HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Adja vissza a Fidesz a civil szervezetek helyiségeit!

2013.06.30. 22:52 jt

A testület által június 5-én tárgyalt, majd történelmi körülmények között 19-én újratárgyalt előterjesztésben újraszabályozták a civil szervezetek helyiségbérletét. Mint emlékezetes (írtunk róla a blogon és a LáMPásban is), kb egy éve Szilágyi Demeter fideszes képviselő bábáskodása alatt olyan szabályozást alkotott a testület, amely semmilyen szervezetnek nem csökkentette a bérleti díját, ugyanakkor több szervezetnek megnövelte, valamint a bérleti jogviszonnyal nem rendelkező, de használati díjat fizető szervezetek sorsát "lerendezte", nekik valós esélyük nem volt, hogy a helyiséget megtarthassák: az előterjesztés problémának nevezi, hogy felmondott bérleti szerződés esetén csak a 6%-os, legkedvezőtlenebb kategóriába lehet újra bérleti szerződést kötni. Civil szervezeteknél márpedig gyakori jelenség, hogy a pályázati pénzek kifizetése megcsúszik, a szervezet ideiglenesen likviditási csapdába kerül. Így ezt a szabályzati pontot én nem problémának nevezném, hanem tragédiának. Így járt a Nap Klub Alapítvány, a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület, és a Sors-Társak Egyesület is. Hiába mondtam tavaly, hogy mi lesz ennek a következménye, a szabályozást a Fidesz szokás szerint erőből átpréselte. Most meg, hogy már elmentek, akik a Fidesz számára nem kívánatosak, a szabályozást visszacsinálják.

Az ülésen felszólítottam a Fideszt, hogy adják vissza a Nap klubnak és a hasonlóan járt szervezeteknek a helyiséget az eredeti feltételekkel!

A civil szervezetek mindenesetre valószínűleg örökre megtanulták Szilágyi Demeter nevét, mint az a képviselő, aki a helyiségeket elvette tőlük.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: civil fidesz józsefváros 8ker lmp 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr905385294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása