HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Történelmi pillanat, elfogadták az LMP javaslatát!

2013.06.12. 09:41 jt

Egyhangúan, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el ma az Országgyűlés az LMP törvénymódosítását. Javaslatunkra a családi napközikben is lehetővé válik a kötelező óvoda teljesítése. Az LMP sikeres kezdeményezése enyhíteni fogja az óvodai férőhelyhiányt és családi napköziket ment meg a megszűnéstől. 

Az ellenzéki módosító javaslat parlamenti elfogadása kisebb csodának számít. Sikerült legyőzni a kormány ellenállását, eddig ugyanis az oktatási tárca  nem tette lehetővé, hogy családi napközikben is lehessen helyettesíteni az óvodai nevelést. A törvényjavaslat elfogadását már maga Hoffmann Rózsa is támogatta, így LMP-s kezdeményezésre a parlament 100%-os egyetértéssel állt a szülők, gyerekek és a családi napközik mellé.

Az LMP javaslata egy másik súlyos problémát is megelőzött. 2014-től lép érvénybe, hogy már három éves kortól kötelező lesz az óvodáztatás. Már most látható viszont, hogy nem lesz elég óvodai férőhely. Ráadásul mivel a gyerekek még 3 éves koruk után is maradhatnak családi napközikben – ahol erre a feltételek adottak -, így számos családi napközit is megmentünk a biztos ellehetetlenüléstől.

A mai napon az Országgyűlésben a józan ész diadalmaskodott. Történelmi pillanatnak tekinthető, hogy egy LMP-s kezdeményezést fogadnak el egyhangú támogatással!

Budapest, 2013. június 11.

Ertsey Katalin

országgyűlési képviselő, nők és családok szakpolitikus

 

Osztolykán Ágnes

az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának LMP-s alelnöke

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: politika parlament 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr675356971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása