és a gyerekek is biztonságban játszhassanak a téren.

Szakmai tapasztalataimból adódóan fontosnak tartom felülvizsgálni a kerület ingatlangazdálkodását, és azt hogy az elmúlt 10 évben a kerület milyen feltételek mellett privatizálta saját ingatlanait, és hogy tulajdonának felújítására, állagmegóvására milyen intézkedéseket eszközöl. Meg kell teremteni annak eszközeit is, hogy a társasházak lakói hatékonyan léphessenek fel a nem megfelelő társasházi képviseletek esetében.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr786632469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása