HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros jelöltjei - Szendrői Károly, 2-es körzet, Palotanegyed, Corvin köz

2014.08.26. 00:28 jt

Szendrői Károly.jpgSzendrői Károly nyugdíjas gépészmérnök vagyok, 1945. február 22-én születtem Budapesten. Józsefvárosban 1985 óta élek. Nős vagyok, feleségem nyugdíjas üzemgazdász, két leányom és egy 6 éves kislány unokám van.

1992-től nyugdíjba vonulásomig, 2007-ig a Józsefvárosi Önkormányzat Szociális Foglalkoztatatójának igazgatói munkakörét töltöttem be. Megváltozott munkaképességű, halmozottan hátrányos helyzetű józsefvárosi lakosok foglalkoztatása volt a feladatunk, majd a tevékenység közhasznú munkavégzéssel bővült ki. Ennek keretében elsődlegesen a parkok karbantartása volt a feladatunk, mindezt mi szerveztük meg elsőként a kerületben.

Sajnálattal kell megállapítani, hogy a szociális foglalkoztatás a későbbiekben megszűnt a Józsefvárosban. Ennek hiányával nap, mint nap szembesülök a volt munkatársakkal való találkozások kapcsán. Amennyiben bizalmat kapok a képviselői tevékenység ellátására, úgy javasolni fogom a kerületi szociális foglalkoztatás újraindítását, és lehetőség szerint egy önkormányzati nonprofit szervezet létrehozását ennek érdekében. Ismételten fel kell karolni a kerületi elesett, beteg, rászorult emberek foglalkoztatását.

A lakókörnyezetemben sok észrevétel hangzik el a vendéglátó üzemek éjszakai nyilvántartása, a pihenést megzavaró zajongások miatt. Az esetek többségében a dohányzási tilalom végetti kint tartózkodások jelentik a problémát. A közterület-felügyeletnek a kritikus helyek gyakori ellenőrzésével eredményeket lehetne elérni. Mindezek mellett a vendéglátó üzemek számának további növekedése nem kívánatos a lakóközösségünkben senki számára sem.

Az országot járva csodálatos virágdíszbe boruló településeket, városokat, falvakat lehet látni, amelyek követendő példát mutatnak számunkra. A körút és egyéb útvonalak virágdíszbe borítása, lámpaoszlopok és különféle felületek „élővé” tétele egy szebb Józsefvárost eredményezhet mindannyiunk számára.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr426632461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása