HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Kölcsönözz ki egy LMP-s politikust!

2013.07.26. 15:22 jt

Augusztus 3-án, szombaton 10 órától újra Élőkönyvtár lesz a Kálvin téren, ahol az LMP politikusai rövid beszélgetésekre kikölcsönözhetők. Jelen lesz Schiffer András, társelnök, Komlósi Csaba, az Országos Választmány tagja, és Jakabfy Tamás, önkormányzati képviselő. Várunk mindenkit, aki helyi- vagy nagypolitikáról szeretne beszélgetni az LMP képviselőivel.

19 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: kampány politika józsefváros 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr35427711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2013.08.25. 16:49:23

Minek kölcsönözni, ha venni is lehet, ráadásul olcsón? Schiffert Orbán veszi meg parlamenti frakcióval, Téged a Kocsis egy kis média-tanácsadósággal. Bár nem tudom, lehet-e olyan keveset fizetni értetek, amennyit valójában értek.;)

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.08.26. 13:13:57

Majd beszélünk, ha mondtál egy dolgot, ami arra utal, hogy "megvettek". Bár így 4 év ismeretség után egyre inkább hajlok arra, hogy veled nem lehet európai módon beszélni.

08.szabogabor 2013.08.26. 18:45:06

@jt: Napersze. Gondolom ugyanolyan öltönyös úriember módra kéne semmiről fecsegnem, mint Te a haverjaiddal a Fidesz Helyi Kampánymédiájának fizetett tanácsadótestületében. Ha Neked az Európa, akkor szerintem kimaradt pár történelmi és politikai alapmű az életedből.

Mondjuk nem csodálom, hogy próbálsz elmenekülni a kényes vitahelyzetekből...

bodis.lajos 2013.08.31. 21:38:52

Hétről hétre hibát hibára halmoz a kommunikáció. Persze nehéz dolga van, mert egy nagyon rendetlen, sőt bizonyos témákban a jelek szerint cinkelt lapokkal játszó önkormányzat és hivatal ügyeit kell magyaráznia, a felelősséget vállalni nem akaró tisztviselők helyett.

Nehéz a dolga annak, aki a kommunikáció bármely vonatkozását felügyeli, mert az első héttől folyamatosan kritizálnod kellene, ha korrekten akarod csinálni.

Bármennyire elég a helyzetmegítéléshez a józan ész, a tájékozódás, a tisztesség, mégis távol eső területet osztottak neked azokhoz a témákhoz képest, amikben igazán otthon vagy. De természetesen a te döntésed volt, hogy ezt elfogadtad.

Mindezek után: nemhogy az első héten, de két hónap óta tudtommal semmi észrevételed nem volt.

Közben gőzerővel zajlik az uniós pénzköltés, számos lakossági észrevétel szerint pazarlóan és fegyelmezetlenül, a kommunista sikerpropagandára emlékeztető önkormányzati kommunikáció mellett.

Nem tudom, ennyire passzív kezdet után mit fogsz tudni alakítani, ha semmit, akkor tényleg bedaráltak, és - a kiváló gazdasági szakértői észrevételeid, eddigi tisztességed ellenére - ennyi volt.

08.szabogabor 2013.09.01. 09:01:32

Nemtom, Tamás, szerintem egy ellenzéki képviselőt érdekelhetne a Kocsis-féle 230 milliós Pártmédia Kft. tanácsadóinak szerződése, meg az elmúlt két hónap teljesítésigazolásai. Nem akarod kikérni őket? Mégiscsak ellenzéki volnál, a nyilvánosság híve. Mondjuk szerencsére, ha nem adják, bemutathatod a sajátodat is. Nos?

bodis.lajos 2013.09.01. 14:24:53

@bodis.lajos:

Főleg nyilván azért nehéz a dolgod, mert azt mondhatják, a kommunikáció stílusa ízlés kérdése, a témaválasztása szubjektív, a piaci árak nehezen megállapíthatók, a szerződések döntéshozói hatáskör.

Ha én csinálnám, az általam ismert és fontosnak tartott ügyekben nézném végig a kommunikációt, és értekelném, mennyire járult hozzá az elvárható problémamegoldáshoz.

Vagyis a nagyfokú szubjektivitást ívet (amit talán azért nyomtak rád, mert tudták, hogy ezt nehezebben kezeled) a tárgyszerűbben megítélhető témák felé nyomni (amiben inkább otthon vagy).

Ugye én drukkolok neked (ahogy mindenkinek, akitől problémamegoldást várok), és megértem egy kis párt kapacitásproblémáit. Azt gondolom, nem feltétlenül csak neked kell csinálnod. Régóta tudom, hogy ha nem alakítjátok ki (egyébként mint minden párt) a megfelelő szinten az elemzéshez és döntés-előkészítéshez szükséges együttműködéseket, akkor bele fogtok rokkanni a munkába és/vagy nem lesztek eredményesek. Írtad, hogy a tanácsadói szerződés ajánlatának elfogadása kollektív politikai döntés volt. Hát hajrá stábtagok, mutassátok meg együtt, hogy a lakosság számára értelme volt.

bodis.lajos 2013.09.01. 14:33:20

-ívet (hogy került az oda...)

08.szabogabor 2013.09.01. 17:04:40

@bodis.lajos: Nyilván azon frissiben más volt a mondatszerkezet és volt benne egy "szubjektívet" szócska:) Egyébként meg: támogatja, hogy Jakabfy Képviselő Úr hozza nyilvánosságra a tanácsadói szerződését, és a nyári hónapok teljesítés-igazolásait?

bodis.lajos 2013.09.01. 17:14:09

@08.szabogabor:

Természetesen, miért ne, és nagyon is.

Bár nekem sokkal fontosabb, hogy mit csinálnak.

És nem gyakran találkozom olyan emberekkel, akik szerint nem érdemelnek rendes fizetést, annak függvényében, hogy rendesen dolgoznak-e.

Szóval azért fontosabb, hogy rendesen dolgoznak-e.

08.szabogabor 2013.09.01. 17:24:54

@bodis.lajos: Nyilván tudja, hogy miért kérdeztem;) Ön annak a híve, hogy minden időszak minden tanácsadói szerződése legyen nyilvános. Én benne vagyok, ha odajutok, mindet nyilvánosságra fogom hozni. De az egyenszilárdsághoz, az elveszerűséghez elengedhetetlen, hogy az Mindenkire vonatkozzon. tehát tulajdonképpen Önnek kellett volna ezzel kezdeni anno.

Egyébként meg épp a szerződésből derül ki, hogy tulképp mi is a feladata a Tanácsadó Úrnak. Ennek hiányában nehéz véleményt mondani munkájának hatékonyságáról, hisz azt sem tudjuk, mi a dolga. A teljesítésigazolás meg ugyanúgy alap: ellenőrizhetővé teszi, hogy végzett-e érdemi munkát a Delikvens. Mert így ránézésre ugyebár nem. De hátha...

bodis.lajos 2013.09.03. 06:25:07

@08.szabogabor:

Igen, természetesen.

A szerződések firtatása nem öncélú, akkor érdemes, ha baj van, érdemes időt hagyni a tisztviselőnek a cselekvésre, és érdemes fókuszálni.

Az én fókuszom a humán szakpolitikák, a komplex városrehab, s így a kesztyűgyári testület. Velük kapcsolatban most jött el az idő, egy hónapja kikértem a szerződéseiket, a teljesítésigazolásaikat, a hiányzó jegyzőkönyveiket. Júliusban elkezdtem egyenként megkérdezni a képviselő-tanácsadókat az egyéni szerepükről és felelősségükről. Néhány konkrét ügynek következetesen utánajárva az önkormányzati működés és a fejlesztési programok átfogó problémáira derül fény.

Tamásnak még van is ideje, nincs is. Egyrészt csak két hónapja van gazdasági társasági tisztsége, és valóban, még azt sem tudjuk, mi a dolga a testületének. Másrészt a kommunikáció hibai mindennaposak és nyilvánvalók, ha nem teszi szóvá, extra gyorsan amortizálódik.

08.szabogabor 2013.09.03. 07:14:04

@bodis.lajos: Azt gondolom, itt a tisztán szakmai megközelítés hibás. Ugyanis egy olyan médium-csoportban bármiféle fizető állást vállalni, melyről a tapasztalatok alapján nyilvánvaló, hogy cenzúráz, hazudik, ferdít, csúsztat, egyszerűen a létező szocializmus újságírásával azonos módon működik, az bizony már morális kérdés.

Demokrata ilyet nem tesz. A kommunikáció ugyanis nem "hibás", hanem tudatosan diktatorikus. És a "belülről bomlasztás" meg tudjuk, hogy a kollaboráció gyakori magyarázkodási panelje.

Lehet, hogy Jakabfy Képviselő Úr úgy gondolja, hogy ez belefér. Nos, én meg azt hiszem, hogy 100 választóból 99 egyértelműen meg tudja ítélni, hogy ezekután vajon a Képviselő Urat vajh megvették-e.

Aligha kell ennek megméréséhez majd más eszköz, mint egy szórólap, ami Kocsist ábrázolja tanácsadói körben...

bodis.lajos 2013.09.03. 07:42:42

Ez a morális és politikai értékelés természetesen helyénvaló.

Ahogy az az értékelés is helyénvaló, hogy az európai és állami kerületbe irányítása és történelmi középosztályon esett több mint hatvanévnyi sérelmek helyreállítása folyik, aminek pedig egyaránt hasznos alkatrésze Keleti Andrea, Jakabfy Tamás, Dénes Margit és mások, éppen azzal, amit csinálnak.

Az emberek mint morális lények és mint választók döntenek ezekben.

Ezzel össze is kapcsolható, de független is tőle, ha olyat kifogásol az ember, ami sokkal kevésbé lehet ízlésekkel és érzelmekkel magyarázni.

08.szabogabor 2013.09.03. 09:10:12

@bodis.lajos: Naja, csak ez a gondolatmenet odáig vezet, hogy teljesítményértékeljük az Auschwitzba küldött szerelvények hatékony célbajuttatását végző Cs.és K. vasutasok odaadó munkavégzését...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.09.03. 11:23:48

Látom nagy az érdeklődés. Szabadságom befejeztével szívesen feltöltöm a megbízási szerződésemet, és beszámolok az eddigi történésekről.
Addig is kérem, hogy aki szerint megvettek, számoljon be arról, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket megszavaztam, és amit egy ellenzékinek nem szabadott volna. Már ha van rá ideje...
De tényeket várok, nem lózungokat.

08.szabogabor 2013.09.03. 13:17:38

@jt: Kamuzol. Pontosan tudod, hogy nem azért fizetnek, hogy bármit is tegyél, hanem azért, hogy ott legyél. Hivatkozási alapként arra, hogy a kerületi Pártmédia nem is az, merthát ott egy LMP-s.

Ezzel hitelesíted a Magyar Nemzet típusú szennymédia cenzúrázási, elhallgatási, hazudozási gyakorlatát. Ha nem érted - kizártnak tartom - akkor az a Te bajod. Ugyanis miközben Őket hitelesíted, magad válsz hiteltelenné.

Tudod, a vécépapír csak addig tiszta, amíg használni nem kezdik.

bodis.lajos 2013.09.04. 08:51:28

@jt:

Ez jó, mert mintát adsz vele.

Számomra az össztevékenységgel együtt érdekes.

Bár a konstrukció teljesen elhibázott - és ebben, úgy emlékszem, egyetértünk - azt is mondhatjuk, hogy az önkormányzat emelte a tétet. A képviselők számonkérhetők a tanácsadói szereppel való összeegyeztetésért (ami a képviselők normális alapfizetése esetén nem volna), plusz, ha már aláírnak szerződéseket, annak a feladatnak a teljesítéséért, plusz az adott intézmény tevékenységéért politikailag külön is.

Ez három, olyan plusz viszonylat és megfelelési helyzet, ami a képviselők normális fizetése mellett nem volna. (Az alacsony fizetés melletti motivációhiányt, kontraszelekciót, korrupciós kockázatot már régóta ismerjük.)

A kommunikációs cég azért gáz, mert annak az alaptevékenységében az önkormányzat minden problémája megjelenik. Egy erre szakosodott és aktív képviselőnek hetente akár többször indokolt volna kifogásolni. Nézd meg a civileket. Az simán lehet, sőt alapból azt kell feltételezni, hogy a papírok teljesen rendben vannak, nem erről beszélek. Nos, ez az érdekes és nehéz, hogyan fogod tudni kezelni. Akik pedig téged pont ezzel bíztak meg, és nem a hozzád közelebb álló témákkal, szerintem pontosan tudják ezt.

Azt is gondolom, hogy egy-két cikluson belül normálisabb képviselői fizetések, és a képviselőkkel szemben lényegesen nagyobb lakossági és pártszervezeti elvárások lesznek. (Már ha nem tömeges emigráció, és a teljesítőképes emberek teljes dezertálása az állami szférából.) Az oda vezető úton viszont a képviselői csapdákba való esések és ennek megmutatása van. A józsefvárosi önkormányzat ügyeiről elég sokat írtak, írtunk, és ez még inkább így lesz a jövőben, lehet majd rá hivatkozni. Bizonyos szempontból tehát a rendszer kísérleti nyulai vagytok, te és a kollégáid.

Tegnapi határidővel egyébként kellett volna jönniük a kesztyűgyári szerződéseknek, mellékletekkel, tavalyi teljesítésigazolásokkal. A jegyzőkönyvekből, a képviselőkkel folytatott beszélgetésekből minden korábbinál jobban látom (értd: tényekkel, dokumentumokkal alá lehet támasztani), mennyire szétesett az önkormányzati szervezet, és mutogat mindenki mindenki másra. Több képviselőről kiderült, hogy a feladatának és a szabályoknak az az alapjait sem ismeri. A hivatal is késlekedik a közérdekű adatok átadásával, pedig a hasonló hanyagságok és kiszúrások miatt eddig mindig csak nagyobb problémákra derült fény.

08.szabogabor 2013.09.30. 09:33:33

@jt: Na, jól fizetett Műellenzéki Kamubajnok, emléxel erre?

"jt · lmp678.blog.hu 2013.09.03. 11:23:48

Látom nagy az érdeklődés. Szabadságom befejeztével szívesen feltöltöm a megbízási szerződésemet, és beszámolok az eddigi történésekről."

3 hónap alatt fölvettél 600 ezer közpénzt, és még a saját ígéretedet sem tartod be, hogy odalöksz némi beszámolót...

Szánalmas vagy.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.09.30. 22:16:40

Na, valóban már két hete befejeztem a szabadságomat, és valóban illett volna már ezekre sort keríteni.
A szerződéssel kezdem:
m.cdn.blog.hu/lm/lmp678/image/johir-a.jpg
m.cdn.blog.hu/lm/lmp678/image/johir-b.jpg
Ha valamelyik átsatírozott adatra is kíváncsi vagy, szólj, bár nem biztos, hogy megkapod :)

Az eddigi történésekről szóló beszámoló lényege az, hogy a tervekkel ellentétben a TV még mindig nincs adásban. A cég rövid élete alatt nagy változásokat élt meg, de nem a tanácsadók akaratából. Kérlek, adjatok időt erre, mert nagy cikk lesz belőle valamelyik éjszaka, amikor ráérek.
süti beállítások módosítása