HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefvárosi Mozaik 6. - Kipontozott előterjesztések

2011.07.14. 00:07 jt

Egy különös állatfajtáról szeretnék írni, amely az önkormányzatok körül él, a képviselők elriasztására használják, természetes ellensége a demokrácia, de a jelen körülmények között kiirthatatlannak tűnik.

A kipontozott előterjesztés személyi ügyekben fordul elő. Kapunk egy teljes előterjesztést, hogy visszahívjuk X-et, és kinevezzük Y-t. A múlt héten pl a RÉV8 zrt igazgatósági tagját. A visszahívás meg van indokolva, ugyanakkor a név nincs ott, ki van pontozva. Mintha mindenkire illeszkedne ugyanaz az indoklás. Szegény ellenzéki képviselő meg csak vakargatja a fejét, mi lehet a politikai cél. Tekintettel arra, hogy nekünk volt ott delegáltunk, írtam egy emailt a polgármesternek 8 nappal a tárgyalás előtt a szándékot tudakolva. Válasz egy nappal az ülés előtt jött csak, akkor sem a visszahívandóról, hanem csak a kinevezendőről.

A testületi ülésen (méghozzá személyi kérdés lévén zárt ülésen) aztán el is hangzott a javaslat, "természetesen" a mi jelöltünk visszahívásáról. Erre azonban már készültünk, nyílt ülést kértem, végül szünet lett belőle, magyarul "balhéztam". Az eredmény az, hogy a delegáltunk (aki egyébként városfejlesztési szakember, közgazdász és pályázatíró) tovább dolgozhat a cégnél hasonló feltételekkel, csak nem az igazgatóságban. Ő ahhoz a céghez való, és szerencsére nem a pozíció érdekli.

Azt viszont nem bírom felfogni, hogy miért a testületi ülésen kell balhét csinálni, miért nem lehet kulturált európai emberek módjára előre megbeszélni a dolgot, pláne ha még rá is kérdeznek, de akár már az előterjesztés beadása előtt. Mint ahogy két demokratikus párthoz illene. Csak ahhoz partnerként kéne tekinteni a kisebbre is.

A kipontozott előterjesztés másik hírhedt előfordulása a Kesztyűgyár Tanácsadó Testület. De ez még meg fog érni egy újabb mozaikdarabot.

ui: akinek bármi ötlete van, hogyan lehet ezt a .......... jelenséget megszüntetni, ne tartsa magában!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2011 8ker lmp jakabfy józsefvárosi mozaik

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr183064625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása