HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Beszámoló - Terézváros - szeptember 8-i ülés

2011.09.19. 23:13 palkotamas

 Budapest Főváros VI. kerület Terézvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 8-án megtartott ülése  

 Elsőként a polgármester és az alpolgármesterek beszámolóit hallgathattuk meg az előző ülés óta végzett munkáról. Hassay Zsófa polgármester asszony és Simonffy Márta alpolgármester asszony élvezik ezeket a perceket, lelkesen részletezték a programjaikat. A másik két alpolgármesternek viszont mintha a fogát húzták volna, ami elég furcsa. Egyrészt, mert a fideszes képviselők ragaszkodnak ehhez a napirendi ponthoz, másrészt meg dr. Bundula Csaba alpolgármester nem is veszi komolyan az egészet. Ha igen, akkor is csak addig, amíg - beszámoló címén - jól belerúg egyet a szocialistákba. Teszi ezt úgy, hogy a Fidesz legutóbbi módosítása után már nincs lehetőség hozzászólni ehhez a napirendi ponthoz, így ez nem más, mint az önfényező monológok napirendje, amibe belefér egy kis ellenzék püffölés is.  

 A Budapest Főváros VI. kerület Terézvárosi Önkormányzat 2011. évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról tájékoztató jelentésből sok minden kiderül. Többek között az, hogy eddig 134 millió forint folyt be parkolási bevételként, és erre az évre összesen 642 millió forintot terveztek. De arról nem tesz említést a tájékoztató, hogy a parkolásból és az idegenforgalmi adóból befolyó többletbevételek egy részét milyen célokra fordítja az önkormányzat. Az biztos, hogy a kerületi lakók nem érzékelik a források növekedését, sőt éppen ellenkezőleg. A szociális lakások bérleti díjának 25 százalékos emelése és a társasházak felújítására szánt támogatások radikális csökkentése szűkítik a lehetőségeket.  

 Végelszámoltuk volna a Terézvárosi Közbiztonsági Kft.-t, de a végelszámolását lezáró dokumentumban igen érdekes dolgok voltak. 1 forintos kamerák?! A könyvvizsgálást végző Moneta Könyvizsgáló és Adótanácsadó Kft. értékelése szerint a tárgyi eszközök piaci alapon meghatározott összege és a könyv szerinti nettó érték között hatalmas, több mint 64 milliós!!! különbség van, amely komoly adókockázatnak minősül. Logikus lett volna, ha az ominózus előterjesztést azon nyomban leveszik a Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság napirendjéről. De ez nem történt meg, sőt a bizottság fideszes tagjai, a józan Kurucz Zoltántól eltekintve, így is megszavazták. A testületi ülés napirendjéről már valami indokkal levették, persze még véletlenül sem azzal: bocsánat ez így elfogadhatatlan.  

 Egész napos szenvedés és vergődés után sikerült vezércserét végrehajtani a Vagyonkezelőnél. Az eredetileg 2. napirendi pont többszöri, kaotikus tologatás után az ülés végére került. Az előterjesztés persze megint az utolsó pillanatban került kiosztásra - benne az új vezérigazgató, Magyar Mihály szakmai önéletrajzával. Végül is tök mindegy ki az új vezér, ha a Fidesz delegálja, akkor biztos jó lesz... De az még méltatlanabb volt, hogy az utolsó pillanatban is egyezkedtek az előző vezető távozásának feltételeiről. Az előterjesztés ezen a címen szerepelt: Döntés a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. vezető tisztségviselőjének személyéről. Elképesztő! Miért nem lehetett leírni, hogy a vezérigazgató személyéről? Ez a titkolózás már kémfilmekbe illik, de a terézvárosi képviselő-testület nem egy James Bond-mozi, hanem egy átláthatóságot biztosítani hivatott közintézmény.  

Persze, még lehetett fokozni ezt a tragikus helyzetet, a legvégén jött a slusszpoén, amikor Bundula alpolgármester úr, miután kicsit felkapta a vizet, mert a szocialisták kifogásolták az öltözködését (bárányos nyakkendőt viselt) - igen, ilyen komoly témákról is tárgyalunk a testületi üléseken -, civil tanácsnokként szememre hányta, hogy miért nem hajtom be a Hegedű utcai épületből elüldözött Tűzrakteret működtető Art Sector Alapítvány rezsitartozásait. Abszurd! Mondta ezt úgy, hogy a Fidesz-KDNP-s többség teljesen megmagyarázhatatlan és pénzügyileg is megalapozatlan döntést hozott a Tűzraktér kapcsán. Elutasítottak egy olyan ajánlatot, amely havi másfél millió forint bevételt jelentett volna az önkormányzatnak. Mostantól nemhogy bevétele nem lesz az önkormányzatnak az épület hasznosításából, hanem milliós költségekbe veri magát.  

Legalább most már értem, miért nem szavazta meg a Fidesz az ülések tv-közvetítéséről szóló LMP-s javaslatot, nem lett volna túl hízelgő, ha ezt a kerületi lakosok is látják.  

Az előterjesztések itt olvashatók:  

http://www.terezvaros.hu/testuleti/2011/20110908/kt0908m.pdf

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2011 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr243239799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása