HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 31 - Az EP választás értékelése

2014.08.20. 00:12 jt

2014.06.02

Sajnálatosan alacsony részvétel mellett zajlott le az Európai Parlamenti választás, pedig ekkor dőlt el, hogy a külföldi érdekeket vagy magyar oligarchákat képviselő pártok szereznek több mandátumot, vagy az ezeken az érdekeken felülemelkedni akaró erők. Ezen a napon dőlt el, hogy a következő években lesz-e bérfelzárkózás Kelet-Európában, vagy, hogy milyen erősek lesznek az EU gyengítésének hangjai.

Az LMP a várakozásoknak megfelelően egy képviselőt küldött Brüsszelbe, azonban Józsefvárosban ennél jobban szerepelt, 9,2%-ot ért el. Hasonló eredménnyel újra biztos helye van pártunknak az önkormányzatban is.

Szilárd mandátummal küldtük Meszerics Tamás képviselőnket az EP-be, hogy képviselje a jövő fenntarthatóságát, a helyi közösségek életképességét. Egy jobb Európát szeretnénk, amely egyetemes demokratikus értékeinket a rebellis tagországokkal is betartatja, de szükségtelenül nem szól bele a tagországok életébe.

Sajnos a szavazás alatt az egyik szavazatszámlálónk azt tapasztalta, hogy a mozgóurnával felkeresett idősotthonok közül az egyikben erősen felmerült a gyanú, hogy a szavazókat a dolgozók befolyásolják, hogy úgy szavazzanak „ahogy megbeszélték”. Ezt az esetet jegyzőkönyvben is rögzítettük. Reméljük, hogy ilyen eset többet nem fordulhat elő Józsefvárosban sem, a választásoknak valóban a népakarat kifejezéséről kell szólniuk! Ezért is fontos, hogy mindenki menjen el szavazni, valamint a képviselőkön vagy állampolgárok önszerveződésén keresztül választások között is minél többen és minél gyakrabban fejtsék ki véleményüket a politikáról, osszák meg tanácsaikat a politikusokkal!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr446618547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása