HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

LMP javaslat: kerékpártárolók épülnek Józsefvárosban

2012.11.02. 22:16 jt

A József utca 27., és a Vajdahunyad utca 9. alatti önkormányzati telkeken eddig a Polgármesteri hivatal, az önkormányzati intézmények és a rendőrkapitányság dolgozói ingyen parkolhattak. A nemzeti vagyonról szóló törvény szerint a nemzeti vagyon ingyenesen kizárólag közfeladat ellátása céljából adható használatba, és a dolgozók autóinak tárolása nem közfeladat, tehát a díjmentes parkolás tovább nem volt biztosítható.

A polgármester szeptemberben azt javasolta a képviselő-testületnek, hogy ezeket a parkolóhelyeket a dolgozóknak a továbbiakban is kedvezménnyel biztosítsák.

A javaslat tárgyalásakor felhívtam a figyelmet arra az áldatlan helyzetre, hogy azoknak a dolgozóknak egyáltalán nem adottak a feltételek, akik a legolcsóbb üzemeltetésű és tárolási költségű járművel, kerékpárral járnának dolgozni. És mindenki más is kénytelen közlekedési táblákhoz, lámpaoszolopokhoz rögzíteni a kerékpárját, aki az intézményeinket azzal közelítené meg.

Többek között a Polgármesteri Hivatal és az okmányiroda épületében és környékén sincs kerékpártároló, és a biztonsági őrség néha elég morcosan áll hozzá, ha a kerékpárom tárolásáról érdeklődöm, mint ezt pár alkalommal már megtapasztaltam. A többi önkormányzati intézmény környékén sem lényegesen jobb a helyzet, kerékpártárolók általában csak unió által támogatott beruházások kötelező elemeként épültek.

Az LMP képviselőjeként javasoltam, telepítsenek kerékpártárolókat az hivatali épületekbe, illetve azok közelébe. A polgármester a javaslatot befogadta azzal, hogy az önkormányzati intézmények közelében megvizsgálják a kerékpártárolók kialakításának lehetőségét. A beruházás fedezetét a parkolókból származó kedvezményes bérleti díj-bevétel adja.

A város mindenképp nyer: ha ingyenes parkolás hiányában kevesebb dolgozó jár autóval, akkor a kisebb dugók, alacsonyabb légszennyezés és zaj miatt, ha így is sokan jönnek, akkor kerékpáros szempontból fejlődik, vonzóbbá téve másoknak az autók otthon hagyását.

Szólj hozzá! · 1 trackback
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2012 fenntartható józsefváros 8ker lmp jakabfy

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr384816873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP javaslat: kerékpártárolók épülnek Józsefvárosban 2012.11.06. 09:03:01

A Polgármesteri Hivatal épületében sincs kerékpártároló, és a biztonsági őrség néha elég morcosan áll hozzá, ha a kerékpárom tárolásáról érdeklődöm. A többi önkormányzati intézmény környékén sem lényegesen jobb a helyzet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása