HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 18 - Családpolitika

2014.03.21. 21:12 jt

2014. január 23.

Meg kell küzdeni a családok biztonságáért!

A családbarát politika az LMP számára nem csupán jelszó, hanem iránytű, melyet minden lehetséges esetben követni kell. Ahogy korábban is állítottuk: csak az a politika lehet családbarát amely garantálni tudja a kiszámítható és biztonságot adó jövőt, a szülőknek munkát, a gyerekeknek pedig jó minőségű gyermekvédelmi és oktatási szolgáltatásokat. Az LMP javaslatai eddig is a gyermekvállalás ösztönzésére, a nők munkavállalásának elősegítésére és a családon belüli munkamegosztás erősítésére irányultak.

Az LMP tiltakozott a családellenes, a kisgyermekes nőket sújtó új Munka Törvénykönyve ellen. Változtatnánk a munkajogi szabályokon, hogy ne csak a merev részmunkaidőt, hanem a valóban rugalmas munkavégzést, az otthoni és a munkahelyi munka életszerű megosztását is ösztönözzék.

A kormánynak a felső tízezret támogató adópolitikájával szemben igazságosabb családi adókedvezményt, a családi pótlék évek óta tartó befagyasztása helyett pedig annak emelését szorgalmaztuk. A szegény családokat cserbenhagyó kormány intézkedései ellen minden rendelkezésünkre álló eszközzel harcoltunk. Számos javaslatot tettünk, hogy az iskolaidőn kívül is lakjon jól minden rászoruló gyerek.

A válságból való kitörési lehetőséget a helyi gazdaságfejlesztésben, a zöld iparágak fejlesztésében és az energiahatékonysági beruházásokban látjuk. A jó családpolitika feltétele a hatékony, fenntartható, és az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartó gazdaságpolitika.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr675871799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása