HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Indul a kampány!

2014.08.21. 14:18 oglu

Megvannak a VII. kerületi jelöltek, a polgármesterjelölt, rajtra készen várjuk a hétfő reggelt.

Budapest Erzsébetváros (VII. kerület) LMP-s polgármesterjelöltje az önkormányzati választáson én vagyok, Moldován László.

A választókörzeti LMP-s jelöltek (nagy örömömre a harmaduk, négyen nők!):

1. EVK: Göntér Csaba
2. EVK: Schábedly Dávid
3. EVK: Kovács Ákos
4. EVK: Béresné Kiszely Mária
5. EVK :Csiba Kata
6. EVK: Palkó Tamás
7. EVK: Cser Sándor
8. EVK: Bárdos Rita
9. EVK: Tóth Csaba
10. EVK : Balogh Norbert
11. EVK: Moldován László
12. EVK: Burka Károlyné

 

 

Polgármester-jelölti programom:

 

 

Élhető Erzsébetvárost, jó életminőséget az itt élőknek!

 

Az LMP önkormányzati képviselője, Moldován László révén 2010 októbere óta van jelen a kerületi önkormányzatban. Tevékenységének köszönhető, hogy komolyabb növényesítési, zöldítési programot valósít meg a fideszes kerületvezetés, a civil szervezetek pedig évről évre több pénzre pályázhatnak. Tántoríthatatlanul ostorozta a szociális területért felelős alpolgármester-asszony kerületi teljesítményét, a kerületvezetés közpénzpazarlását, hozzá nem értését, amire válaszul megszüntették a testületi ülések kerületi tévében való közvetítését.

Átlátható gazdálkodást szeretnénk megvalósítani az erzsébetvárosi lakosok bevonásával. Megoldást kell találni a „buli negyedben” lakók jogos igényeire, és kiemelten támogatnánk a kerületben tevékenykedő civil szervezeteket. A zöld felületek növelése,a szállópor-koncentráció csökkentése szó szerint életbevágó a kerületi lakosok számára.

Élhetőbb kerületet!

A kerület egy betondzsungel. Az itt élők az egy főre jutó zöldfelület arányát tekintve a budapesti lista utolsó helyezettjei, a felmérések szerint 2-3 évvel élnek kevesebbet, mint máshol. A legfontosabb célunk ezért a zöldfelületek radikális növelése: intenzív parkosítás, tűzfalak, falfelületek növényesítése, társasházi udvarok növényesítésének, zöldtetők létrehozásának, közösségi kertek létrehozásának támogatása.

A kevesebb élettartam másik oka a nagy átmenő forgalom miatti szállópor-koncentráció (PM 10). Ezen a kerékpáros és közösségi közlekedés radikális támogatásával, egyirányú utcák kialakításával, behajtási díj bevezetésével segítenénk.

Energiahatékonysági intézkedések a valódi rezsicsökkentésért!

A századelőn épült társasházak egyik nagy problémája a szigeteletlenség, amely a rezsiköltségek aránytalan nagyságát okozza. Ezen energetikai hatékonysági beruházások támogatásával (fűtéskorszerűsítéssel, nyílászárócsere- és szigetelési programmal, energiafaló háztartási gépek cseréjének támogatásával, megújuló energiaforrások alkalmazásával) segítenénk, ami munkahelyeket teremtene a kerületben.

Vessünk véget a kerületi közpénz, ingatlanvagyon herdálásának!

Meg kell valósítani az önkormányzat korrupciómentes, átlátható, demokratikus működését, mely nyomokban sem fedezhető fel a jelenlegi, fideszes kerületvezetés gyakorlatában. A közpénzek Fidesz-közeli vállalkozókhoz juttatását, egy jól körülírható vállalkozói kör helyzetbe hozását a közbeszerzéseken meg kell szüntetni.

Erzsébetváros a Hunvald-féle ingatlanpanamáról híresült el. A maradék ingatlanvagyon megtartását és fejlesztését, műemlékeinek védelmét létkérdésnek tartjuk.

Az erzsébetvárosiak pihenéshez való jogát biztosítani kell!

A zsidónegyedben élők nagy problémája, hogy a sokakat vonzó romkocsmakultúra és az itt lakók pihenéshez való jogának találkozása enyhén szólva sem problémamentes. Erre mindenképpen megoldást kell találni az érintettek bevonásával, akár külföldi példák megismerésével. Az önkormányzathoz befolyó felügyeleti díj eddigi alkalmazása semmi eredményt nem hozott!

Megfelelő közbiztonságot, és szociális bérlakásokat a rászorulóknak!

Javítani kell a közbiztonság hatékonyságán. Ez a cél csak hatékony polgárőrséggel és a rendőrséggel együtt valósítható meg. A rászorulók számára kerületi szociális bérlakásprogramot indítanánk az üresen álló, lepusztult lakások, házak felújításával.

 

Moldován László vagyok, könyvkiadó (pályafutásomat egy szamizdatkiadóban kezdtem). Négy gyermekem van, Lucifer 21, Bendegúz 18, Ábrahám 14, Panna Júlia 12 éves, a három kisebb otthon született. Kedvesemmel és gyermekeinkkel albérletben lakunk a Hernád utcában.

2010 őszén kompenzációs listáról egyetlen LMP-sként kerültem a kerületi önkormányzatba, a Művelődési, Kulturális és Szociális bizottság tagja vagyok.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr716623387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása