HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 30 - Mit tennénk az EU-ban

2014.05.23. 07:24 jt

2014. május 19.

Az LMP szerint káros az EU-ról szóló diskurzust a „kevesebb, vagy a több Európát” vitájába csomagolni. Ez árt Magyarországnak azzal, hogy két táborra osztja a közvéleményt és lehetetlenné teszi a konstruktív kritikát. Káros Magyarország számára az eddigi megalkuvás és a szabadságharc politikája is. Az LMP meg akarja változtatni az Európai Uniót, nem kioktatni, hanem jó irányba terelni. Legyen működőképesebb, igazságosabb, átláthatóbb, és ne legyen többé az elhasználódott politikusok lerakóhelye. Az Európai Uniónak nem szabad szegényekre és gazdagokra szakadnia. Az Európai Unió nélkül nem lesz sikeres Magyarország, de azonnali reform nélkül nincs sikeres EU sem.

Nagyon fontos az is, hogy az Európai Parlamentben legyenek zöld magyar képviselők, mert a kontinensen a zöld gondolatok egyre nagyobb befolyással bírnak, nem szabad, hogy Magyarország kimaradjon ebből. Aki kimarad, az leszakad.

Azon is komolyan el kell gondolkodnia minden felelős állampolgárnak, hogy milyen jövőt szán Magyarország számára. Bebizonyosodott április 6-án, hogy a régi baloldali pártok soha nem lesznek képesek leváltani a Fideszt. Ehhez új szereplőkre van szükség, és az LMP ilyen párt. Az EP választás az első lépés a Jobbik megállításához, és a Fidesz leválthatóságának megteremtéséhez.

Az LMP hat témát állított európai kampánya középpontjába: az európai energiafüggetlenséget, a fenntartható földpolitikát, az európai munkavállalók érdekképviseletét, a fiatalok munkanélküliségének csökkentését, az európai kisvállalkozók védelmét, valamint az EU intézményeinek átláthatóbb működését.

A tiszteletet és a bizalmat pedig nem óriásplakáton kell követelni, hanem ki kell azt érdemelni.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr806190136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása